2020! Hoe was het?

ifeelfine

Registered User
Best een vreemd maar daardoor ontzettend leuke jaarwisseling gehad naar Westervoort-van zon naar mist dikke mist en strooiwagens.baal baal baal 20.00 uur het klaart op. velen incl ik zelf hup vuurwerk de lucht in. Uiteindelijk alles tussen 20.00 en 21.30 afgestoken. Veel bewondering (de meest gehoorde reactie/beschuldiging dat is Illegaal, waar haal je dat, zeker uit Duitsland/België/Polen/ . Totaal bezopen mensen om 20.00 's avonds die met shells op een pleintje aan het strooien waren. ja jij hebt toch ook illegaal) zucht. Rond 23.00 kwam de mist weer terug, besloten om naar huis te gaan, om 00.01 de straat in en om 00.10 was de zichtbaarheid sterkt teruggelopen. De buurman heeft zijn zoon naar huis gebracht om 01.00 uur stukje Nieuwegein-Houten heeft hij anderhalf uur over gedaan met een zichtbaarheid van een meter of 20.

Verder lijkt het of iedereen aan het stoken is geweest alsof het de laatste kans was.
 

Richardus

Registered User
Nu de rook om m'n hoofd is verdwenen, heeft deze pyro er ff flink 't zuur in. Dat 00u moment is zo'n ding hè, dat als dat door mist verpest raakt...En dan "had ik" toch in de mist moeten stoken en maar half genieten? "Had ik" uit teleurstelling niet om 1u de boel moeten wegbergen en douchen maar tot dat ene helderder gaatje om 2u moeten wachten? Gisteren stookten hier veel maar dat had voor mij gevoeld als "ik moet er vanaf", of niet...? Tja, het scheelt dit jaar geld maar ook geen collectie bij mekaar scharrelen, niet rondfietsen 29e om het af te halen... Ondertussen kriebelt het toch om paar boxen en cakes bij te scoren om 2 showtjes te gaan schieten en fonteinen moeten er nieuw bij, dus er is toekomst. Maar dit is shit waar je wel eens van droomde dat je nooit hoopte mee te maken. Ff zuur zwart gat vandaag, trekt wel weer bij!
 
Laatst bewerkt:

shinji

Moderator
Medewerker
Samen met mn grote vriend Mats een rondje Westland gedaan. Toen rond half 8 de killerfog was opgetrokken een paar showtjes geschoten in s'Gravenzande waar we tussen de showtjes door lekker hebben staan stoken, eten, drinken bij maat Snokkie. 1 uur was de bus leeg, ff volgeladen en naar Naaldwijk gereden. Daar werden we opgewacht door m'n vriendengroep en hebben onder het genot van een hapje en een drankje ouderwets 1voor1 de blokken uit de bus getrokken en tot een uurtje of 3 staan knallen. Het was weer een geweldige avond/nacht.
 

The Passion

Registered User
Ik heb ook een top jaarwisseling gehad. Ondanks de mist was alles nog goed te zien en staat het meeste ook redelijk mooi op film.
Toppers vond ik de patriot van China Red die ik had gewonnen via facebook. echt dikke effecten en vooral het tweede deel echt snoeiharde burst.
Wel bijna drie dagen in de schuur bezig geweest om alles voor 18:00/24:00 uur voor te bereiden, maar het resultaat mocht er wezen.
Ik was oudejaarsavond om 23:55 uur eindelijk klaar, en kon dus meteen alles op straat zetten.
De buurt ging helemaal uit hun dak om twaalf uur, en na de show werd ik bedolven onder gejuich en complimenten. Daar doe ik toch voor :)
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Even mijn gal spuwen.

Nee ik heb sinds jaren een top oud en nieuw gehad.

Een verslag.
Rond 14:30 uur bij mijn ouders vertrokken, richting Veenendaal.
Want ik ga bij 1 van de dochters van Jawe oud en nieuw vieren.
Onderweg tussen Achterberg en Veenendaal (Petebos) staat een groot carbit kanon.
Toch even rustig voorbij rijden, ik wil die knal wel horen.
Horen dat werd voelen, crisis wat een klappen kwamen van af zeg.
Zelfs bij de stooklocatie kon ik het carbit kanon nog goed horen.

