Meerderheid raad toch voor totaalverbod vuurwerk in Rotterdam

GMP82

Zilveren Member
Wat ik heb begrepen is dat de mogelijkheid tot het verbieden is opgenomen in de APV. Dit betekend nog niet dat het "gebruikt" word.
Waarom de mogelijkheid creëren, als je er geen gebruik van zou willen maken?

Lijkt me geen betrouwbare strohalm die je nu aanreikt.
 

HocusPocus.Pyro

Registered User
Waarom de mogelijkheid creëren, als je er geen gebruik van zou willen maken?

Hhmmm... Misschien zit het hier in: Rotterdam is gewoon een heel groot gebied. Door het nu als mogelijkheid te hebben te verbieden, scheppen ze nog niet de verplichting om overal te moeten handhaven.
 

HocusPocus.Pyro

Registered User
Waar kan je melding maken van misbruik van apv? 😡

Het schijnt dat je dan naar een civiele rechter zou moeten stappen, en dat je (goed) moet onderbouwen waarom er sprake is van een 'onrechtmatige daad'. Op zich zou dit wel interessant kunnen zijn om verder te onderzoeken, maar, op een open forum moet je dit soort zaken niet verder bespreken als men hier wat mee wil. Want ga er maar van uit dat mensen die het APV voor elkaar heeft gekregen, ook mee leest. :cool:

"Een voorbeeld van een algemeen verbindend voorschrift is een APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van een gemeente waarin bijvoorbeeld is bepaald op welke plekken je betaald moet parkeren. Een van de redenen dat je hiertegen niet in bezwaar kan gaan is vooral de democratische legitimatie die een APV heeft. Het is de gemeenteraad die de APV vaststelt in overleg met het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad is een democratisch gelegitimeerd orgaan, omdat zij rechtstreeks wordt gekozen door de burger. Je kunt wel naar de civiele rechter stappen als je het niet eens bent met een APV. Je zal dan moeten stellen dat er sprake is van een onrechtmatige daad. De kans van slagen is echter niet groot."
(bron)
 

htevents

Registered User
Naar aanleiding van juridische vraagstukken omtrent het mogelijk schenden van de (grond)wet door de corona-maatregelen, ben ik eens gaan kijken hoe het lokale verbod van Rotterdam hier in staat. Ik ben geen juridisch expert, maar ik maak na wat zoek en lees werk voor mezelf het volgende op:
- Als ik in Nederland ben, heb ik het recht om goedgekeurd consumenten vuurwerk af te steken van 31 december 18.00 uur tot 01 januari 02.00 uur verkregen doormiddel van artikel 2.3.6 van het vuurwerkbesluit.
- Het volledig verbieden van vuurwerk op gemeentelijke grond, ontneemt mij dat recht, welke ik elders wel heb.
- Een vuurwerkvrije zone ontneemt mij dus ook dat recht, echter is het een middel wat proportioneel is en vanwege de kleine omvang van de zone, zal het amper inbreuk op iemands rechten maken. Een verbod in de gehele gemeente, dus ook bij mij voor de deur, maakt zoveel inbreuk op mijn recht en is van dusdanige proporties, dat het nooit mogelijk is het verbod ook te handhaven. Het zal voor sommigen mogelijk afschrikkend werken, maar iemand die toch vuurwerk tot ontbranding brengt op het gemeentelijke grondgebied zal in principe nooit beboet mogen worden.

Zo interpreteer ik het en is absoluut niet voor waarheid aan te nemen. Het is echter om jullie een kijkje te geven op mijn visie omtrent dit verbod.
 

Sweet Laker

Registered User
Dat wordt een interessant voorstel. Mensen met een slok op tussen 23 en 01 bezig houden én zorgen dat zij minimaal 1,5 meter afstand houden. Anders worden ze allemaal door de ME bij elkaar geveegd voor een gevangenisstraf van 2 maanden en een boete van 4000 euro.

Mocht zoiets hier komen; ik blijf wel thuis :ROFLMAO:
 
Bovenaan