Weleens van het feest San Trifone gehoord? Waanzinnig! Check hier alle foto's en videobeelden >> San Trifone 2018 - Beeldmateriaal
Welkom op het nieuwe Freakpyromaniacs forum! Op dit moment werken we volop aan de nieuwe functies van het forum Heb je vragen of opmerkingen klik dan door naar deze thread FPM 2018 V1 en wij proberen zo snel als mogelijk te helpen

Veel onrust - BPN onderneemt actie

gizmo75

Registered User
Berichten
1.869
Leuk bevonden
30
#1
Veel onrust in de vuurwerkbranche: BPN onderneemt actie!!

Na het nepnieuws over een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen van vorige week zijn er nu berichten over een mogelijk nieuw wetsvoorstel. Hierdoor zouden gemeenten zelf mogen beslissen over een totaal vuurwerkverbod binnen de gemeentegrenzen.

De BPN (Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland) waarin bijna alle importeurs verenigd zijn heeft direct gereageerd in de media. Standpunt is dat er de afgelopen jaren al diverse succesvolle maatregelen zijn genomen en dat de branche nog steeds aan maatregelen werkt om letsel en schade door consumentenvuurwerk te voorkomen. Naast reacties in de media heeft de BPN een uitnodiging aan minister Grapperhaus gestuurd om de voorstellen vanuit de BPN nader toe te lichten.

Verder zal er vanuit de BPN een brief gestuurd worden waarin gereageerd wordt op het mogelijke wetsvoorstel, dat dit een slecht idee is en dat er werkbare en effectieve alternatieven zijn.

VuurwerkCheck zal daar waar mogelijk ook in het verlengde van de BPN reageren. Bij het nieuws over het verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen van vorige week heeft VuurwerkCheck nog een reactie bij Hart van Nederland gegeven.

Verder streven wij ernaar dat de beleidsmakers van de juiste informatie worden voorzien. Al te vaak blijkt dat er een groot gebrek aan kennis is over het consumentenvuurwerk en het illegale vuurwerk. Hierdoor worden zaken over één kam geschoren en worden voorstellen en beslissingen gebaseerd op verkeerde argumenten. Daarom gaat VuurwerkCheck een voorlichtingscampagne opstarten voor beleidsmakers. Binnenkort hoort u daar meer over.

Met vriendelijke groet,

Het VuurwerkCheck Team

Bron: mailing BPN
 

Onze Partners

Bovenaan