De eerste wedstrijden!

smilli

FPM Filmer
Ongelooflijk wat een wedstrijd gisteren jongens, wedstrijd die ik niet snel meer zal vergeten.:smiling:

Dim

Product Beheer
Medewerker
Wat een verrassing gisteren! Uruguay met 3-1 verloren van Costa Rico! Dat hadden ook niet veel voetbalkenners verwacht.

MichelAngelo

Registered User
De penalty die Spanje kreeg kwam ook van Sinterklaas. Dus die twee momenten moet je tegen elkaar afstrepen.
Ik heb nu een hoop boze Spaanse vrienden op Facebook want ik kon het gisteren niet laten om even compleet los te gaan..Ik hoop maar gewoon dat we de volgende twee wedstrijden ook winnen en eerste van de poule worden want anders denk ik dat ze mijn Facebook pagina compleet gaan slopen.

O zeker, doe penalty was na het bekijken van de herhaling ook niet terecht. Wel heel moeilijk te zien voor de scheids want die Braziliaan/Spanjaard deed het heel erg slim. Wellicht stond ie niet eens opzettelijk op de voet van de Vrij. Daardoor viel ie, maar eigenlijk dus z'n eigen schuld.
Bij ons derde doelpunt werd hun keeper echt bewust omver geworpen. Belachelijk dat de scheids dat niet ziet. Door dat doelpunt breekt Spanje echt. In de 44e. Minuut uit het niets 1-1 en vlak na rust 1-2 terwijl je de eerste helft gewoon de bovenliggende partij bent en dan zo'n derde doelpunt tegen...... Die gasten krijgen nooit doelpunten tegen, hebben drie toernooien op rij gewonnen; die wisten niet wat hun overkwam. Stonden daarna als verstijfd.

Voor je Spaanse vrienden vrees ik met grote vrezen. Het zou zo maar kunnen dat dit het einde van een tijdperk is. Dat ze ook verliezen van Chili en de poule niet eens door komen. Dat hebben we ook met Frankrijk gezien in het verleden. Ik zou het knap vinden als Spanje zich herpakt.

Voor Nederland staan de volgende wedstrijden weer op zich. Als Robben zo blijft voetballen dan heb je altijd goede kans. Die houdt een hele verdediging bezig zo. Als de tegenstander daar grip op krijgt dan wordt het een stuk moeilijker..

Laatst bewerkt:

Dim

Medewerker
Van Persie stopt 'schone' reeks Casillas

SALVADOR -
Met dank aan Robin van Persie blijft Walter Zenga voorlopig de doelman met de langste reeks zonder tegentreffers op het WK. De aanvoerder van het Nederlands elftal maakte in Salvador een einde aan een periode van 477 minuten waarin de Spaanse doelman Iker Casillas geen doelpunt hoefde te incasseren. Van Persie passeerde de keeper van Real Madrid kort voor rust met een schitterende kopbal.

De Italiaanse sluitpost Zenga heeft het record van 517 minuten zonder tegendoelpunt in handen. Zenga hoefde op het WK van 1990 pas in de halve finale tegen Argentinië voor het eerst te vissen. Voor Casillas dateerde zijn laatste tegentreffer van het WK 2010, in de laatste groepswedstrijd tegen Chili (2-1). In de knockoutfase won Spanje vervolgens vier keer met 1-0, waarvan de laatste keer in de finale tegen Oranje.

Cassilas was dus al 477minuten op een WK zonder tegendoelpunt! Dat zijn 5,3 wedstrijden zonder tegendoelpunt! Daar zat dus de complete knock out ronde van het vorige wk bij! Echt een top prestatie!

boozebelly

Mooi toernooi tot dusver trouwens. Levendige wedstrijden en een aantal wonderschone goals gezien. Kan me niet herinneren wanneer ik de poulefases zo frivool heb zien beginnen op een WK.

Dim

Medewerker
Zeker waar! Op de meeste EK en WK's die ik tot dusver heb gezien werd er gespeeld niet te verliezen, nu wordt er gespeeld om te winnen! Dat zie je meteen aan het aantal doelpunten maar ook aan het zeer aanvallen spel van veel landen.

Grootste verrassing samen met NL-SP blijft voor mij tot nu toe de dikke winst van Costa Rica op Uruguay!

Moontan

Moderator
Medewerker
Genieten jullie ook zo van dit WK?
Naast de sensationele overwinning van Nederland op Spanje zie ik veel leuke wedstrijden met vooral aanvallend voetbal.
Ik hoop dat dit zo door blijft zetten.
Vanavond is met het negatieve voetbal van Portugal gelukkig ook afgerekend.
Ik vond de Argentijnen tot nu toe flink tegenvallen.

