Winkel ervaringen 2018

Firewebs

Registered User
Goudvuur Gouda was weer lekker gezellig zoals altijd (zie foto o.a. in hun topic). Kwam heel toevallig net een levering binnen, dus die even aanschouwt. Waarna ik even een tijdje heb staan kletsen :) Zijn altijd heel aardig en vriendelijk, en heel vrolijk als ik weer kom. Mocht ook dit jaar weer een team foto van ze maken. En heb zelfs weer n gratis cake gekregen. Dit jaar besloten dat zij de keuze mochten maken qua cakes, had een budget a 50 euro, dus 3 cakes uiteindelijk, ben benieuwd hoe ze zijn :)

Mulder Vuurwerk...Ze kennen me ook hier goed, dus het is altijd (ook) HOI REMCO. En dan pakken ze zo goed als altijd vrijwel direct mijn bestelling. Ook net als afgelopen jaren al ben ik net verhuist persoonlijk een folder ontvangen van ze per post :)

Met beiden heb ik zeer goed mail contact, alszijnde mail ze meerdere keren per jaar, random, en ze reageren altijd vrijwel direct terug.

Andere winkels dit jaar niet bezocht. Maar in Gouda en omgeving is het vaak "HOI REMCO" heel vrolijk en beleefd :)
 

vonk

FPM Moderator
Medewerker
Vanmorgen Haokan Pijnacker, ondanks wat berichten dat het (weer) fout liep ging het bij mij allemaal prima. Stond met een kleine 20 minuten weer buiten. Wel ff goed controleren want kreeg in eerste instantie 6 verkeerde cakes op de toonbank. Dit werd snel opgelost.

Top vuurwerk Breda, ging weer gesmeerd. Echt een gave winkel is het geworden, elk jaar mooier. Oliebol was lekker en vers! De gasten die er lopen zijn top! ( maar misschien ben ik wel bevooroordeeld ) Nee zonder grappen die gasten weten echt wat ze doen, zitten al jaren in het vuurwerk.

Breda vuurwerk, was druk bij deze zaak en het duurde even voordat de bestelling op tafel lag, niet bijzonder lang hoor gewoon prima. Er was het e.e.a. niet op voorraad maar dit werd meer dan goed gecompenseerd! Even in de showroom geweest om nieuwe spullen uit te zoeken en ook dit zag er goed uit.
 

petertje23

Registered User
Eerst naar Pronk vuurwerk, vooraf goede communicatie via de email bij diverse vragen/opmerkingen,
bij afhalen helemaal goed geregeld! Binnen 10 minuten weer buiten kunnen staan als ik niet een oliebol had gegeten :giggle:
Daarna door naar Middenmeer Meliora, ook hier helemaal goed geregeld, ook hier had ik binnen 10 minuten weer buiten kunnen staan
als ik niet nog wat uit de losse verkoop had uitgezocht.
 
Laatst bewerkt:

Stellingwerf

Registered User
Vrijdagmorgen 05:00 uur aanwezig Bij Megavuurwerk te Leeuwarden. Ontspannend sfeertje en na 5 minuten kon ik mijn bestel lijst inleveren. Hierop naar buiten en werd de bestelling bij mijn auto gebracht. Samen even de lijst nagelopen en ingeladen. Top service. Binnen 20 minuten was ik weer onderweg. Gerrit en crew, bedankt voor de service. Prettige jaarwisseling en tot volgend jaar.
 

The Passion

Registered User
vandaag alles opgehaald bij valk in nijverdal ( respect voor mijn oude auto die toch alles in een keer mee heeft gekregen ) ging prima, geen klachten, geen lange wacht rijen, en bijna alles compleet wat ik besteld had. alleen niet meer genoeg junks, maar heb er toch 11 gekregen, voor het restbedrag van 90,- zelf wat uitgezocht.
rond de middag nog even de skyline opgehaald bij busscher in hengelo. melde mij netjes met mijn bestel nummer en kreeg doodleuk te horen dat die al weg was. gelukkig ben ik daar vaste klant en kennen ze mij wel, dus dat werd prima opgelost. kreeg zelfs nog e.o.a. vaag pools potje extra mee. alles prima gelopen dus en morgen beginnen met knutselen :)
 

bloodveins

Registered User
Zaterdagochtend naar Valk Vuurwerk te Nijverdal gereden, een kleine 2 uur heen en terug. Had hier o.a. 2 keer de Acatenango besteld welke helaas niet was geleverd. Als vervanger werd de tropic thunder aangeboden. Hier kon ik me niet helemaal in vinden maar mega willows, serenity enz. was ook niet meer beschikbaar. Uiteindelijk 1 keer de tropic thunder genomen en voor een 'klein' bedrag extra een Skyline on fire meegenomen (wat een doos!). Thuis aangekomen miste ik helaas 2 x delicious thunder.

