• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

Fallas de Valencia 2016 - Mascleta's

Tobias

FPM Fotograaf & Filmer
Medewerker
November - december 2016 hebben we helaas wat problemen gehad door een vervelende hack, hierdoor zijn we veel topics verloren en net zoveel foto's. De afgelopen dagen heb ik alle foto's van mijn kant welke verdwenen waren weer terug gezet (het waren maar 45 albums dus dat was zo gedaan..... NOT ;) ). De komende tijd zal ik proberen de meeste topics ook weer opnieuw aan te maken, aangezien er vorig jaar best veel en leuk gereageerd werd!

Fallas staat weer voor de deur, dus hieronder een samenvatting van alle Maslceta's die ik samen met een groot deel van de FPM crew meegemaakt heb in maart 2016.

Fotoalbum: http://freakpyromaniacs.com/album/g2961-mascleta-pirotecnia-aitana.html

Video:

Op 15 maart was Pirotecnia Turis aan de beurt, aan de hand van de film vind ik dit een beetje een rare maslceta. De opening is heel rustig en lijkt niet echt te eindigen, waarna de lijnen heel rustig beginnen. De roffel na de bombardeo klinkt dan wel weer erg lekker.

Fotoalbum: http://freakpyromaniacs.com/album/g2962-mascleta-pirotecnia-turis.html

Video:

Fotoalbum: http://freakpyromaniacs.com/album/g2963-mascleta-pirotecnia-zarzoso.html

Video:

En dan op 17 maart Caballer FX, hier had ik echt zin in de kooi stond lekker vol, strak blauwe lucht en waarschijnlijk een keiharde mascleta! En ja hoor toen de eerste trein digi-knallers langskwam was het voor mij wel duidelijk dit wordt een lekkere! Het mooiste in de mascleta voor mij was de rode zee aan sterren in de terremoto die ook verschrikkelijk hard was!Conrad had het duidelijk ook naar zijn zin!


Fotoalbum: http://freakpyromaniacs.com/album/g2958-mascletas.html

Video:

18 maart, Hermanos Caballer aan het werk. Voor de mascleta was er behoorlijk was spanning zichtbaar bij de bouwers en baas Jose, maar alles ging helemaal goed, een dijk van een mascleta!


Fotoalbum: http://freakpyromaniacs.com/album/g2964-mascleta-pirotecnia-hermanos-caballer.html

Video: en niet zomaar een video, een echte 360 video, de oplossing voor een ieder die een mascleta graag in de kooi zou willen mee maken ;). Mooi werk Tony!

19 maart, de dag van Mascleta la Ultima geschoten door Pirotecnia Europla. Het weer zat niet echt mee, het was vochtig en bewolkt maar toch was het een lekkere mascleta.


Fotoalbum: http://freakpyromaniacs.com/album/g2965-mascleta-la-ultima-pirotecnia-europla.html

Video:

En dan is er nog 1 mascleta over en dat is er een waar ik altijd een beetje kippenvel van krijg, La Crema. De mascleta was lekker niet superdik, maar daar gaat het ook niet om. De falla municipal brandde mooi en overal is veel emotie te zien :)

Vorig jaar heb ik erg genoten van het vuurwerk, gezelligheid en het heerlijke eten en drinken. Dit jaar wordt het weer een feestje, het programma is behoorlijk veranderd en dat maakt het extra interessant. Kom maar op met die 25 graden, cerveza fria, paella, burgertje (voor Stefan ;)), spanish crackers en een bak gezelligheid!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Pfff, wat een heerlijke foto's zitten er weer tussen Tobias! (zoals gewoonlijk eigenlijk :p )

Een dikke maand nog maar, het komt nu wel heel erg dichtbij!

Wel opvallend in bij de één na laatste foto in de serie van Europlá, de mascletà, de pyrotechnicus/medewerker met wat bloed onder zijn oog. In de kooi gestaan en wellicht iets wat wegschoot net onder zijn oog gekregen?

Ik heb daar volgens mij zelden of nooit een pyrotechnicus gezien met gelaatsbescherming of veiligheidsbril. Heel af en toe heb je wel een pyro met een helder masker/scherm op zijn helm, maar die staat altijd omhoog, nooit echt voor het gezicht.
 

stefantvs

FPM Fotograaf & Filmer
Medewerker
Geweldige foto`s tobo !
Nog een paar weekies en dan mogen we weer ! Yes yes nu al zin in ! KNALLUHH
 

ChrisN

Registered User
Mooie foto's! Wel een vraagje, bij de foto met de tekst "Conrad had het duidelijk ook naar zijn zin!" staat hij echt heel erg dichtbij maar geen oordopjes, lijkt het? Vanaf die plaats lijkt mij het zowat ondraaglijk.
 

smilli

FPM Filmer
Medewerker
Mooie foto's! Wel een vraagje, bij de foto met de tekst "Conrad had het duidelijk ook naar zijn zin!" staat hij echt heel erg dichtbij maar geen oordopjes, lijkt het? Vanaf die plaats lijkt mij het zowat ondraaglijk.
Dat klopt maar die draagt eigenlijk niemand daar, het valt ook wel mee qua hardheid.
De druk is intenser maar qua volume vind ik het niet extreem veel harder dan achter de hekken.

In de straten klinken ze vaak heftiger en scheller(pittiger voor de oren).
 

Girandola

Registered User
Dit jaar ga ik dan eindelijk voor het eerst naar Fallas.. Zulke foto's zorgen ervoor dat een maand nog lang lijkt te duren! Geweldig.

Even een kort vraagje? Hoeveel inch wordt er geschoten met de mascleta's? En hoe zit dit met de castillo's?
 

Tony

Administrator
Medewerker
Dit jaar ga ik dan eindelijk voor het eerst naar Fallas.. Zulke foto's zorgen ervoor dat een maand nog lang lijkt te duren! Geweldig.

Even een kort vraagje? Hoeveel inch wordt er geschoten met de mascleta's? En hoe zit dit met de castillo's?
Bij de mascletas word maximaal 2 inch geschoten en tijdens de avondshows is dit maximaal 7 inch waar de meeste 6 inch gebruiken.
 

Onze Partners

Bovenaan