Tarragona 2013 - Pirotecnia Valenciana

Firestarter

Registered User
Dit jaar ben ik voor de eerste keer naar Tarragona gereisd om de 23e vuurwerk competitie te beleven. De terechte winnaar was Valenciana, die zowel 'ter land, ter zee als in de lucht' een heerlijke show gaf. Ennuh...excuus voor mijn enthousiaste commentaar, kan het niet helpen ;)

 

Tony

Administrator
Medewerker
Het commentaar is top! Lekker blijven genieten!
Film kwaliteit is ook goed hoor. Ik kijk de show Zondag even af, ik moet nu slapen van de vrouw.
 

Firecrack-R

Registered User
Wat Tony zegt, je commentaar is leuk om te horen. Verder moet ik zeggen dat ik echt fan ben van Valenciana! En deze show, ondanks dat het een herkenbare show is, gewoon weer erg sterk vind! De finales zijn altijd ook super bij Valenciana. En wat ik ook een pluspunt vind is dat ze ook altijd wat Italiaans materiaal wegschieten, bijvoorbeeld in de opening. Gelijk de tanden laten zien.
 

VvanVuurwerk

Registered User
Bedankt voor de film! Valenciana zet hier wel weer een prima show neer zeg. Ook een prachtig thema op 8:30. En inderdaad mooi wat Italiaans materiaal (en ook wat Yung Feng denk ik) en natuurlijk Spaanse kwaliteits-shells.
Weet iemand wat het maximum kaliber is dat geschoten werd in deze show?
 

Firecrack-R

Registered User
Ik weet dat er tot 14" geschoten mag worden vanaf punta miracle, maar ik denk dat Valenciana max 12" weg heeft geschoten tijdens deze show.
 

edje30

Registered User
Wat een zieke show was dit zeg woooooow en die waterbommen fantastisch echt complimenten en het commentaar was geweldig.
 

Mr_Mascleta

Registered User
ONWAARSCHIJNLIJK ....................................................ONBESCHRIJFELIJK...................................... en ook ONGELOOFLIJK wat deze jonge man wederom laat zien.
Een totaal nieuwe show geschoten met al zijn nieuwe effecten welke teveel zijn om op te nomen.
Wat een perfectie....wat een timing en wat een schitterende combinaties welk allemaal klopte. Eenheid, geordend, ritmisch, en zeer gevarieerd. Nog nooit eerder gezien een show van deze kwaliteit.
Jose Manuel Crespo laat weer zien een grootmeester te zijn in de wereld van de pirotecnias en het zal niet lang duren voordat zijn naam buiten de Spaanse grens ook zal gaan opvallen en ook daar grote prijzen gaat pakken.

Het commentaar........zeer herkenbaar want ik liet me ook altijd uit in deze hoedanigheid en is leuk om te horen.
 

Poziloc

FPM Hangouderen
Nu heb ik ze alleen tijdens fallas gezien en als ik al zie hoe hun schieten qua stijl en mix van diverse soorten vuurwerk uit diverse landen, ben ik wel eens benieuwd hoe ze uit zullen pakken tijden een nit del fog.
Van mij mogen ze aankomend jaar dat gerust schieten, al ben ik bang dat Vicente nit del fog zal schieten.
Zoals ik al in een ander topic zei over deze show, zijn zij voor mij de nummer 1 de laatste jaren qua mascleta en avond shows.
 

vonk

FPM Moderator
Medewerker
Een zeer gave show die bolstaat van originaliteit en (nieuwe) effecten. Heb er echt van genoten.

De peony met pistel shells in het begin zijn prachtig, de sad to smile smiley's op 7.20 kicke! Op 13.00 de dikke cracking tails, op 17.10 een hummer? achtig geluid welke echt gaaf is. En dan nog de serie watershells op het eind die gewoon in de lucht ontploffen
( waarschijnlijk niet de bedoeling) maar wel kicke!

Ja echt een kicke show. Bedankt voor het plaatsten.

1 tipje dan, ik zou persoonlijk niet zoveel zoomen. Maar misschien vind jij dat juist leuk.
 

Firestarter

Registered User
Echt leuk om te lezen dat jullie hier zo van kunnen genieten. Dat is echt waar ik het voor een groot deel voor doe. Aan de ene kant het herbeleven van de show, die elke keer weer een lach op mijn gezicht tovert en aan de andere kant alle freaks die net zo hard meegenieten. Prachtig dit forum! @vonk: dat zoomen doe ik om de kijker even helemaal in het vuurwerk onder te dompelen. Ik probeer het zo goed mogelijk te doseren. De ene keer pakt het goed uit, de andere keer wat minder. Je weet immers nooit van te voren het verloop van de show. Tenzij je hele goede vriendjes bent met de pirotecnia heren en dat geldt voor mij (nog?) niet :)
 
Laatst bewerkt:

MichelAngelo

Registered User
Potverdorie, dit is top amusement. Bedankt voor het delen!
Prachtige thema's. Dit is echt genieten geblazen. Die smilies van Sad naar happy zijn zeker gaaf.
 

Mr_Mascleta

Registered User
Echt leuk om te lezen dat jullie hier zo van kunnen genieten. Dat is echt waar ik het voor een groot deel voor doe. Aan de ene kant het herbeleven van de show, die elke keer weer een lach op mijn gezicht tovert en aan de andere kant alle freaks die net zo hard meegenieten. Prachtig dit forum! @vonk: dat zoomen doe ik om de kijker even helemaal in het vuurwerk onder te dompelen. Ik probeer het zo goed te doseren. De ene keer pakt het goed uit, de andere keer wat minder. Je weet immers nooit van te voren het verloop van de show. Tenzij je hele goede vriendjes bent met de pirotecnia heren en dat geldt voor mij (nog?) niet :)

Dat inzoomen geeft juist een extra dimensie aan deze al wonderbaarlijk mooie show. Ook vond ik het inzoomen niet hinderlijk omdat het op een gedoseerde manier ging. Wat je zegt herken ik wel ff onderdompelen ja.
 

USRRobiwan

Registered User
Wat een heerlijke pyrosex zeg. Ik wist niet dat ik zo een harde paal kon krijgen sinds vandaag. Man man wat zet Valenciana een show neer zeg. Ik zou echt niet weten hoe je dit beter in elkaar had kunnen zetten dan dit. Wat is dit bedrijf gegroeid. Firestarter als je een wijf had geweest... Whaahaha
 

joszie

Bronzen Member
hey Firestarter, waar stond je te filmen? gelijk op het strand tegen het lint aan? volgens mij heb ik dan zien staan.
Mooi filmpje. Het blijft kicken om deze show te zien, live onvergetelijk!
 

rob39

Registered User
Het is nog wat vroeg, maar weet iemand misschien of dit evenement volgend jaar weer gehouden wordt en zo ja misschien zelfs de data?? De schoolvakanties van de heren beginnen namelijk op 5 juli 2014, dus het zal er om spannen.......
 

Firestarter

Registered User
hey Firestarter, waar stond je te filmen? gelijk op het strand tegen het lint aan? volgens mij heb ik dan zien staan.
Mooi filmpje. Het blijft kicken om deze show te zien, live onvergetelijk!

Hi Joszie, ik stond op een houten vlonder aangrenzend aan het strand, op 280 meter van de fireground. Om precies te zijn hier.
 
Bovenaan