Geen vuurwerk bij natuurgebieden

rickster

Registered User
De Haagse Stadspartij (HSP) wil dat de gemeente geen vuurwerkvergunningen meer verleent bij natuurgebieden. Dat stelt de partij in vragen aan het stadsbestuur naar aanleiding van een geplande vuurwerkshow in Kijkduin afgelopen zaterdag.

Ter afsluiting van de Fusion Beach Challenge op het strand in Kijkduin stond een vuurwerkshow gepland. Door het slechte weer ging de show uiteindelijk niet door. De Haagse Stadspartij heeft samen met de Partij voor de Dieren het college om opheldering gevraagd hoe ondanks alle regelgeving het toch mogelijk is dat bedrijven toestemming kunnen krijgen voor een schadelijke vuurshow in Natura 2000 gebied.

De Haagse Stadspartij wil van het college weten of er een vergunning was afgegeven, of hiervoor advies was ingewonnen zoals de Wet Natuurbescherming voorschrijft, of dit niet in strijd is met de APV en of het college bereid is stappen te nemen om dit soort vuurwerkshows aan strengere regelgeving te binden en zo mogelijk te verbieden. Ook staat in de huisregels van de Nota Westduinpark en Wapendal ‘Topnatuur voor de stad’ opgenomen dat het voor gebruikers van het strand en het duin gebied verboden is vuurwerk af te steken. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller: “Waarom mogen bedrijven dit dan wel?”

BRON: https://rijswijksdagblad.nl/algemeen/geen-vuurwerk-bij-natuurgebieden
 

joszie

Moderator
Medewerker
We gaan het zeker meer mee maken. In het kader van stikstof uitstoot (18.000 lopende zaken hebben hinder door de gerechtelijke uitspraak eerder dit jaar ), c02 reducering en milieu, icm de linkse partijen kunnen we er donder op zeggen dat vuurwerk en shows verder in het verdoemhoekje komen.
 

Firewebs

Registered User
Word eens tijd dat al die mensen uitgeroeid worden die deze malloterige ideeën bedenken en proberen uit te voeren, politieke correctheid vermoord de wereld.
 

Onze Partners

Bovenaan