Weleens van het feest San Trifone gehoord? Waanzinnig! Check hier alle foto's en videobeelden >> San Trifone 2018 - Beeldmateriaal
Welkom op het nieuwe Freakpyromaniacs forum! Op dit moment werken we volop aan de nieuwe functies van het forum Heb je vragen of opmerkingen klik dan door naar deze thread FPM 2018 V1 en wij proberen zo snel als mogelijk te helpen

Net op tijd: drie verplichte lanceerstandaarden goedgekeurd

The Cigarman

Registered User
Berichten
3.822
Leuk bevonden
60
Leeftijd
39
Locatie
Bij Flipjes vuurwerkwinkel.
#1

Vuurwerkliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen: er zijn toch standaarden goedgekeurd om vuurpijlen mee af te schieten. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft drie standaarden aangewezen die gebruikt kunnen worden tijdens oud en nieuw.

Eerder werden alle standaarden afgekeurd door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Ze bleken niet stabiel genoeg te zijn. De branchevereniging was verrast en wist niet hoe ze dit probleem binnen een maand moesten oplossen.
Recht de lucht in
Vuurwerkimporteurs vroegen of er nog andere en aangepaste lanceerstandaarden konden worden getest. Dit mocht en daaruit zijn nu drie veilige standaarden gekomen. Ze voldoen aan de eisen: ze moeten vuurpijlen vanaf een verharde, dan wel onverharde ondergrond stabiel en verticaal de lucht inschieten en de standaarden moeten ook vaker dan één keer gebruikt kunnen worden.

Meegeven bij vuurwerk
Het kabinet besloot begin dit jaar dat vuurpijlen vanaf de komende jaarwisseling alleen mogen worden verkocht als tegelijkertijd een geschikte lanceerstandaard wordt meegeleverd.


Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/ned...rie-verplichte-lanceerstandaarden-goedgekeurd
 

boozebelly

Registered User
Berichten
2.277
Leuk bevonden
25
Locatie
Drenthe
#3
Mooi dat die kogel door de kerk is. Een mooi bossie pijlen hoort er voor mij altijd bij.
Overigens zal ik geen gebruik maken van deze verplichte lanceerinstallatie. Ik heb al jaren mijn eigen pijlenstandaard die bij windkracht 12 nog niet omvalt :giggle:
 

KruitFreak

Registered User
Berichten
1.917
Leuk bevonden
90
Locatie
Middelburg
#6
Interessant rapport van de keuring. Ik verbaas me er over dat ook kartonnen standaards zijn gekeurd. Dat moeten we toch niet willen?
Dan is een fles nog 10x beter.

Verder ook opvallend dat sommige standaards gewoon niet geschikt zijn voor alle type vuurpijlen. M.a.w. dat je naar de lengte moet kijken van de vuurpijlen die je koopt of je standaard daar wel geschikt voor is.

Een standaard moet in mijn ogen universeel zijn voor alle typen vuurpijlen in NL.
 

Schuim

Registered User
Berichten
1.700
Leuk bevonden
117
Locatie
Achterhoek
#7
Nou deze meerdere malen te gebruiken lanceerstandaarden goed gekeurd zijn voor het veilig afschieten van zich zelf lancerende/voortstuwende producten, mag ik dan gelijk even de 50mm shellkit weer naar voren schuiven?:unsure:
Ook stabiel, meerdere malen te gebruiken, minder netto sas, en het projectiel zelf is niet afhankelijk van een balansmiddel om in een rechte baan te blijven :sneaky:
 

Tony

Medewerker
Administrator
Berichten
35.667
Leuk bevonden
30.347
Leeftijd
40
Locatie
Rotterdam
#8
De kartonnen standaard is NIET goedgekeurd.
Het is soms even zoeken in het rapport van het NFI/IL&T want ik heb het idee dat de pagina's niet goed geordend zijn.

Die van Vulcan (3 poot) is samen met 2 (3 poten) standaarden van Lesli goedgekeurd.
Als je het stukje leest over de kartonnen uitvoering dan word er veel duidelijk betreffende dat dit artikel niet goed gekeurd kon worden.
 

KruitFreak

Registered User
Berichten
1.917
Leuk bevonden
90
Locatie
Middelburg
#9
Zijn er straks wel genoeg standaards? Lesli en Vulcan dealers zitten in eerste instantie wel goed maar waar haalt de rest een goedgekeurde standaard vandaan?
 

Peupje

Nieuwe Member
Berichten
3
Leuk bevonden
3
#12
Hallo,

Ik mep gewoon een flinke stalen buis de grond in, en dat gaat al jaren prima.
Alleen het eruit halen van de buis vergt wel wat werk :))))
 

Onze Partners

Bovenaan