Weleens van het feest San Trifone gehoord? Waanzinnig! Check hier alle foto's en videobeelden >> San Trifone 2018 - Beeldmateriaal
Welkom op het nieuwe Freakpyromaniacs forum! Op dit moment werken we volop aan de nieuwe functies van het forum Heb je vragen of opmerkingen klik dan door naar deze thread FPM 2018 V1 en wij proberen zo snel als mogelijk te helpen

Vuurwerkverbod in Rotterdam: voorlopig nog gewoon pijlen afsteken in eigen straat

Moontan

Medewerker
FPM Moderator
Berichten
22.350
Leuk bevonden
22.759
Leeftijd
61
Locatie
Hilversum
#1
Vuurwerkverbod in Rotterdam: voorlopig nog gewoon pijlen afsteken in eigen straat

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil een vuurwerkverbod in heel Rotterdam. Maar het aanpassen van de apv lijkt vooral een wapen voor de toekomst. Komende jaarwisseling mogen Rotterdammers nog steeds in hun eigen straat vuurpijlen afsteken. De verwachting is dat alleen waar het al niet mocht, het vuurwerkverbod zal gelden.

Dit blijkt uit het voorstel dat de burgemeester aan de Rotterdamse gemeenteraad heeft gestuurd.
Hij spreekt de verwachting uit dat waar tot nu toe de vuurwerkvrije zones waren, straks het verbod zal gelden. Dat is op plekken waar eerder problemen waren, waar veel mensen op de been zijn zoals het Stadhuisplein en bij het vuurwerk bij de Erasmusbrug en in parken, bij ziekenhuizen, verpleeghuizen, kinderboerderijen en dergelijke.

Eerder zei Aboutaleb nog dat hij dacht aan 35 gebieden waar vuurwerk afgestoken mocht worden. Dit staat nu niet in zijn voorstel. Hij laat open hoe het verbod er in de toekomst uitziet. Maar voor komende jaarwisseling mag dat waarschijnlijk nog overal, behalve op de plekken waar vorige oud en nieuw vuurwerkvrije zones waren ingesteld. ,,De kaart zal niet sterk afwijken van de afgelopen jaarwisseling’’, schrijft Aboutaleb.

De huidige situatie is dus het ‘startpunt’. In de toekomst kan het verbod in een groter gebied van kracht worden, maar hoe groot is niet duidelijk. Overlast zoals vandalisme of het gooien van vuurwerk spelen hierbij een rol. Volgens Aboutaleb kunnen er op meerdere plekken in de stad professionele vuurwerkshows komen. De gemeenteraad moet akkoord gaan met de nieuwe apv voordat het vuurwerkverbod in werking kan treden. De politiek is verdeeld. De ene partij kan het verbod niet ver genoeg gaan, de ander is tegen een verbod.

De gemeente kijkt of er misschien een vuurwerkapp kan komen, zodat Rotterdammers kunnen zien waar ze wel en waar ze niet vuurwerk mogen afsteken. De verwachting is dat ‘de nieuwe norm geleidelijk geaccepteerd wordt’.

De burgemeester denkt dat er minder vuurwerk wordt verkocht door het verbod, waarbij er alleen maar zones zijn waar het vuurwerk wel de lucht in mag. Dat zou dan leiden tot minder overlast, schade, incidenten en letsel. ,,De jaarwisseling is nu het onveiligste feest van het jaar. Vuurwerkincidenten, vandalisme, mishandelingen, brandstichtingen, ontploffingen, agressie en geweld tegen hulpverleners zijn voorbeelden van de verstoringen van de openbare orde’’, stelt Aboutaleb. Het gevaar schuilt niet alleen in illegaal, maar ook legaal vuurwerk en siervuurwerk.

De schade aan gemeentelijke eigendommen bedroeg vorige jaarwisseling ruim 200.000 euro, meer dan een jaar eerder. Dit was vooral schade aan prullenbakken, verkeersborden en ondergrondse containers. In de nacht zijn duizend agenten op de been, samen met 500 brandweerlieden en ambulanceverpleegkundigen. Ook de RET heeft het druk, net als de ziekenhuizen en huisartsenposten.

https://www.ad.nl/rotterdam/vuurwer...oon-pijlen-afsteken-in-eigen-straat~af50f8d0/
 

joszie

Registered User
Berichten
2.965
Leuk bevonden
471
#3
zo werkt het wel in de wereld.

