Weleens van het feest San Trifone gehoord? Waanzinnig! Check hier alle foto's en videobeelden >> San Trifone 2018 - Beeldmateriaal
Welkom op het nieuwe Freakpyromaniacs forum! Op dit moment werken we volop aan de nieuwe functies van het forum Heb je vragen of opmerkingen klik dan door naar deze thread FPM 2018 V1 en wij proberen zo snel als mogelijk te helpen

Arnhem wil meldplicht voor mensen die gepakt zijn met illegaal vuurwerk

Plum Bloom

Registered User
Berichten
1.421
Leuk bevonden
475
Locatie
Droomland
#1
ARNHEM - Als het aan burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ligt komt er tijdens de jaarwisseling een meldplicht voor mensen die gepakt zijn met illegaal vuurwerk. Hij reageert daarmee op de wens van de landelijke politie.

De politie is een groot voorstander van de meldplicht tijdens de jaarwisseling. Doel is onder meer om de agressie en het geweld tegen politiemensen tijdens oud en nieuw in te dammen. Hiervoor is echter wel een besluit van de burgemeester voor nodig.

,,Als deze maatregel bijdraagt aan een veiliger jaarwisseling voor hulpverleners en de Arnhemmers zelf dan vind ik de meldplicht een belangrijk signaal aan de idioten die elk jaar weer willens en wetens hun omgeving in gevaar brengen. De politie zet terecht jaarlijks hoog in om illegaal vuurwerk aan te pakken", zegt Marcouch.

Hij wijst op de invallen die de politie vorig jaar december heeft gedaan in twee panden in Klarendal. In de St. Janskerkstraat vond de politie een partij van 400 kilogram illegaal vuurwerk in een rijtjeshuis. De 37-jarige bewoner werd aangehouden.

Enkele weken eerder kreeg de politie een tip die leidde tot de aanhouding van een 26-jarige bewoner. In een pand boven restaurant Sugar Hill trof de politie 100 kilo illegaal vuurwerk en een vuurwerkbom. Meteen na de vondst van de vuurwerkbom heeft de politie de buurt rond het pand afgezet. Gasten van Sugar Hill moesten het restaurant verlaten.

,,De opslag van dat illegale vuurwerk was boven een restaurant. Je neemt nogal een risico met al die mensen beneden je. Ik sta volledig achter de strenge aanpak van de politie", zegt Marcouch, die erop wijst dat niet alleen illegaal vuurwerk verboden is. ,,Ook het legale vuurwerk is bij wet verboden. In de uren rond oud en nieuw gedogen we het afsteken van vuurwerk, maar daar buiten mag je geen vuurwerk afsteken."

Marcouch heeft vorig jaar tijdens zijn eerste oud en nieuw als burgemeester van Arnhem een nachtdienst met de politie meegedraaid. Van misstanden of overlast was geen sprake, volgens hem. ,,Arnhemmers vieren een feestje met oud en nieuw en zo hoort het ook. Het was een rustige nacht. Dat maak je in andere steden wel eens anders mee", prijst hij de Arnhemmers.

De meldplicht bestaat al voor voetbalvandalen. Zij moeten zich in sommige gevallen melden bij het politiebureau zodra de wedstrijd van hun club begint. Mocht de meldplicht voor bezitters van illegaal vuurwerk van kracht worden dan vieren de raddraaiers oud en nieuw op het politiebureau. Marcouch wil voorlopig niet als zijn collega Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een vuurwerkvrije stad. ,,Dat is aan de Tweede Kamer.”

https://www.gelderlander.nl/arnhem-...e-gepakt-zijn-met-illegaal-vuurwerk~aa98248c/
 

Schuim

Registered User
Berichten
1.928
Leuk bevonden
448
Locatie
Achterhoek
#2
Komen er nou serieus verstandige uitspraken bij de man vandaan? Ik dacht dat hij vorig jaar ook zo op een verbod liep te drukken?
Maar als je dit soort uitspraken doet als burgervader dan krijg je bij mij een streepje voor. Geen mening maar opinie.
 

GMP82

Registered User
Berichten
7.528
Leuk bevonden
483
Leeftijd
37
Locatie
die stad achter de duinen
#3
Ik meen dat hij op het algemeen overleg vorig jaar ook al kritische noten kraakte, niet zozeer anti vuurwerk, maar anti-eikel...
Ofwel, geeft er blijk van goed door te hebben waar het probleem zit.

Ik ben persoonlijk wel voorstander van een soort "meldplicht", maar dat moet m.i. dan wel in verhouding staan met het gepleegde delict.
Als je niet op een normale manier een feestje kunt vieren (bijv hulpverleners lastig valt of doelbewust met vuurwerk richt op anderen of zware knallers in een menigte dropt) mag je van mijn belastingcenten wel een nachtje op water en een oliebollen doorbrengen.
 

Onze Partners

Bovenaan