San Trifone 2014 - Adelfia

MichelAngelo

Registered User
Vanmiddag 13:40 uur begon La Rosa 20 minuten te vroeg. Speciaal nog even op gewacht, maar worden we opgeschrikt bij een koppie espresso. Italianen.... Niet te vertrouwen.
 
Laatst bewerkt:

MichelAngelo

Registered User
En terecht, er klapt hier een bommetje in de buis en plots gaat het over niks anders meer. De enigen die hier last van hebben zijn die van Di Mateo zelf die een deel van hun materiaal kwijt zijn en de finale van hun show 'mislukt' is. Maar blijkbaar is een gat in de grond en wat verwrongen buizen voor sommigen interessanter dan die wereldshows die we hier toch weer gezien hebben.

Ik ben alleen maar poitief maar we kunnen er niet omheen dat gisteren grote indruk maakte. Maar nog altijd lyrisch. Volgend jaar weer! Foto's en films begin volgende week als we terug zijn.
 

DJ-ArSoN

Registered User
En terecht, er klapt hier een bommetje in de buis en plots gaat het over niks anders meer. De enigen die hier last van hebben zijn die van Di Mateo zelf die een deel van hun materiaal kwijt zijn en de finale van hun show 'mislukt' is. Maar blijkbaar is een gat in de grond en wat verwrongen buizen voor sommigen interessanter dan die wereldshows die we hier toch weer gezien hebben.
Net terug uit Italië dus heb de verwijderde berichten in deze topic niet kunnen lezen. Kan alleen maar zeggen dat wij flink mazzel hebben gehad, gezien de klapper en het rondvliegende staal. Niet zo verwonderlijk dat daarover gesproken wordt, toch? Dat het verder inderdaad een absoluut dikke topshow was staat daarbuiten :hehe!:

Deze editie was inclusief het nodige geluk, goeie temperaturen en vriendelijke Italianen weer een hele vette! Pyromusical boven verwachting, 2 heule dikke batterias, stukje San Severo in Adelfia, overdag weer de dikste jetsers achter elkaar heel de middag. Ja het was weer genieten :) Filmpjes e.d. volgen!
 

RedBaron

Registered User
Hier nog een laatste stukje video vanuit Italy , de batteria ! Het plan was eerst om op het schietveld te staan , totdat we Smili tegen het lijf liepen die ons vertelde dat het de bedoeling was dat we ergens anders zouden staan. En dat was maar goed ook !! Wat ging dit tekeer zeg :)


video is niet te zien, nu wel?
 

Dennis010

Registered User
Een foto met Giuseppe Chiarappa, Nicola Chiarappa, Conrad, Daniel en ik zei de gek. Aan deze mensen hebben we veel te danken. Ondermeer de enorm gave beelden van hun batteria :lub:

0074.JPG
 
Laatst bewerkt:

rob39

Registered User
Net terug van een korte break in Adelfia met Michelangelo en aanhang. Nu dachten we wel wat te hebben gezien in Parijs, Berlijn of Valencia, maar Adelfia overtrof alles. Het geweld was ongekend, maar de kleuren en patronen ook. Ik persoonlijk ben meer van de avondshows en de eerste avond was het ongekend mooi. Kleuren waarvan we het bestaan niet wisten zagen we hier als vuurwerk door de lucht schieten, fenomenaal.

De batteria was gigantisch, net als de 5 dagshows. Toch waren ze allemaal net even anders of zat er een onverwachte twist in, maar dat kon de pret niet drukken. Listig was het wel voor sommigen, maar ook weer een eye opener. Gelukkig is alles goed afgelopen......
De pyromusical stond voor het goede veel te dicht bij het dorp en wij stonden compleet in de rook en brandende resten. Wel jammer, veel kwaliteitsspul en lekkere muziek ( ABBA en Crease, voor de oudere adelfiagangers.... ;-)) ) De afsluitende batteria hebben we van wat meer afstand bekeken, maar ook prachtig, veel kleur en harde salutes.

De dinsdag was qua vuurwerk een sof, het vuurwerk van 14.00 uur werd eerder afgestoken en van 23.00 uur mocht opeens niet van de burgemeester. Op maandag blaas je bijna een heel dorp op en op dinsdag klopte de vergunning opeens niet, tsjaaaa, maar onze dagen konden niet meer stuk.......

