Vuurwerkverbod zorgt voor meer schade, leed en angst dan legaal siervuurwerk

Richardus

Registered User
Voor zij met ogen om te zien, zien dat de rellen getriggerd zijn door het afkondigen van het verbod op legaal siervuurwerk. Net als vorig jaar, en zoals de avondklok toen ook een trigger was. En waarvoor?

De burger wordt hun ene moment van ultiem gevoel en vieren van vrijheid ontnomen, jeugd een uitlaatklep.
Na een jaar, het tweede al, van zwaar beperkte mogelijkheden wordt dit laatste ook afgenomen.

Voor jeugd met minder controle over gedrag en emoties is dit de druppel en reden om te rellen. De andere 50% van de bevolking die siervuurwerk afsteekt, staat hier niet achter zelfs tegen. Net als ik/wij, de gepassioneerde liefhebber(s) van kunstvuurwerk tegen de rellen zijn. Maar het draagt wel ook hun woede en frustratie uit, het is het topje van de ijsberg, extreme ontoelaatbare uitspattingen maar een teken van wat er broeit.

Stelling: de rellen hebben al voor meer schade, angst en leed gezorgd dan de jaarwisseling door legaal siervuurwerk voor gezorgd had

Geprojecteerde verwachting door legaal siervuurwerk op jaarwisseling 21/22;
Gewonden: SEH 114, opname 13
Schade: ong. €10.000

De hoeveelheid schade in Rotterdam alleen al...zijn er schattingen? 4 politieauto's? Nu alle andere steden... Kom maar met die schattingen en nieuwsberichten.

Gewonden... 4 door politiekogels... Dat hebben we nog geen jaarwisseling gezien. Verder doet politie in Rotterdam geen uitspraak over gewonden. Schattingen, nieuwsberichten?

Angst: het weekend al 4 of 5 noodbevelen. Binnensteden onder charge van Me, illegaal vuurwerk onverantwoord afgestoken.
Met de jaarwisseling mogen enkele plekken onrustig zijn, oha vieren mensen vrijheid in vreugde en worden de vreugdevuren (die men al onrust noemt) genoten.

Durfde iemand dit weekend hun binnenstad in? Ik niet.
Met de jaarwisseling is het een drukte van vrolijk feestende en drinkende mensen. Sterker: pleinen vol feesten worden gepland door de burgemeesters! In coronatijd! Precies wat Kuipers zei op te focussen juist niet te doen!

Trek het vuurwerkverbod in, en de steden zijn rustig, en mensen kunnen vol vreugde een vrije jaarwisseling vieren.
 
Laatst bewerkt:

Hyper

Registered User
Of de stelling nu waar is of niet: Ik denk niet dat je moet capituleren voor criminaliteit. Het uitbreken van rellen mag naar mijn mening geen invloed hebben op het instellen van een vuurwerkverbod, avondklok of wat dan ook. Wel denk ik dat de regering beter mag luisteren naar degenen die zich niet vertegenwoordigd voelen. Maar geweld mag nooit richtinggevend worden voor beleid.

Ik ben overigens tegen een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk met de jaarwisseling.
 
Bovenaan