Vuurwerkexpert.nl: Eerste CO2-neutrale vuurwerkconcept!

Avalanche

Registered User
Banner-CO2-Neutraal-2019.png

De Nederlandse vuurwerktraditie is een feest dat wij nog vele jaarwisselingen willen behouden. De traditie staat de laatste jaren echter onder druk omdat er helaas altijd mensen zijn die misbruik maken van de vrijheden omtrent het afsteken van vuurwerk. Daarnaast wordt als er argument naar voren gebracht dat het schade aan het milieu berokkend.

100% CO2 neutraal

Omdat de leefbaarheid van onze planeet natuurlijk ook voor ons steeds belangrijker wordt, zullen wij per direct volledig CO2-neutraal opereren! Alle uitstoot die wij genereren als Vuurwerkexpert.nl zullen wij dus voor de volle 100% compenseren. Denk bij deze uitstoot aan het gebruik van onze auto’s, het gas- water- en lichtverbruik, (inter-)nationaal transport van onze goederen en natuurlijk het afsteken zelf van ons geliefde vuurwerk. Ondanks ons kleine aandeel in de wereldwijde uitstoot vinden wij dat het er altijd eerst in de spiegel gekeken moet worden. En dat doen we dus ook!

Trees For All

De compensatie van ons CO2-verbruik zal worden uitgevoerd door Trees For All. Door projecten in onder andere Oeganda worden er bossen aangelegd om het verbruik te compenseren. Er wordt toegezien op de hoeveelheid bomen die wordt geplaatst, de sociale en economische impact op de directe en indirecte omgeving en het herstel van de ecosystemen en biodiversiteit. Daarnaast profiteren lokale bewoners van deze projecten door de werkgelegenheid die dit met zich meebrengt, en pakken we direct de armoede aan. Uiteraard heeft Trees For All alle benodigde en erkende keurmerken die de zekerheid geven dat dit ook daadwerkelijk gebeurd.

Innovatie in de branche

Vuurwerkexpert.nl is het allereerste vuurwerkconcept dat CO2-neutraal onderneemt in Nederland. En dat doen we met trots! Het milieu mag nooit een gegronde reden zijn om de blijdschap, euforie en vrijheid die zoiets geweldigs als het afsteken van vuurwerk met zich meebrengt, in de weg te staan.
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Broekhoff in beeld (tekst) en geluid

 

Onze Partners

Bovenaan