This is a scrolling ticker line using pure CSS and HTML! This ticker system comes included as part of all Nulumia themes.
You can customize these lines in your admin panel, works purely off Style Properties!
You can even add links, and other HTML markup! Responsive and customizable.

Veel geweld tijdens de jaarwisseling heeft niets te maken met vuurwerk

Moontan

Moderator
Medewerker
Veel geweld tijdens de jaarwisseling heeft niets te maken met vuurwerk

Het kabinet onderzoekt of meer soorten vuurwerk verboden kunnen worden. Een Kamermeerderheid wil aanscherping van het verbod voor een veiligere jaarwisseling.

Veel mensen ondervinden hinder van het geknal en hulpverleners worden ieder jaar bekogeld met vuurwerk. Voor zover sprake is van een Hollandse traditie, staat zo langzamerhand vast dat die traditie de afgelopen jaren behoorlijk is ontspoord.

Niet voor niets liet de Onderzoeksraad voor Veiligheid eerder weten dat het hoog tijd wordt om het jaarlijkse patroon van veel letsel en omvangrijke schade te doorbreken.

Het draagvlak voor knalvuurwerk en vuurpijlen neemt af. Het kabinet gaat paal en perk stellen aan zwaar consumentenvuurwerk en de Kamer wil daar nog een schepje bovenop doen.

Niet vergeten moet echter worden dat veel geweld tijdens de jaarwisseling niets te maken heeft met vuurwerk, maar met drank- en drugsmisbruik. Natuurlijk valt er wat te zeggen voor het uitbannen van echt gevaarlijk vuurwerk, maar van betutteling mag geen sprake zijn.

Het veiliger laten verlopen van de jaarwisseling betekent ook een betere aanpak van illegale handel en zwaardere bestraffing van geweld tegen hulpverleners én burgers.


[
 

zinkie

Registered User
Het vuurwerk gebruiken die raddraaiers enkel als instrument.
Verbied je vuurwerk, wordt er met ander zelf gefabriceerd knal- en vuur genererend spul gegooid. Nog gevaarlijker.
 

Onze Partners

Bovenaan