Is cat1 het alternatief

goofygrunn

Registered User
Ik blijf er bij dat de ene zijn dood de ander zijn brood erg krom blijft. In persoonlijke omgeving zag ik winkels sluiten en mochten niks meer, terwijl een ander slim naar de supermarkt ging om het te slijten of zelfs via nevenativiteit alsnog kon bezorgen. Die 40 milj belofte is een lachertje waar menig winkelier nooit en te nimmer iets van gaat zien dus ergens snap ik het wel, maar sneu is het allemaal wel. Lang leven cat1 stoken!
 

vonk

FPM Moderator
Medewerker
Cat 1 verkoop mag gewoon, alleen hebben we met een lockdown te maken waardoor er heel veel winkels beperkingen hebben/gesloten zijn.
Alle essentiële winkels zijn open, de rest is volledig gesloten. Maar sommige branches hebben wel uitzonderingen omdat sommige diensten/producten niet essentieel zijn maar we ook niet zonder kunnen. Bijvoorbeeld fiestenhandel/garages mogen wel reparaties uitvoeren maar geen producten verkopen. Tuincentra mag wel kerstbomen en planten buiten verkopen. Een pakketpunt mag pakketjes afgeven/aannemen maar geen andere producten verkopen. De dhz branche mag niet de winkel open maar die mag wel bestellingen aannemen welke op een later tijdstip afgehaald kunnen worden. Doordat wij een dhz winkel zijn mogen wij dus wel bestellingen afgeven, maar omdat de fietsboer alleen reparaties mag doen kan hij geen vuurwerk verkopen, zelfde geldt voor een tuincentra.
Doe je aan B2B dus zakelijke handel dan mag je ook gewoon open blijven en verkopen.
Wat wel heel belangrijk is, dit staat los van cat 1 maar in dit geval wel heel belangrijk voor ons als vuurwerkliefhebbers. Het te verkopen product moet je voor je lockdown al in het assortiment hebben gehad.

Dus je kan niet ineens als je denkt he mijn handel ligt plat maar ik doe B2B of als supermarkt voor het eerst nu ineens cat 1 gaan verkopen, dit gaan doen.
Dat mag niet

Waar staat de afkorting dhz voor?
 

Plum Bloom

Registered User
Massaal op jacht naar vuurwerk: rijen bij Aldi Berkel en Rodenrijs

Op dinsdag 29 december ontstond er een lange rij voor een filiaal van de Aldi aan de Molenwerfstraat. De mensen in de rij stonden te wachten op de laatste lading vuurwerk van het jaar. De verkoop begon om 17.00 uur. Het vuurwerk was binnen een mum van tijd uitverkocht.

De Aldi verkoopt al jaren het “klasse 1 vuurwerk”, ook wel kindervuurwerk genoemd. Dit vuurwerk is normaal gesproken populair onder kinderen en jongeren. Maar dit jaar is de vraag naar kindervuurwerk groter dan ooit. Door het verbod op het grotere vuurwerk was er al meer vraag naar het kindervuurwerk.

In de lockdown zijn de meeste verkooppunten van dit vuurwerk gesloten. Alleen een aantal supermarkten verkopen op dit moment nog vuurwerk. Maar de supermarkten gaan snel door hun voorraden heen zoals vandaag te zien was bij de Aldi in Berkel en Rodenrijs.

 

raymondv

Registered User
Volgens mij worden er top omzetten cat.1 gedraaid omdat iedereen toch iets wil hebben. Ook gezien de jaarlijkse omzetten tijdens een ‘normale’ oud en nieuw betwijfel ik of de politiek de wens van het volk volgt. Ben het daarom geheel met je eens. Zelf ben ik ook tal van supermarkten afgegaan om wat leuk cat.1 te scoren, wel grappig om te zien dat ik over bepaalde grondbloemen enthousiast wordt, i.p.v. een compound Cake 😅, wel even 🤞🏻 Dat dat geen traditie wordt.
 

SrCl2

Registered User
Eigenlijk realiseer ik mij nu pas dat het verbod op de verkoop en het afsteken van categorie F2-vuurwerk nóg een nadeel met zich meebrengt.
Ieder jaar loop ik op 1 januari namelijk een rondje door de buurt om te kijken welk vuurwerk er zoal is afgestoken. Dit doe ik al vanaf m'n 5e levensjaar, met dien verstande dat ik nu geen blindgangers meer van straat opraap om die later af te steken. ;)
Als ik een (afgestoken) vuurwerkje met een bijzonder label vind, neem ik dat wel mee naar huis (om het label los te weken). Zo vond ik enkele jaren geleden nog een prachtige Silvery Bird-Call, zie onderstaande foto (saillant detail: dit vuurwerkje was voorzien van louter een Chinese gebruiksaanwijzing).
Silvery Bird-Call.jpg
Als er alleen maar categorie F1-vuurwerk mag worden verkocht en afgestoken is het zoeken naar bijzondere labels helaas niet meer de moeite waard...
 

stefantvs

Administrator
Medewerker
moet eerlijk bekennen dat ik mij toch redelijk hebben kunnen vermaken met het cat1 vuurwerk.... natuurlijk hoop ik dat we dit jaar gewoon weer los mogen gaan met cat2 en dus lekker cakes kunnen schieten !

vooral het cat1 spul van funke is geweldig en hoop dat ze dit voortzetten :love: (y)
 

Dennis010

Registered User
De luftheulers van Funke zijn voor mij een blijvertje. Echt een topproduct zeker nu de fluitpijltjes van vroeger VERBOTEN SIND! Enige nadeel van deze mooie fluitertjes is dat ik ook gelijk een enorme drang kreeg om een lijmpistool en 400 lange satéprikkers te kopen. Geen idee waarom maar ik heb mezelf er maar aan overgegeven.
 

GMP82

Zilveren Member
De luftheulers van Funke zijn voor mij een blijvertje. Echt een topproduct zeker nu de fluitpijltjes van vroeger VERBOTEN SIND! Enige nadeel van deze mooie fluitertjes is dat ik ook gelijk een enorme drang kreeg om een lijmpistool en 400 lange satéprikkers te kopen. Geen idee waarom maar ik heb mezelf er maar aan overgegeven.
Benieuwd naar het resultaat van dit DIY project :)
 

shinji

Moderator
Medewerker
Ik vind ze geweldig, zeer hoog escalatie-gehalte, beetje jammer dat er een gillende keukenmeid bij was die zich niet aan de anderhalve meter samenleving hield en het nodig vond mij een zuigzoen in de nek te geven. De sateeprikkers had ik wel, maar die heb ik gebruikt waar ze voor bedoeld zijn
 
Bovenaan