Naast Adelfia hebben we kennis gemaakt met de mannen die hier al jaren komen en er een mooi feestje neerzetten. We zijn keurig begeleidt naar de mooiste stekken om het allemaal eersterangs te zien. Enschede, Limburg, Brabant, alle jongens even gastvrij en met een biertje in de hand praat het makkelijk en ligt de humor op straat ( selfies maken als een batteria langsdendert en alle Italianen op de vlucht slaan) ... Ook kennis gemaakt met Dennis 010, mooie vent met zijn hartje verpand aan zijn stad, zijn cluppie en het vuurwerk.... wij zijn zeker geen Dennis 010 haters ( zoals hij het zelf wel eens roept), ook al stond onze wieg in een ander stadje.... ;-)) Bedankt allemaal, wij hebben genoten!

Als we voor volgend jaar plannen gaan maken staat Adelfia met stip op 1, gevolgd door Recco en als de juiste bedrijven schieten Berlijn..... mooie vooruitzichten.
 

MichelAngelo

Registered User
Vanonder de zonnige Vesuvius nog altijd de filmpjes bekijken met een espresso. Hoe kan het mooier....

Hele speciale dagen meegemaakt. Niet te vergelijken met elk andere show. Italianen zijn gek, dat wist ik wel, maar gelukkig voor ons ook verliefd op vuurwerk. Ik heb hier ter plaatste wat filmpjes laten zien een en tot hun verbazing is er een enclave Nederlanders die nog gekker is! Hahaha... Ze zaten echt met open mond te luisteren dat er vanuit ons kikkerlandje zoveel kwamen overvliegen voor "wat bommetjes".

Gisteren bij een vuurwerkfabriekje geweest in de bergen. De eigenaar werd bijna boos op ons dat we 's middags zo dichtbij hebben gestaan. Hij heeft zelf bij het fabriceren ook familie verloren en vond dat we ongelofelijk veel geluk hebben gehad. San Trifone Grazie! zeggen we dan maar.

Sowieso ook mijn dank namens het gezin voor de gezellige dagen. De eerste middag direct leuk contact gemaakt met verschillende liefhebbers. Uit het hele land waren ze vertegenwoordigd. Goeie tips gehad, bij maneschijn op een schietveld lopen banjeren, klei onder schoen, aan je broek, biertje gedronken en dat allemaal onder het genot van fantastische hitsingles van BZN. Kan het romantischer?!

Ik ben bang dat de kans aanwezig is dat we hier vaker gaan komen. Jammer dat de laatste dag wat tegenviel, maar ook dat is Italie. De kerk loopt uit dus beginnen we maar met schieten. En als "Il Comandante" ook wat wil vertellen, omdat het de dagen daarvoor net buiten zijn regio plaatsvond, dan kan het zomaar zijn dat hij ter elfder uren zegt "No!". En dan staan er een hoop Nederlanders van Jan L*l op de brug te wachten.
Maar goed, verder was het super. Jongens, thanks voor de gezelligheid ennuhhh... Dennis laat je niet op je kop zitten hoor. Ook uit 010 komen blijkbaar wel aardige lui...hahaha knipoog knipoog ;)
 
Laatst bewerkt:

hardcore0438

Registered User
En zo zijn we weer in het koude kikkerlandje .... Ik probeer vandaag nog de batteria's en avondshows te uploaden , die dagshows komen nog wel een x !
Batteria overdag:
Finale La Rosa :
Batteria Avond:
Avondshow Di Candia:
Avondshow Di Matteo:
 
Laatst bewerkt:

tronetti

Registered User
Doe maar rustig aan hoor, daarginds kijken ze ook niet op een paar minuutjes meer of minder.:hehe!:

En je titel van je 10 controbombe klopt ook hoor, hij staat er keurig op!
Ik wist al zo'n beetje wat voor juweeltjes hij ging verschieten, heb vóór het laden al in hun vrachtwagen mogen neuzen...

Bedankt voor het delen.
 

smilli

FPM Filmer
Wat hebben we weer een fantastische reis achter de rug, prachtig traditioneel Italiaans vuurwerk zoals het bedoelt is!
Het lijkt ook wel of dit festival ieder jaar gekker wordt zeg:lub:
Ben begonnen aan de films en foto's en verwacht vanaf dit weekend beelden online te kunnen zetten.
Iedereen die ik heb gesproken en mee gereisd bedankt voor een paar onvergetelijke dagen!
 
Bovenaan