Vuurwerk Federatie - Evaluatie 2018

Tony

Administrator
Medewerker
Beste vuurwerkliefhebbers,

Afgelopen week is de Vuurwerk Federatie bij elkaar gekomen om onze oprichting te evalueren en om doelen voor 2019 vast te stellen. Hieronder kunnen jullie een kort verslagje van deze meeting lezen.

Allereerst zijn wij erg tevreden met wat wij in 2018 hebben bereikt. In minder dan 2 maanden tijd zijn wij meermaals in de media geweest, hebben we een solide basis gelegd met ons panel en is er support vanuit verschillende importeurs en grote vuurwerkwinkels geweest. Het meldpunt tegen vuurwerkoverlast was een ludieke manier om bekendheid te genereren en het gebruik van Facebook en de vuurwerkfora als belangrijkste communicatiebronnen werkte goed. Al met al was 2018 een goed begin, maar we zijn er nog niet!

Voor 2019 hebben we de volgende doelen opgesteld.
  • We willen ons meer gaan bemoeien met vuurwerk-besluiten op gemeentelijk niveau. Door informatie te verstrekken en als aanspreekpunt te fungeren gaan wij proberen negatieve 'oplossingen' zo veel mogelijk te beperken
  • We gaan ons meer promoten, denk hierbij aan flyers en stickers, maar ook willen wij ons meer laten zien in de vuurwerkwereld. Dit gaan we doen via de fora en onze eigen kanalen, waar we allicht Twitter en Instagram aan toe gaan voegen.
  • We gaan ons hard maken om het Nederlandse vuurwerk in de huidige vorm te behouden. Dus geen verbod op knalvuurwerk, geen verdere restricties maar aansturen op betere handhaving van de huidige regels. Illegaal vuurwerk veroorzaakt overlast en vernielingen, Nederlands consumentenvuurwerk niet.
  • Tot slot willen wij de liefhebbers tegemoet komen, en vinden wij dat de 25-kilo regeling hopeloos achterhaald is. Dit jaar gaan wij er alles aan doen om dit te laten aanpassen.
Achter de schermen zijn we al weer bezig met het een en ander uitwerken. Mochten jullie tips of advies hebben, laat het ons dan zeker weten!

 

GMP82

Zilveren Member
Goed bezig. Stuk voor stuk punten waar ik achter kan staan.

In lijn met het achterhaalde 25 kilo gebeuren, zou m.i. het koppelen van cakes tot compound vervangen moeten worden door 1 blok van 2 kg sas, maar goed ik heb begrepen dat dat Europees niveau geregeld zou moeten worden, dus dat is wellicht een brug te ver.

Wat wordt de inzet? 20kg sas toestaan?
(Sowieso uitgaan van netto 'sas' gewicht ipv bruto 'klei/karton', lijkt me)
 

GMP82

Zilveren Member
Tot slot willen wij de liefhebbers tegemoet komen, en vinden wij dat de 25-kilo regeling hopeloos achterhaald is. Dit jaar gaan wij er alles aan doen om dit te laten aanpassen.

Is hier nog iets over te melden? Ondernomen acties, vorderingen, tegenvallers, haalbaarheid, etc?

(Niet voor dit jaar, dat begrijp ik, maar überhaupt?)

Anything? Ik hoop het van ganser harte.
 

Tony

Administrator
Medewerker
Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Halverwege het jaar heb ik de groep verlaten.
Ik had zelf niet het idee dat er echt iets ging gebeuren. Persoonlijk vind ik wel dat er een hele goede stap is gezet met de vuurwerkblije zones en dat dit heel goed is opgepakt door zowel de media als liefhebbers.
 
Bovenaan