Vuurwerktraditie knalt Ruttes verbod aan flarden

Moontan

Moderator
Medewerker
Vuurwerktraditie knalt Ruttes verbod aan flarden

De eerste januari is begonnen met een groot vrijheidsfeest. De bevolking heeft het voorbije jaar traditie na traditie moeten inleveren aan de club van Rutte. Om middernacht trekt het Nederlandse volk voor het eerst een lijn. Ze zetten de hakken in het zand: tot hier en niet verder knalt het oorverdovend het hele land door.

Rutte die de afgelopen 12 jaar uitblonk in het wegbezuinigen van het goede uit Nederland (welzijn, zorg, pensioen) liep tegen een ware vuurwerkmuur op. De bevolking knalde zijn verbod om vuurwerk af te steken aan flarden.

In 2020 leverden de Hollanders hun gezelligheid in, hun festivals, hun terrasjes, hun bakkies koffie, hun verjaardagsfeestjes, vrijheid en hun levensvreugde.
Zij kregen er 1,5 meter afstand, mondkapjes, een vaccin en angstcampagnes voor terug.

1 januari
Toen de jaarwisseling daar was, stapten de mensen de straat op ondanks het risico van 250 euro boete. Zij knalden erop los alsof hun leven ervan af hing. De hemel pronkte met de ene na de andere vuurpijl die in duizend kleuren de kille vaderlandse lucht in vuur en vlam zette en Rutte in zijn hemd.

Persconferentie
Dit alles in de wetenschap dat de vijftiger-met-het-strenge-brilletje in zijn komende persconferentie het volk wel weer een onvoldoende zal geven. En hen zal beschuldigen van onverantwoordelijk gedrag.

Tot ver voorbij 1 uur gaat de traditie van het knalfeest door. Nooit eerder heb ik van een jaarwisseling zo genoten. Nee, vuurwerk is niet mijn ding, maar ik heb genoten van de vrijheid, ik kon hem weer ruiken.

Die drang naar vrijheid proefde ik bij mijn landgenoten die ongehoorzaam vannacht even hun cellen verlieten!

Een beter 2021!

Rob Vellekoop, 1 januari 2021

 
Bovenaan