's avonds nog een kleine bestelling bij de vuurwerkbunker opgehaald hier was alles weer top geregeld.
 

stefantvs

FPM Fotograaf & Filmer
Medewerker
Vuurwerkzoetermeer.nl
Begin november denk ik kwam de outlet webshop online , dus gelijk maar wat besteld voor mezelf en tom ,
Eind december nog wat producten erbij besteld..... iets met een rode draad..... :sneaky: Prachtig spul zeg.
Op de 29ste kon ik me bestelling op halen ! Zoals elk jaar sta je binnen 10/15 minuten weer buiten met je bestellingen.
Even een praatje gemaakt met het personeel , ps vind dat ook altijd wel een pluspunt van deze zaak ! Bijna altijd een vaste crew die daar staat.
Top zaak ! kom er vanaf dat ik kon kruipen en in me scootmobiel zien ze me over een 50 nog :p

Vuurwerkbunker Pijnacker
En ook hier hadden we natuurlijk een bestelling gedaan , oeps 2x .... :censored: eerlijk is eerlijk het zijn niet de grootste bestellingen die ik doe maar ondanks dat staan ze wel altijd voor je klaar. aanpassing op je bestelling omdat je liever een andere cake wilt of wanneer afhaaltijd moet worden aangepast , geen enkel probleem voor de 2 toppers van de vuurwerkbunker en natuurlijk de 2 Fpm crew leden , en dat merk je aan alles - FREAKS :love: Winkel zag er top uit , maar het ophalen is echt een genot ! SFEER
Muziek , oliebol, choco , pyrofilmpjes op tv ! kan niet beter. Tobo en Robin jullie hebben echt iets moois neergezet !

Topvuurwerkbreda
Tonyyyyyyyyyy - Ook hier had ik een kleine bestelling gedaan toen de webshop online kwam met de uitverkoop artikelen mooie prijzen ! Spinning Blue echt voor een prikkie gescoord maar wat een toppert.
Maar eigenlijk gaat ik die kant alleen maar op om ff bij toon te kijken ! Nadat we eerst een rondje Breda hadden gereden ( fout gereden dus :p ) kwamen we aan op het juiste adres :p , ook was gabber dain gezellig mee om biem te kopen ( Me neefje ) leukste vind ik hier dat er echt allemaal bekenden in de winkel lopen dus ff snel een babbeltje hier en daar gedaan want knetters wat was het druk ! Goed om te zien o_O ook de winkel zag er mooi uit , persoonlijk vond ik het mooier dan afgelopen jaar ;-)
Dikke plus ook hier Oliebollen en personeel wat verstand heeft van vuurwerk (y)
de meeste van ons snappen wel wat er uit een cakie komt of wat je beter kan laten staan ;-) maar hier staan liefhebbers te werken (y) en weet zeker dat over een paar jaar hier een grote groep vaste klanten gaan komen door de super service ! Blijf zo door gaan :)

@Tony , Gabbert is zo blij met zn muts ! nu als die biem gaat doen zoals hij het zegt , pakt ie eerst zn muts en bril (y)
 
Laatst bewerkt:

ifeelfine

Registered User
dit jaar maar 1 winkel, ik mag me nu officeel freak in ruste noemen geloof ik.

Vechtweelde

Kom er al zo lang als ze vuurwerk verkopen en blijft gewoon de beste winkel in mijn regio. Qua assortiment, kennis, vriendelijkheid en service.
 

joszie

Moderator
Medewerker
Gisterochtend nog even bij vuurwerkwerkoutlet Assen geweest. Prima service, maar valt absoluut niet te vergelijken met de outlet in Groningen of Haulerwijk. Toch jammer.

In de middag het grote spul gehaald bij Plaggenmarsch in Hardenberg. Prima geregeld daar. Allemaal potige kerels achter de toonbank :).

groot en ruim, op aparte tafels de dummy;s uitgestald. 1 grote lange toonbank met meerdere kassa's en een aparte hoek voor afhalen bestellingen.

Alles lag mooi bijeen, was met tape bijeen geplakt, zodat het niet verkocht kon worden, en werd op een karretje aangeleverd. TOP geregeld.