Rond 15:00 uur aangekomen, de deur staat open, ach het kan, koud is het niet.
Nadat ik welkom was geheten en iedereen had begroet, even snel glas cola.

Rond 16:00 uur hou ik het niet meer, ik had nog een x aantal Black Cat knallers en wat knallers die ik echt dit jaar weg wou doen, ondanks dat ze gedeelte nostalgisch zijn.
Ondertussen wordt het donkerder en ook mistiger.

Na het eten, na een half uurtje gourmetten hou ik het niet meer en wil ik naar buiten.
Voordat de mist hell helemaal uitbreekt, ga ik pijlen stoken.
Die waren goed te zien, op 1 pakket na, die gingen wat hoger en waren waziger te zien.

De mist wordt gelukkig niet erger, maar dat betekend niet dat ik het rustiger aan ga doen.
De boodschappen tas met avond vuurwerk is ook rond 22:30 uur leeg.

Dan maar duimen draaien, er wordt in de buurt goed gestookt.
Zelf dikke compound blokken gaan de lucht in, wordt dit gedaan door de mist?

Ik hou het vol, om niet voor 0:00 uur te beginnen met de cakes die ik voor 0:00 uur had geselecteerd.

23:27 uur ik bel mijn ouders, die mij dit jaar weer met veel dingen geholpen hebben en ik wens ze een goed 2020.
0:00 uur we proosten met alcohol vrije champagne, hmm wat lekker, liegt hij.

Om 0:05 uur hou ik het niet meer, ik ren (nou ja ren..) naar de auto en pak de King of the Univere, die ik gewonnen had bij Breda vuurwerk.
En ik ga zo lekker door, totdat ik het laatste vuurwerk heb afgestoken.
Tussen 0:15 uur en 0:30 uur even van afsteekplek gewisseld, omdat het te rokerig en te mistig werd.
Rond 1:15 uur ben ik klaar en is de rest ook klaar, we gaan binnen, we drinken nog wat en rond 1:30 uur ga ik richting Wageningen naar mijn ouders.

Onderweg naar Wageningen, waar ondanks dat Wageningen een linkse reputatie heeft, er voor en tijdens oud en nieuw veel vuurwerk wordt afgestoken, is het erg mistig.
Zwaar mistig en daar voegt die dikke sigaar die ik rook ook weinig positiefs aan toe.
Wel leuk dat er op veel boerderijen enz., veel vuurwerk is afgestoken, wat ik zie aan de afstoken cakes langs de kant van de weg en de platte bombettes.

Rond 2:00 uur ben ik bij het appartement van mijn ouders, waar we geproost hebben en ik daarna rustig ben gaan slapen.
 

hc-freak

Registered User
Top oud en nieuw gehad, bijna helder, en in Oud-Beijerland was het 00.00 moment echt waanzinnig intensief. Werkelijk overal gingen dikke cakes en boxen de lucht in, nog nooit zo druk gezien. Fünke klein spul is echt top materiaal. Het zoontje van m'n maat had het geweldig naar zijn zin. Acatenango en Branco waren de toppers qua compounds in mijn collectie. Colorful City is een geweldige box met cakes, wat een kleuren!
Ik woon zelf nu 10 jaar in Oud-Beijerland en vier het er al zo 13 jaar daar en het is elk jaar genieten van het vele vuurwerk wat de lucht in gaat,woon zelf ook in een buurt waar het tot zo + - tot zo 1.45 doorgaat met mooie cakes.Dit jaar was het tot een uur of 18.00 erg mistig erna was het helder en genieten.
 

GMP82

Bronzen Member
Dan kan ik niet achterblijven.

