Minister Grapperhaus mee met politievlogger Jan-Willem

KoenL

Registered User
Vorige maand is minister Grapperhaus een aantal uurtjes meegereden met politievlogger Jan-Willem en Dennis. Het levert een interessante video op waar je met leuke weetjes over de minister zelf, maar ook over de manier waarop de minister het gesprek voert over de jaarwisseling.

De minister gaat samen met de agenten op bezoek bij de politie Utrecht Noord om te praten met agenten die daar tijdens de jaarwisseling werkten. Ze laten beelden zien van wat er gebeurde en je hoort hoe agenten de minister informeren over hun ervaringen.

Een van de agenten beschrijft dat de dienst in zijn top 3 meest heftige diensten staat. Hij legt uit hoe zelfs legale potten op de zijkant worden gezet en gericht op de politie worden afgeschoten. Op de beelden is dit moeilijk te zien. Het enige wat duidelijk wordt is dat singelshots en een fluitcake gericht worden geschoten. Deze beelden waren ook al eerder te zien bij RTV Utrecht.

Jan-Willem vraagt daarna wat de minister van de verhalen vond. Hij reageert daarop dat hij het nog meer geschrokt is dan toen hij de beelden terug zag in het NOS journaal. Hij heeft van de betreffende agenten begrepen dat er in Overvecht zes jeugdbendes (a 60 jongeren in leeftijd van 12 tot 20) actief zijn die al volledig buiten de samenleving staan. Al eerder gaf hij aan dat hij zich specifiek op jongeren wil richten om criminele partijen op te rollen en alles (vooral geld) af te pakken. Het belangrijkste vindt hij nog dat voorkomen moet worden dat jongeren in die criminaliteit terecht komen.

Leuk feitje is dat hij zelf ook vuurwerk afstak voor hij minister werd en vooral genoot van vuurpijlen. Pas toen hij minister werd (nu zo'n 2 jaar geleden) en met eigen ogen zag waar zijn hulpverleners mee geconfronteerd werden is hij gestopt met afsteken. Volgens hem heb je als burger lang niet door welke ellende hulpverleners meemaken tijdens de nieuwjaarsnacht.

Persoonlijk vond ik het een leuk inkijkje en een bevestiging dat we echt blij moeten zijn dat er niet meteen voor een totaalverbod is gekozen. Blijkbaar wordt er ook in politiek Den Haag gerealiseerd dat er weliswaar veel ellende is tijdens de jaarwisseling, maar dat een totaalverbod echt een brug te ver is en geen oplossing voor de problemen. Laten we hopen dat dit voorlopig het uitgangspunt blijft en dat we nog vele jaren van vuurwerk kunnen genieten!

De video:

Ps. op diverse delen van fora en Facebookpaginas wordt de minister uitgekotst en uitgefloten. Prima als je het niet met hem of zijn beleid eens bent, maar hou het netjes.
 

Sweet Laker

Registered User
Mooi dat er wordt aangegeven dat er een aantal jeugdbendes actief zijn.

Laten ze die nu eens actief aan gaan pakken en het consumentenvuurwerk gewoon laten zoals het is. Aangezien die bendes niet alleen met oud en nieuw actief zijn. En vuurwerk slechts als middel gebruiken. Net als messen bijvoorbeeld. En zolang dhr Grapperhaus de messenproblematiek niet erkent zie ik persoonlijk geen legitieme reden om het consumentenvuurwerk wel aan te pakken. Volgens mij heeft hij namelijk niet door welke ellende de dagelijkse criminaliteit met zich meebrengt voor de burger. En heeft hij ook niet door wat het met de reguliere burger doet dat men zich niet adequaat mag verdedigen en vele strafbare feiten zo snel mogelijk onder het kopje overige verdwijnen. Zeker in gebieden waar dit soort jeugdbendes actief zijn en de politie aan gezag lijkt in te boeten. Daar gaat een vuurwerkverbod geen verandering in brengen.

Struisvogelpolitiek.
 
Laatst bewerkt:

Sweet Laker

Registered User
En leuk dat hij vroeger pijlen afstak. Dat is beeldvorming om het nu komende verbod emotioneel gezien meer draagkracht te geven.

In de trant van "hij stak ook vuurwerk af, hij is / was ook een vuurwerkliefhebber dus dan zal een verbod wel gerechtvaardigd zijn".

Net als zijn Netflix opmerking. Populistisch gezever om een doel door te drukken en de echte problemen niet op te hoeven lossen.
 