1 minpuntje: bestelling werd niet gecontroleerd (met maar een paar boxen had ik dat zelf zo gedaan) en extra klantenwaardering was er toch wel geweest als de dozen al ontkooid zouden zijn,
 

TheChain

Registered User
- Zena Dieren: ik had al een belletje gehad dat 1 van de 2 bestelde Zena Shell Kits niet beschikbaar zou zijn door leveringsproblemen. Daar aangekomen werd mij verteld dat er toch geleverd was en alles wat besteld is er bij zou zitten. Toen de beste man terug kwam met mijn bestelling bleek er toch heel veel te missen en werd het verhaal ineens dat er zoveel leveringsproblemen waren dat 1 shell kit niet geleverd kon worden, maar dat ik mijn geld daarvan wel terug kon krijgen. De andere missende producten werden snel opgelost en alsnog aangevuld door hetzelfde product van een ander merk. Ik kon wel merken dat er veel onervaren medewerkers aanwezig waren. Toch wil ik niet slecht over ze spreken en hebben ze me gewoon netjes geholpen.
Klopt, met name het ZENA gedeelte liep niet erg lekker, vooral de eerste 2 verkoopdagen niet. Buiten leveringsproblemen was ook het voorraadbeheer intern nog niet optimaal geregeld en bleken er soms artikelen niet meer voorradig die er volgens het systeem wel waren.
Er was achteraf te weinig tijd om alles optimaal in te richten voor een optimaal verloop. Het betreft een nieuwe winkel, waarvan we eind september pas zeker wisten dat we gingen/mochten draaien. Toen moest de gehele winkel nog ingericht en verbouwd worden en moesten er aanpassingen plaats vinden aan de bunkers.
En je hebt natuurlijk ook helemaal gelijk dat het personeel nog onervaren was en nog niet volledig op de hoogte van alle ins-en outs, maar het is voor ons allemaal wel een goed leermoment geweest.
We gaan voor dit jaar dus druk aan de slag om het personeel beter te instrueren, en duidelijker afspraken te maken onderling (wie doet wat en wanneer).
Daarnaast willen we zorgen voor een beter en sneller kassa systeem zodat we ook de wachttijden (die soms opliepen tot 3 kwartier) drastisch kunnen inkorten.
Genoeg verbeterpunten dus voor ons in dit jaar maar we gaan ons stinkende best doen!

Namens Vuurwerktoppers Dieren
 

rickster

Registered User
Mijn dag begon op 28 December toen ben ik eerst even naar Vuurwerkzoetermeer geweest om mijn bestelling op te halen. Betrof een kleine bestelling met wat klein spul en wat cakes.

29 December eerst even met @stefantvs naar Vuurwerkzoetermeer geweest om zijn bestellingen op te gaan halen. Daarna ben ik naar de vuurwerkbunker in Pijnacker geweest om mijn bestelling op te halen. 3x raden wie ik daar tegen kwam...... uiteraard @stefantvs en Tom :)

30 December had ik een rust dag wat duurde die lang zeg.. :p

31 December de dag ter dagen die begon redelijk vroeg. rond een uur of 12 met @stefantvs en Jasper nog even naar Pijnacker geweest om wat kleine spul te halen (beter te veel als te weinig) :p voor we het wisten was het dan zover 18.00 uur :D
 

htevents

Registered User
Klopt, met name het ZENA gedeelte liep niet erg lekker, vooral de eerste 2 verkoopdagen niet. Buiten leveringsproblemen was ook het voorraadbeheer intern nog niet optimaal geregeld en bleken er soms artikelen niet meer voorradig die er volgens het systeem wel waren.
Er was achteraf te weinig tijd om alles optimaal in te richten voor een optimaal verloop. Het betreft een nieuwe winkel, waarvan we eind september pas zeker wisten dat we gingen/mochten draaien. Toen moest de gehele winkel nog ingericht en verbouwd worden en moesten er aanpassingen plaats vinden aan de bunkers.
En je hebt natuurlijk ook helemaal gelijk dat het personeel nog onervaren was en nog niet volledig op de hoogte van alle ins-en outs, maar het is voor ons allemaal wel een goed leermoment geweest.
We gaan voor dit jaar dus druk aan de slag om het personeel beter te instrueren, en duidelijker afspraken te maken onderling (wie doet wat en wanneer).
Daarnaast willen we zorgen voor een beter en sneller kassa systeem zodat we ook de wachttijden (die soms opliepen tot 3 kwartier) drastisch kunnen inkorten.
Genoeg verbeterpunten dus voor ons in dit jaar maar we gaan ons stinkende best doen!

Namens Vuurwerktoppers Dieren
Dank voor de terugkoppeling. Zoals ik al zei, ik wil ook helemaal geen kwaad woord over jullie spreken, gezien ik wel vriendelijk werd geholpen en het geen onwil was. Wat betreft de onervarenheid, iedereen moet een keer beginnen en al doende leert men. Vooral het handmatig veranderen van de aantallen op de orderbon, zonder duidelijk te vermelden hoe dat opgelost moest worden door de aanwezige medewerkers (diegene die ik telefonisch had gesproken was er niet op dat moment), was een zweet momentje voor zowel mij als de medewerker, want als ik niks had gezegd, had ik maar de helft van de bestelling meegekregen dan waarvoor ik had betaald, maar de medewerker pakte het goed op en ben gewoon als tevreden klant weg gegaan hoor.(y)
 
Bovenaan