Vuurwerk Federatie zeer tevreden

Moontan

Moderator
Medewerker
Vuurwerk Federatie zeer tevreden

Zeer tevreden. Dat is de Vuurwerk Federatie (VF) over de forse daling van het aantal vuurwerkletstels in het verzorgingsgebied van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Ede - Belandden rond de jaarwisseling van 2017-2018 vijf vuurwerkslachtoffers op de Spoed Eisende Hulp, rond de overgang van 2018 naar 2019 waren het er nog slechts drie. Dat is een afname van liefst 40 procent.

De VF is daarnaast zeer ingenomen met het feit dat alle slachtoffers na behandeling naar huis konden en dat ziekenhuisopname niet nodig was.

De VF wijst er op dat er al jaren sprake is van een dalende trend in het aantal vuurwerkslachtoffers in de Gelderse Vallei. Ze is dan ook van mening dat er geen enkele aanleiding is voor gemeenten in de Gelderse Vallei om maatregelen te treffen die het afsteken van vuurwerk door burgers (drastisch) beperken.

De Vuurwerk Federatie is een samenwerkingsverband tussen de grote vuurwerkfora en Facebookpagina’s in Nederland. Doel is het laten horen van een tegengeluid namens de vele miljoenen vuurwerkliefhebbers in ons land.

https://www.edesepost.nl/nieuws/algemeen/609872/vuurwerk-federatie-zeer-tevreden-
 
Bovenaan