Katan Vuurwerk (retro) Super Böller II & China Böller D - Nieuw 2018

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Hierbij de eerste beelden van 2 nieuwe retro knallers die Katan op de Duitse markt heeft gebracht. Moet zeggen dat het er allemaal erg goed uit ziet!

Het zijn overigens ook gewoon buskruit knallers in Categorie F2.


En nog een video van alleen de Super Böller II:
 
Laatst bewerkt:

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Voor wie een beetje Duits verstaat/begrijpt; In onderstaande video wordt gesproken over het feit dat Katan klaarblijkelijk problemen heeft gekregen met het merkenrecht in Duitsland, met betrekking tot deze retro knallers. Of dat nou betrekking heeft op het Red Lantern logo of de afbeelding zelf, is mij zo snel niet duidelijk.

Het komt er op neer dat waarschijnlijk een concurrent moeilijk heeft gedaan, waardoor Katan deze knallers voorlopig niet verder mag uitleveren. Naar wat ik begrijp mogen de winkels die ze al wel hebben geleverd gekregen, ze wel gewoon verkopen, maar kunnen andere winkels, zoals Röder, ze dus klaarblijkelijk niet inkopen op dit moment.

Een beetje jammer dat een goed initiatief om een mooie retro knaller met prachtig label weer op de markt te brengen, helaas voorlopig even (deels) geblokkeerd wordt.

 

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Eigenlijk wel nieuwsgierig of @Ronny Vos kan verduidelijken of het volgens hem mogelijk is zo'n knaller, maar dan met 2,5 gram buskruit, op de Nederlandse markt te brengen of dat het onwaarschijnlijk is, gezien de strengere Nederlandse controles op o.a. dB waardes.
 
  • Like
Reactions: Z@P

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Hier nog een video van JohnDoe Pyromovies van de D-böller:

En nog een vergelijk tussen de varianten van Funke en die van Katan (kanttekening: Funke heeft beduidend meer NEM in de knallers zitten.):
 

Onze Partners

Bovenaan