• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

Godella 2010 - Mascleta

Tony

Administrator
Medewerker
Weer een keiharde mascleta van Pirotecnia Ricardo Caballer in Godella. Helaas kwam ik die dag pas aan in Spanje maar gelukkig heeft Xavi voor ons gefilmd. Er zijn geen saluuts geschoten omdat deze tegenwoordig op 20 a 30 meter afstand van de huizen geschoten mogen worden.

 
Laatst bewerkt:

Poziloc

FPM Hangouderen
@ Toon je bedoeld zeker de salutes in de finale?
Want ze beginnen wel met losse salutes als aankondiging.
Betekend dat er in de toekomst ook geen salute's meer geschoten worden tijdens Fallas met de straat Maceleta's? of gelden daar weer andere regels?
 

Tony

Administrator
Medewerker
@ Toon je bedoeld zeker de salutes in de finale?
Want ze beginnen wel met losse salutes als aankondiging.
Betekend dat er in de toekomst ook geen salute's meer geschoten worden tijdens Fallas met de straat Maceleta's? of gelden daar weer andere regels?
In de finale werden inderdaad gaan salutes geschoten. Dit omdat de straat daar maar 5 meter breed is en zoals gezegd 20 of 30 meter nodig is. Of dit straks voor Fallas geld weet ik niet. Het enige dat ik weet is dat er nu ook ineens niet meer echt meegelopen mocht worden met de mascleta en dat de salutes er niet waren maar voor zover bekend is dit puur in Godella geweest.
 

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Heerlijke mascleta!

Mooi gebruik van ritmes in het begin, zeker de combinatie van ritmes op de grond, met fluiters en knalblokjes in de lucht, erg goed! Rest van de mascleta stak ook gewoon erg goed in elkaar, niks op aan te merken. Ook de mines/single shots met knal op het eind, waren erg goede dingen volgensmij, als ik kijk naar wat voor flits en rookwolk er van elke knal afkomt. Mis helaas wel de doffe klappen van een salute finale.... Gelukkig geven die single shots nog wel een mooie heftige laatste salvo's, maar is geen vervanging van een bombardeo met salutes.....

Wat was deze mascleta trouwens over een enorme lengte opgesteld! Heerlijke lengte, geeft ook erg mooie beelden op deze manier!

Voorderest zit ik ook met dezelfde vragen als Poziloc, ik ben namelijk ook benieuwd....

EDIT:
Antwoord was net gegeven dus, dank u!
 

Tony

Administrator
Medewerker
Dit is 1 van die mascletas die je gewoon eens mee moet maken. Ik ben er 2 keer geweest en kon 2 keer onder de mascleta doorlopen. Hij is inderdaad erg lang en verschrikkelijk hard.
 

Onze Partners

Bovenaan