FESTIVAL Programma Fallas de Valencia 2020

Tony

Administrator
Medewerker
Buiten die van Katwijk word er ook nog een Mascleta Holandeses geschoten in Mislata op de 16de om 16uur.
Naar mijn weten zijn dit de enige twee en beide worden geschoten door Nadal-Marti. Die in Mislata schijnt idd behoorlijk groot te worden.

Het is volgens mij ook allemaal niet zo spannend en of geheim want "heel" de facebook community weet het al :eek:
 

Schuim

Moderator
Medewerker
Heeft iemand nog een duidelijkere locatie van de Mascleta Vertical?
De Marina is groot zat, en wil er toch echt wel met het neusje op staan :love:
 

Tony

Administrator
Medewerker
Ik denk dat als je naar de echte kosten zou kijken van die avondshow dat je van het extra budget wel 2 nocturnas en 2 Aitana castillos van kan laten schieten.
Ricasa schoot altijd ver boven budget op een Nit del foc toen ze nog jaarlijks op het programma stonden. Gelet op de videos is dat vorig jaar ook zo geweest.

Zelf samen met een maat een paar dagen die kant op, we zien de mascletas van de 6e, 7e en 8e (Marti!) en uiteraard de nocturna van Tomas op de 7e.

De structuur van het programma van de laatste dagen vindt ik wel wat hebben: de nit del alba, enkele nocturnas op het plein en drie castillos.
Als je naar de bedrijven kijkt wordt ik hier zelf wat minder happy van. Toen ik voor het eerst naar fallas ging had je nog bedrijven als Valenciana, Europla, Turis, Vicente en Ricasa in de laatste week. Dat waren nog eens tijden!

Het is voor de schieters dit jaar wel een probleem. Wat Ricasa vorig jaar heeft laten zien gaat niemand kunnen evenaren. Al kunnen ze net zo goed schieten, ze hebben het budget er gewoon niet voor. Ricasa heeft gewoon +200% € geschoten. Het budget komt dan ook niet van de feestcommissie want die is altijd zo goed als standaard en vastgelegd. Het is Ricasa die ervoor kiest om compleet van het padje te gaan.

Dit is anders met de show in de Marina. Die word namelijk door Amstel georganiseerd en staat weer los van de rest.

Hetzelfde qua budget gebeurd natuurlijk wel op het plein. Daar krijgen ze nu rond de €4000 voor een mascleta. Terwijl de kostprijs bij sommige rond de €10.000 lig. En dat is kostprijs zonder arbeid van de mannen op het veld etc.

Maar we gaan het zien. Gewoon de knop om zetten en de nit de foc van vorig jaar vergeten.

Jij gaat in ieder geval ook in een mooie week. Wel een andere sfeer maar Valencia is ook buiten de gekste dagen een top stad.
 

VvanVuurwerk

Registered User
Ik dacht altijd al dat Ricasa (en soms andere schieters ook) ver boven het budget ging. Het verhaal van Tony bevestigd dit.
Een stukje trots, prestige en goede PR. Voor Ricasa zal het met name trots en prestige zijn, maar ik kan me ook voorstellen dat voor de bedrijven die op het plein dik boven budget schieten dit ook wordt gedaan om het ''in de straten terug te verdienen''.

@Tony: heb jij enig idee wat het budget is van die show van Amstel? Die is namelijk al jaren heel dik.
Zelf twee keer geweest toen Valenciana in de bedding helemaal los ging met een mascleta aerial. Dat was ook genieten.
 

vuurvent

Registered User
Ben benieuwd of dat corona virus wat in Europa op aantocht is nog invloed zal hebben op las fallas, kreeg al een aantal reacties op me youtube van Spanjaarden dat als het doorzet het gevolgen zou kunnen hebben. Achja zien t wel, maak me er zelf niet druk om.
 
Bovenaan