Tony

Administrator
Medewerker

Inderdaad! Een zeer leuk WK tot nu toe.
Ik schrok wel van de Duitsers hoor. Ik vond ze echt sterk overkomen. Totaal anders dan de laatste twee grote eindronden.

sprinkhaan

Als de duitsers zich verder ontwikkelen in het toernooi gaat iedereen een dik probleem krijgen met deze ploeg, dat is zeker.

boozebelly

Wat vielen de Afrikaanse ploegen me vies tegen gisteravond. Aan de wanprestatie van de ongemotiveerde Nigerianen wil ik niet eens woorden vuil maken dus bij deze:.....
Ghana - Verenigde Staten was iets beter om naar te kijken, echter had Ghana de pech dat ze na 31 seconden al op 0-1 kwamen te staan en dat ze een trainer hebben die de sterspelers van zijn team (Essien, Boateng) op de bank liet zitten en pas veel te laat liet invallen. Want ja, waarom zou je ook je sterkste team opstellen op een WK...??? Vanwege die laconieke houding van de Ghanese coach ook terecht dat ze het deksel uiteindelijk op de neus hebben gekregen.

Tony

Medewerker
Een kwartier voor tijd val ik even in slaap...Ik word wakker toen er nog wat geschreeuwd werd....1-2 :)
Je zag wel dat het allemaal een stuk minder goed is bij Amerika. De spelers hebben leuke ideeën maar het ziet er niet uit. Heel stijf, langzaam en soms zelfs twijfelend.

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Ghana - USA vond ik wel leuk om naar te kijken.
Je staat als president van Nigeria mooi voor l*l als je roept, dat hun elftal wereld kampioen wordt.

Als je dan zo speelt als gister....

Pauls

Nigeria - USA vond ik wel leuk om naar te kijken.

De wedstrijd was Ghana - USA, maar goed. Je hebt helemaal gelijk, Ghana kan het nu wel vergeten verwacht ik. Het zou me eigenlijk niet eens verbazen dat USA door gaat, na Duitsland. Terwijl ik verwachtte dat Ghana zou winnen. Ik kan me nu niet voorstellen dat ze door de poulefase heen komen.

Moontan

Moderator
Medewerker
Mannen, als we vast gaan vooruitblikken op de o zo belangrijke wedstrijd van Nederland morgenavond tegen Australië:
Wat verwachten jullie voor een wedstrijd en een uitslag?.
Ik denk dat het een hele zware pot voor Nederland gaat worden.
Anders dan Spanje zal Australië massaal gaan verdedigen en loeren op de counter.
Het zal aan de individuele kwaliteiten gaan liggen of er gescoord gaat worden.
Het mooiste zou zijn als Nederland wint en Spanje tegen Chili tegen elkaar gelijk spelen.
Dan is een remise in de slotwedstrijd tegen Chili voldoende om als eerste in de groep te eindigen.

Kwalitatief moet het geen probleem zijn, maar als die Australiërs Robben en van Persie weten te isoleren dan wordt het nog lastig. Aan de wil en de spirit van de Aussies zal het niet liggen. Ook de het weer zal van belang zijn. Nederland is redelijk fit, maar die Aussies gaan door tot ze er bij neervallen al vallen de mussen van het dak.

Ben ook benieuwd of onze achterhoede bestand is tegen voorzetten op Cahill. Een statische spits, maar wel boordevol ervaring en een uitmuntende kopper. En voorzetten verwacht is wel als Oranje weer met vijf verdedigers spelen en zonder een links en rechts half.

Met een beetje mazzel wordt het zomaar 4-0, maar wordt de pass naar onze spitsen afgesneden dan kan het een moeilijke 1-1 worden. Wie zal het zeggen....

Zit denk ik niks anders op dan met een biertje en pizza voor de TV te gaan zitten. Vervelend :}

Dahustla

Duitsland was helemaal niet zo goed hoor.. Portugal was gewoon echt slecht, dat verschil zag je wel! Tot nu toe zijn Nederland en Costa Rica de smaakmakers geweest, rest was allemaal niet zo spannend. Met de wedstrijd van gister tussen Iran en Nigeria als absolute dieptepunt. Ik ben niet benieuwd wat de belgen vanavond gaan doen en natuurlijk Brazil tegen Mexico.

Mijn verwachting wbt nederland is gewoon een knalwedstrijd en dat Australie flink overklast gaat worden! We zullen het zien!

boozebelly

Wat verwachten jullie voor een wedstrijd en een uitslag?

*Glazen bol aan* - Ik verwacht eerlijk gezegd weinig problemen. Australiërs zijn knokkers die doorgaans 90 minuten lang de longen uit het lijf lopen, maar voetballend gezien doen ze gewoon flink onder voor ons.
Ik denk dat we vrij gemakkelijk uitlopen naar een comfortabele voorsprong, om in de slotfase alsnog een tegentreffer te incasseren omdat we moegestreden zijn en de scherpte er dan wat vanaf is.
Ik hou het op 1-3. De volgende wedstrijd tegen Chili verwacht ik meer problemen maar dan zijn we toch al geplaatst voor de volgende ronde. *Glazen bol uit*