Hein Hofmeester, “Ernst en Lust: 200 jaar Vuurwerk Historie in Nederland”

roelz

Registered User
Promo

Met veel vakkennis en toewijding heeft Hein Hofmeester, oud directeur JNS Pyrotechniek, een boek geschreven over de historie van vuurwerk. Het boek “Ernst en Lust: 200 jaar Vuurwerk Historie in Nederland” is een eerbetoon aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de 200 jarige historie in Nederland. Van eerste vuurwerkbedrijven tot de modernste vuurwerkshows van deze eeuw, dit boek biedt een diepgaand inzicht in de Nederlandse vuurwerkindustrie.

Naast industriële ontwikkeling zal het boek persoonlijke verhalen vertellen van verschillende grote namen. Lees over de uitdagingen, triomfen, grappige anecdotes en de boeiende levenslessen van degene die verantwoordelijk zijn voor het creëren van de magie van vuurwerkshows. Ontdek de inspiratie achter hun ideeën en de technologische ontwikkelingen die het mogelijk maakten om spectaculaire shows neer te zetten. Het boek weidt zich echter niet alleen aan de hoogtepunten, maar zal ook de dieptepunten verkennen. Zo zal er bijvoorbeeld uitgebreid worden gesproken over het verloop van de vuurwerkramp in Enschede en de gevolgen van dien.

Wanneer u dit boek leest moet u niet een wetenschappelijke opsomming van de afgelopen 200 jaar verwachten. Dit boek is een verzameling van verhalen die, met elkaar, de geschiedenis van het vuurwerk in Nederland vertellen.
Dit boek is niet alleen een must-read voor vuurwerkfanaten, maar ook voor iedereen die van vuurwerk houdt of simpelweg geïnteresseerd is in de fascinerende wereld van een belangrijke industrie in de Nederlandse geschiedenis. “Ernst en Lust: 200 jaar Vuurwerk Historie in Nederland” is een unieke bron van informatie bestaande uit waargebeurde verhalen en perspectieven van de mensen die vuurwerk tot leven brachten.

Geïnteresseerd? Schrijft u zich dan nu in op de intekenlijst en ontdek binnenkort het vuurwerkverleden van ons land als nooit tevoren. Het vuurwerkboek omvat ca. 300 pagina’s tekst, voorzien van 250 foto’s en zal € 35,00 gaan kosten.
Datum:
Naam:
Adres:
Plaats:
Tel.:
E-mailadres:
Dit fomulier mailen naar: hein.hofmeester@gmail.com

(pdf formulier in de bijlage)
 

Bijlagen

  • Promo Vuurwerkboek Hein Hofmeester.pdf
    44,7 KB · Weergaven: 26

firewire

Registered User
Gelijk ingeschreven. Iets moois om naar uit te kijken denk ik zo!
Zekers, maar dit is wel een héél ander soort boek dan dat van Roel.

Daar waar Roel zijn boek vooral richt op Consumenten Vuurwerk vd bekende Chinese staatsbedrijven en de december beleving, richt Hein veel meer op de professionele kant en zal het derhalve zeer minimaal over consumenten vuurwerk an sich gaan.

Er is echter al sinds hele lange tijd nog een boek in Friesland in de maak, wat dan weer wél het december gevoel en de nostalgische herkenning van het voor ons zo gekoesterde vuurwerk uit de tachtiger en negentiger jaren belicht. Wanneer die uitkomt?
Geen idee.

Maar nu eerst het boek van Hein.
Dé meest onderlegde en bekwame pyrotechnieker van Nederland met een enorme status van dienst.🙏🏼
 
Laatst bewerkt:

firewire

Registered User
Gaaf. Wat is dat boek van Roel dan, die heb ik gemist? :unsure:
 

Hyper

Registered User
Is deze nog actief?
Ik heb enkele dagen terug een mail gestuurd om me in te schrijven maar heb nog geen e-mail terug gehad.
 

roelz

Registered User
Voor iedereen die iets heeft met de de NLse vuurwerk geschiedenis is dit wel een must have denk ik. Veel info over diverse firma's zoals Haarman, Beko, Wagenvoort, SE, Argiro, Kat, Ruysch, etc. Veel mensenm die ik spreek denken dat het alleen over JNS gaat, dat is niet zo. Zelfs NPV Barbara komt aan bod. ;)
 
Bovenaan