Jouw ervaring met VDN-Fireworks

boozebelly

Registered User
Heb je zelf Van der Nat vuurwerk gehad? Plaats dan hier jouw ervaring & mening over VDN-Fireworks.

Ik had het elders ook al vermeld, maar om het overzichtelijk te houden zet ik mijn ervaring hier ook even neer.
De volgende producten stonden bij mij op de stoep en ik heb erachter gezet welke cakes ik graag weer aan zou schaffen en welke ik voorlopig zal overslaan.

Bombay (Mooi voor een keertje en zeker geen spijt van dankzij de heerlijke finale, maar door de prijs toch een 'misschien' gevalletje)
Mandril (Misschien. Weigerde waardoor ik hem niet helemaal heb ervaren, maar wat ik heb gezien beviel mij goed en ik blijf benieuwd naar die dubbele goud finale in W-shape)
Broadway (Sla ik over, vrij standaard effecten voor de prijs)
Grandula (Sla ik over, ook vrij standaard effecten voor die prijs)
Rokko (100% zeker weer!)
Orbit (Sla ik over, te standaard en te prijzig voor een doorsnee 19 schots blok)
Balsa (100% zeker weer!)
Orion (100% zeker weer!)
Pavú (100% zeker weer!)
Diabolo (100% zeker weer)
Starlight (Misschien, finale was echt broodmager maar op zich is de prijs-kwaliteit wel in orde)
Papilot (100% zeker weer, budget toppertje!)
Panga Panga (100% zeker weer, budget toppertje!)
Passie (100% zeker weer, budget toppertje!)

Al met al dus een prima score voor VDN-fireworks van mijn kant. Eigenlijk heb ik geen echt slecht product meegemaakt, maar bij sommigen ligt de prijs simpelweg te hoog voor wat je krijgt. Iets wat we natuurlijk bij iedere importeur wel tegenkomen.
Ook een puntje van kritiek is het feit dat er nogal veel met crackling word gewerkt. Dat komt in vrijwel iedere cake weer terug. Voor volgend jaar hoop ik dan ook dat ze met wat meer variatie zullen komen in hun collectie.
Ik zou het leuk vinden als ze ook wat meer met Ti-salutes gaan werken in plaats van crackling. Ti-salute is een effect dat zéér geliefd is bij de meeste liefhebbers zoals wij wel weten.
Een (of meerdere) cakes met fluiters gevolgd door een boeket werkt ook altijd goed en zorgt voor een mooie afwisseling in het aanbod. Denk aan de Zware Jongens van Marijn vuurwerk of de Las Vegas van Wolff.
Daarnaast hoort iedere importeur in mijn ogen een forse knalcake te leveren. Liefst in de stijl van de 100 schots Thunder Coloured Heaven, dus vurend in salvo's. Gewone 100 schots knalbakken die 1 voor 1 vuren zijn er al genoeg, dus in salvo's rammen die handel!

Kortom, ik ben tevreden maar hoop op meer variatie in de nieuwe artikelen zodat een freak een goede show bij elkaar kan sprokkelen uit hun collectie. Ik ga VDN-Fireworks in ieder geval goed in de gaten houden.

Naast het feit dat de effecten over het algemeen goed zijn uitgewerkt, verdienen de labels trouwens ook een compliment. De cakes zien er stuk voor stuk sfeervol & stijlvol uit. 

Anihalas

FPM Moderator
Ik had alleen de pangapanga, prima cakeje voor de prijs. De bedoeling was deze samen met de hawaii van wolff te schieten maar de pangapanga ging niet aan. Ik heb de pangapanga wel op film. Ik vind persoonlijk de boeketjes wat mager uitgevoerd. Het eerste boeket knalde bij mij ook erg laag. Als ik het vergelijk met de cakes uit de heavy serie van wolff zou ik er liever daar 1 van kopen. Maar toch best leuk met de crossettes er in! Volgend jaar wel weer in de herkansing in combinatie met de hawaii dat lijkt me prima samen gaan.

En het filmpje. De eerste knal hoor je wel maar zie je niet, knalt op 7 a 8 m hoogte.
 
Laatst bewerkt:

flyineddy

Registered User
Ik had afgelopen jaar de Telos, Niox, Vaapi en Grada.
Alle vier waren het top-kwaliteit cakes. boeketten waren groot en goed uitgevoerd, de kleuren waren goed en een goede burst knal. Van deze 4 was is de Vaapi mijn persoonlijke favoriet. Gewoon de mooie boeketten en het goed oplopende tempo. Ook is het finale salvo erg groot (in elk geval voor i-shape)
Voor mij volgend jaar zeker weer enkele producten van VDN.

Ik ben het wel met boozebelly eens dat er veel met crackling word gewerkt bij de verschillende producten, al was het bij de producten die ik had niet zo storend of hoorde het bij het effect.

Wat ik ook wel van VDN zou willen zien is een aantal potten met 1 kleur effect, zoals bijvoorbeeld een pot met alleen maar goed uitgewerkte rode peonies. (en ook andere kleuren)

Eddy.
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Bedankt voor de interessante revieuws mannen. Zo kunnen we elkaar wat leren.
Ik had dit jaar nul komma nul van Van der Nat, (geen demo, geen dealer in de nabije omgeving) maar wat niet is kan altijd nog komen
 

flyineddy

Registered User
Bedankt voor de interessante revieuws mannen. Zo kunnen we elkaar wat leren.
Ik had dit jaar nul komma nul van Van der Nat, (geen demo, geen dealer in de nabije omgeving) maar wat niet is kan altijd nog komen
Dan hoop ik dat je komend jaar meer geluk hebt, want sommige producten zijn zeker de moeite waard.

Het zou ook mooi zijn als er dit jaar enkele andere producten dan cakes bij komen, zoals een of meerdere goede fonteinen en pijlen.

Eddy.
 
Laatst bewerkt:

devinio

Registered User
Ik heb hier helemaal geen ervaring mee maar er zitten wel leuke dingetjes bij misschien toch maar even kijken dit jaar of er een dealer in de buurt is!
 

Onze Partners

Bovenaan