Burgemeester Den Haag stapt op

KoenL

Registered User
Zojuist maakt burgemeester van Den Haag Pauline Krikke bekend dat ze uit haar functie zal stappen. Aanleiding is het rapport over het falen van de overheidsinstanties tijdens de uit de hand gelopen Vreugdevuren tijdens de jaarwisseling.

Ze brengt haar boodschap zelf via een 'persoonlijke' video over op Instagram: Bekijk 'm hier: https://t.co/WdlwQSginn
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Lekker dan, in plaats van rotzooi op te ruimen en de problemen op te lossen, pak je je boeltje en ga je pleite.
En in december staat mevrouw weer half te janken in allerlei programma's op tv, dat al het consumenten vuurwerk verboden moet worden.

Moeten wij eens een bekeuring of de belastingaanslag 1 dag te laat betalen.
 

GMP82

Bronzen Member
Die troela had op 1 januari al haar conclusies moeten trekken. Maar nee, laten we eerst meneer Vollenhoven en kornuiten spekken.

Maar goed opgeruimd staat netjes.

Maar wat krijg je er voor terug...?
 

Z@P

Registered User
Zo snel mogelijk het vuurwerkfestival herstellen nu. Parodie op een burgermeester dit.
 

rodepo

Registered User
Ik ben van mening dat de onderzoekraad wel zelfstandig is, maar niet feitelijk genoeg. Dit rapport heb ik niet bestudeerd. Maar vorige raporten staan toch wel vaak aanbevelingen, insinuaties en aanames .
Ik voel in Krikke dr tekst nog steeds ontwijken van haar verantwoordelijkheid.
 

Sweet Laker

Registered User
In het vervolg gewoon de brandblus apparaten al paraat hebben staan dan is er niks aan het handje.

En de regels naleven. Dan maar niet elk jaar een paar meter erbij snoepen in de hoogte.
 

genius

Registered User
Iets nieuws is niet altijd beter. Zeker in de huidige tijd kan het bijna alleen maar linkser. Weest voorzichtig met uw wens. Of anders gezegd. Het kan eigenlijk alleen maar nog kutter worden.
 

Sweet Laker

Registered User
Iets nieuws is niet altijd beter. Zeker in de huidige tijd kan het bijna alleen maar linkser. Weest voorzichtig met uw wens. Of anders gezegd. Het kan eigenlijk alleen maar nog kutter worden.
Ik ben bang dat er linksom of rechtsom meer en meer weggesnoept gaat worden. In Delft gaan de locaties voor een nieuwjaarsvuur ook verder aan banden gelegd worden. En dan niet middels een verbod maar met een drogreden als 'evenement' waardoor de eisen te lastig zijn om na te leven.

Uiteindelijk hebben we ook met gevaarzetting te maken, hoe vervelend het ook is. En als de verantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid hun werk hadden nageleefd dat had een brand met deze gevolgen in eerste instantie nooit hoeven gebeuren. Het enige dat ervoor had hoeven gebeuren is een paar brandslangen uitrollen, wat tijdens de laatste nieuwjaarsnacht zoveel tijd heeft kost voordat er eindelijk ingegrepen kon worden. Anders had, voor zover mijn kennis strekt, alleen de kraan opengezet hoeven te worden en had een groot deel van de vonken 'afgevangen' kunnen worden. Waardoor de gevolgen nooit zo ernstig hadden geweest.

Dát had Krikke en consorten dit jaar al gelijk moeten bekennen.
 

KoenL

Registered User
Het probleem in Scheveningen was de hoogte van de stapel, die was 45 meter hoog. Ook was de bedoeling dat de stapel van boven naar beneden zou afbranden, maar doordat een vat met diesel van boven naar beneden viel stond in korte tijd ook de onderkant in brand.

Zelfs met een hoogwerker (ong. 30 meter hoogte) had de brandweer de hoogte van de vlammen niet kunnen bereiken.

De bouwers zijn dom geweest om de stapel hoger te maken dan de toegestane 35 meter hoogte. Daarbij maakte ze hem ook veel breder. De overheid heeft gefaald daarop toe te zien, maar het begint met het onverantwoordelijk handelen van de bouwers. En juist dat onverantwoordelijk handelen zorgt ervoor dat er strengere regels worden bedacht. Niet omdat de overheid faalde om toe te zien op een verantwoord verloop, maar omdat de bouwers hun verantwoordelijkheid niet serieus namen.

Het is triest dat daarmee ook de groep de dupe wordt die zich wel aan de afspraken houdt. Hetzelfde zie je bij vuurwerk...een kleine groep verziekt het uiteindelijk voor de grote massa.
 

Sweet Laker

Registered User
Ik heb mij laten vertellen dat er een blusapparaat bestaat, een soort vernevelaar, die vanaf de grond de hoogte had kunnen bereiken om het grootste deel van de vonken af te kunnen vangen (heet dat zo?).

De invloed van de bouwers is ook van invloed inderdaad, die hadden nooit hoger en breder moeten bouwen. Al is het dan ook weer mis gegaan bij degene die de verantwoordelijkheid hadden op de controle van de afmetingen van de bouwstapel.

Overigens vraag ik mij af of het klopt dat er een vat met diesel is gevallen. Beide torens hadden te maken met hetzelfde effect door de harde wind. Echter de vonken van de andere toren zijn, door de stand van de wind, naar mijn weten grotendeels in het water van de haven terecht gekomen.
 

Richardus

Registered User
Ze was vooral slappe, en daardoor ook voor ons gevaarlijke hap. Durfde geen grenzen te stellen aan de vuurbouwers uit angst (angst angst, haar hele gelaat straalt het al uit) rellen niet aan te kunnen. Durfde en kon, rect.; was bang het niet te kunnen, want niks geprobeerd, de lokale oudjaarsuitspattingen niet aan te pakken op eigen niveau en daarom moest de rest het maar voor haar oplossen, lees: verbod voor iedereen, een heel land de lol ontnemen omdat Pauline het niet aankon/durfde.

Good riddance, deze te zwakke burgermoeder.
 
  • Like
Reactions: AWG

goofygrunn

Registered User
johan remkes de plaatsvervanger, die kerel jaagt de boeren zijn tijdelijke stad in met zijn CO2 betoog, benieuwd wat de veiligheidseisen volgende week zullen zijn rond binnenhof. Maar hopelijk is deze knakker vuurwerkvriendelijker dan die krikke doos
 

Onze Partners

Bovenaan