In de aanloop naar oud en nieuw 1 bonk stress. Waarom? Ik weet het niet precies. Ja, ik had teveel kilo's, maar dat was niet voor het eerst. Waarom dan nu zo hysterisch doen? Het zal wel het resultaat zijn van de veranderende / erger wordende hetze, het gevoel dat alles en iedereen in je omgeving je potentieel kan naaien. Tegelijkertijd je steeds meer ergerend aan de volkomen kansloze 25 kilo regeling, waar je met 3 compounds al aan zit (zeker met het oog op het sub-totaal verbod, waar enkel cakes en compounds nog mogen, wat er aan zit te komen.).

Anyway, het ophalen, uit voorzorg met 3 auto's, terwijl het in 1 hàd gepast, verliep verder voorspoedig. Met dank aan m'n schoonvader die daarvoor om 6.00 uit z'n nest is gekomen voor me. Je 'krijgt ze erbij', maar ik ben er dolgelukkig mee. Ook met m'n schoonmoeder die op de 31e ijverig heeft zitten meeknopen om m'n tollen project (ca 1400 stuks) af te krijgen.

De 31e @Sweet Laker opgehaald, met nog wat vuurwerk als gevolg van zijn inspanningen bij vuurwerkhal Zoetermeer.

Daarna 40 appelflappen staan bakken. Daarna kwam het grote geduld, want mede door bovenstaande verlinkangst, gaat er NIETS voor zessen de lucht in. Daar dacht de lokale (?) jeugd anders over. Geen prullenbak in het hele park is ongeschonden en er is menig deo bus gesneuveld. En het was ongetwijfeld ook geen toeval dat de 30e het schap met bio ethanol bij de Action leeg was.
Heb helaas moeten constateren dat de hoeveelheid harde knallers, vandalisme en ander klotegedrag zijn toegenomen ten opzichte van de vorige jaarwisseling. Daar heeft het oprollen van de webshops in 2018 blijkbaar geen enkel (positief) effect op gehad. Waar vraag is, zal altijd 'iemand' proberen te voorzien in de behoefte. En vaak legt dat geen windeieren.

Maar goed, op 31e hier aan de kust werkelijk schitterend weer. Vroeg gegeten, om klokslag 18.00 buiten te kunnen staan. Echter om 17.55 kijk ik naar buiten... what the FOG! Opeens is de overkant niet meer te zien. De moed zakt in de schoenen. Flashbacks naar eerdere mist-troostige jaarwisselingen...
Toch naar buiten, wat proberen te stoken, maar het goud van de funke pijlen wordt volledig opgeslokt door de mist. Dit is zonde. Dus na wat pogingen weer terug naar binnen.

Maar zo plotseling dat het kwam, zo plots was het later ook weer weg. En het is de hele avond weg gebleven. Om 0.00 wel flinke rookontwikkeling, maar zelfs die trok weg, door het licht aantrekkende windje. Al met al qua weer echt weinig klagen.

We hebben stevig door staan stoken en om 02.00 was al het 'belangrijke' het luchtruim in gegaan.

Door de stress in de aanloop was ik even bang dat ik er dit jaar niet van zou kunnen genieten. Zelfs de gedachte om te nokken met de hobby is meermaals in de bovenkamer de revue gepasseerd. Maar uiteindelijk kruipt het kruit waar het niet gaan kan en heb ik dik staan te genieten van de zorgvuldig samengestelde collectie.

Zolang het nog mag, gaan we gewoon door.
 

GMP82

Bronzen Member
Ben wel benieuwd naar je tollen project. Is het een beetje gegaan zoals je wou?
Hij brandde van begin tot eind door en ik heb geen weigeraars kunnen ontdekken. In die zin een succes.

Enig verbeterpunt is dat vele tollen niet tolden.. en dat ik cat 1 crackling tollen geleverd heb gekregen terwijl dit cat 2 moest zijn. Wordt vervolgens 2x tegen je gelogen dat de kruit hoeveelheid gelijk zou zijn.
Is vervolgens maar matig gecompenseerd, dus geeft een naar nasmaakje.

Foto/film volgt.
 

Onze Partners

Bovenaan