Ook al ben je ergens op tegen, door kleine veranderingen raak je er aan gewend totdat je beseft dat niets meer als vanouds is.
 

Sweet Laker

Registered User
Berichten
2.403
Leuk bevonden
215
Locatie
Den Haag
#5
Heeft niks met ego te maken. De politiek volgt al vele decennia een bepaald plan. Dit plan wordt soms tegengewerkt door initiatieven, waarbij de vuurwerktraditie er één van de vele is. Maar uiteindelijk zal het er doorgedrukt worden. Achterliggende reden is al vaker aangehaald op dit forum.

Wat Joszie zegt, stapsgewijs aanpassingen doorvoeren. Dan zal je niemand horen klagen en degene die het wel doen worden al snel in een bepaald hokje geduwd.

Er zijn vele dingen die met hetzelfde doel te maken hebben.
- Bomen die gekapt worden voor bio energie / groene energie (Een boom verwerkt van nature co2 en zet dit om in zuurstof. Er is al teveel aan co2, dus waarom zou je datgene dat gratis is omkappen onder het mom van groene energie. Terwijl hiermee de druk nog hoger wordt. En hoe geloofwaardig is het klimaatdebat dan eigenlijk. Als dit gebeurd met medeweten van dezelfde overheid).
- Straling, vele onderzoeken wijzen uit dat straling niet goed is voor de mensheid / dier. Er zijn wapens op de markt die op basis van geluid / energie een mogelijke dreiging neutraliseren. Dit werkt oa op basis van straling. Onderzoekers die dit willen weerleggen worden geridiculiseerd.
- Cijfers over misdaad blijken niet te kloppen alsdus uitvoerende dienders (misdaad neemt niet af maar toe). Toch wordt dit stelselmatig ontkent.
- Pas een debat over het politie apparaat. Er is al een tekort aan agenten en dit aantal zal afnemen met de huidige vergrijzing. Speerpunt wordt om meer agenten aan te nemen. Dit is echter al vele jaren een speerpunt welke telkens niet gehaald wordt. Zaken komen vaak genoeg niet voor de rechter omdat er geen capaciteit is om alles te behandelen. Dan maar de cijfers verdraaien.
- Afschaffen van cash geld. Genoeg mensen die dit niet willen. Toch neemt het aantal manieren om in winkels gewoon bij een kassa medewerker af te rekenen af. Kleine stapjes beginnend bij winkeltjes op een station of een paar robotoide kassa's naast de gewone mens in de supermarkt. Mensen wennen er langzaam aan en uiteindelijk vind het iedereen het de gewoonste zaak van de wereld.
- De Brexit, zogenaamd met de nodige problemen, welke er uiteindelijk voor zorgt dat mensen denken. Slecht idee om uit de EU te stappen. Terwijl er zoveel mensen tegen dit gebeuren is.
- De ongeregeldheden in Parijs dat al maanden elk weekend plaatsvindt. Ach, het zijn van die gekke gele hesjes, maar waar staan ze voor. De enige keer dat het in het nieuws komt is als relschoppers wat flikken. Of de vele autobranden daar. Daarmee wordt de nadruk op de ongeregeldheden gelegd en de ongeloofwaardigheid van het gros van de gele hesjes onderuit gehaald.

En wat betreft privacy. Ik ben geen crimineel maar heb wel wat te verbergen. Waarom mag alles zomaar open en bloot door een willekeurig bedrijf (gerund door een willekeurig persoon als jij en ik) alles over mij weten. Daar ben ik op tegen.

En zo kan er nog wel even doorgegaan worden.
 
Laatst bewerkt:
Berichten
2.449
Leuk bevonden
773
Locatie
5201.90NB00426645OL
#6
Deze tijdsperiode in Nederland is er een waarin vuurwerk razend populair is, en groeiende, en waarin anderen in dit land met repressie het proberen in te dammen, dit zijn golfbewegingen wat met meer onderwerpen waar te nemen is.
Vanzelf komt er wel weer een periode aan waarin de populariteit terugloopt en de genomen maatregelen niet meer van toepassing zijn waarna alles weer van voren af aan kan beginnen. De tegenmaatregelen zelf zijn vaak niet de reden van de teruggang in populariteit maar de redenen zijn vaak economisch of cultureel of gewoonweg wordt het verdrongen door nieuwe interesses die gaan ontstaan.
 

Onze Partners

Bovenaan