Koetje

Registered User
Persoonlijk vond ik het een leuk inkijkje en een bevestiging dat we echt blij moeten zijn dat er niet meteen voor een totaalverbod is gekozen.
Grapjas.
Heb de laatste dagen flink wat posts van jou gelezen hier en aan de hand daarvan heb ik de volgende conclusie gevormd: Jij bent door je werk iets teveel met journalisten, politici en hulpverleners omgegaan en kunt nu niet meer objectief naar het geheel kijken. Als het ware een beetje gebrainwashed.
 

KoenL

Registered User
Grapjas.
Heb de laatste dagen flink wat posts van jou gelezen hier en aan de hand daarvan heb ik de volgende conclusie gevormd: Jij bent door je werk iets teveel met journalisten, politici en hulpverleners omgegaan en kunt nu niet meer objectief naar het geheel kijken. Als het ware een beetje gebrainwashed.
Wat een tegenstrijdigheid en kinderachtig gedram hier. Dus omdat ik mij verdiep in themas, mensen en nieuws, daarvoor verder ga dan nieuwsberichten en persoonlijk met politiebonden, agenten en politici kom te spreken...betekent dat ik gebrainwasht ben?

Wauw. De domheid druipt er vanaf. Ik had een normale discussie verwacht, maar zelfs dat zit er niet in. Lekker in een hoekje gaan zitten huilen dat je geen rotjes meer mag afsteken en lopen afgeven op journalisten en politici. Dankzij dit geneuzel hebben we over een afzienbare tijd een vuurwerkverbod, omdat het tegengeluid met 0,0 aantoonbare argumenten komt.

Ik doe nog enigszins een poging het gesprek aan te gaan en probeer tegelijkertijd goede argumenten (vooral bronnen) te achterhalen bij de pro-vuurwerklobby. Het trieste is dat je daar geen kritische vragen mag stellen (want dan ben je een systeemknecht) en het er niet mee eens mag zijn dat er op het gebied van vuurwerk iets moet veranderen (want dan ben je gebrainwasht).

Jammer hoor.
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Mensen doe eens lief tegen elkaar!
Niet elkaar beoordelen omdat iemand een journalist is.
Dan zijn we net zo bezig als het anti kamp die ons maar al te graag onder de noemer Tokkies, aso's, enz willen schuiven.
 

Schuim

Registered User
Als die raddraaiers nou is met messen gingen gooien naar die agenten zou er wel om een messenverbod gevraagd worden, in plaats van "eentje meer of minder maakte me niet uit".

Ik vind het jammer dat er hier de laatste tijd zo op de man af moet worden gespeeld vrienden..
Iedereen een mening, hoe die daar aan komt moet die zelf weten.
Open staan voor discussie en het hebben over het onderwerp, en niet wat iemand doet.
 

bridge

Bronzen Member
Dat hele vuurwerkdebat wordt voor 95 % gevoed door emotie en wordt niet echt gebaseerd op feiten. Je hebt de emotie van de angst. Die zit vooral bij Links. De angst voor onveiligheid en de wereld volledig maakbaar en controleerbaar houden is de primaire drive van links. En daarin zijn zij nietsontziend. Aan de andere kant heb je de emotie van de liefhebbers die ook erg primair reageren, vanuit verdriet woede en onbegrip. Er wordt hen iets afgenomen.

Er zijn echt vwel heel veel argumenten gegeven aan links maar men staat er niet open voor. Luisteren is niet de sterkste kan van links Zelf praten en drammen, niet gehinderd door enige kennis van zaken, en allemaal puur uit angst
 

Sweet Laker

Registered User
Het is wat mij betreft niet op de man hoor, ik vind dit soort discussies heerlijk. En ik kan genieten van iemand (nee; niet op die manier,.. :p ) met een sterke eigen (en / of andere) mening. Daar leren we uiteindelijk alleen maar van!
Dus Koen en evt anderen, mocht het als 'op de man' overkomen. Dat is zeker niet de bedoeling!

Uiteindelijk zijn we allemaal vuurwerkliefhebbers en hebben we het zeker ook te doen met de feiten zoals Koen die aangeeft; helaas. En sommige van die 'feiten' geven helaas genoeg voer voor discussies waarbij de realiteit niet uit het oog mag worden verloren. Vandaar mijn visie dat het vuurwerk an sich niet aangepakt dient te worden, maar dat de oorzaak ergens anders ligt. En dat dáár de sleutel voor de oplossing ligt.
 

joszie

Moderator
Medewerker
Eens met bovenstaande.

Laten we als liefhebbers onder elkaar aub elkaars mening respecteren en elkaar met feiten en (verschillende) standpunten informeren om de discissie levendig te houden, ipv op de man persoonlijk.
 

Onze Partners

Bovenaan