WINKEL Breda: Cees van der Horst

GMP82

Zilveren Member
Dat had ik ook vernomen, dat ze mails met een bepaalde 'toon' niet (of in ieder geval niet met haast) beantwoorden.

Netjes blijven werkt voor iedereen het best lijkt me.
 

Koetje

Registered User
Zou best kunnen maar als ik dat topic doorlees ben ik blij dat ik geen order heb uitstaan bij Bredavuurwerk. Komt allemaal niet heel erg betrouwbaar over.
 

GMP82

Zilveren Member
Oh daar ben ik ook zeker niet rouwig om. Het kan uiteraard veel netter, de hele afhandeling. Dat hebben andere winkels in ieder geval laten zien.

Maar ik zit ook al driekwart jaar op geld te wachten van een vliegmaatschappij en een tour operator / camper verhuurder. En dat zijn geen kleine bedragen. Wat dat betreft is de looptijd hier nog een stuk korter.

Ze zullen het niet voor hun lol doen.
Maar ik denk wel dat het ze klanten kost. Al denk ik dat ze qua winst niet het meest te verliezen hebben aan de freak klandizie..
 

Baskali

Moderator
Medewerker
Ik denk dat ze het druk hebben met de carnaval periode 😜. We zullen het zien , ik hoop voor Cees het besten !
 

shinji

Moderator
Medewerker
Totaal geen probleem met Cees, Luuk en Rolff, al jaren vaste klant naar volle tevredenheid. Dat hun winkel heel veel last heeft van de lockdowns heeft met meer te maken dan vuurwerk alleen. Onze regering doet het heel goed voor alle werknemers en de grote bedrijven. Dit geldt jammer genoeg niet voor het overgrote deel van het MKB. Zoals de voorman van de horeca al zei; "heel veel bedrijven liggen in coma". Dan is het niet vreemd dat bredavuurwerk even wacht tot wat er gaat komen.
 

bridge

Bronzen Member
Zou best kunnen maar als ik dat topic doorlees ben ik blij dat ik geen order heb uitstaan bij Bredavuurwerk. Komt allemaal niet heel erg betrouwbaar over.
Dan vorm je in feite je mening op basis van een paar internetklagers. Een kleine drammende .minderheid.
 

Z@P

Registered User
Laatste jaren altijd top service gehad, super aanbiedingen, mega assortiment, freaks in de watten gelegd met de freakmiddag, ik was wat laat met bestellen dit jaar dus had nog maar een kleine bestelling staan maar die is gewoon doorgeschoven. Hopelijk eind dit jaar afhalen, gaat goedkomen.
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
En ondertussen een reactie gegeven.

Beste Freaks,

Het zijn gekke, moeilijke tijden waar we ons met zijn allen doorheen moeten slaan. Wij van BredaVuurwerk proberen altijd positief te zijn en alles op een goede manier aan te vliegen en op te lossen. Wij zijn ons ervan bewust dat deze update misschien ietwat te laat komt. De planning was om hier eind december al een update te plaatsen, maar o.a. vanwege het overlijden van een vaste kracht van onze firma lag de focus helaas ergens anders. Daarnaast gaven sommige berichten in dit topic ons ook niet echt veel motivatie. Excuses dat we na half december jullie niet meer per e-mail of via het forum van update hebben voorzien.

In deze post geven wij graag wat meer duidelijkheid over het vervolg van de in 2020 geplaatste orders, het sentiment in dit topic en het nieuwe vuurwerkjaar.

Terugbetalen geannuleerde orders
Er is helaas nog steeds weinig bekend over een compensatieregeling, evenals de uitbetaling hiervan. Wij zijn alles op alles aan het zetten (en met ons vele andere winkels) om een goede compensatieregeling te krijgen en een snelle uitbetaling. Conform de laatste berichtgeving is de verwachting ergens in maart. Maar een definitieve bevestiging is er nog niet. Wij vinden dat de overheid, die gekozen heeft voor de deze situatie, eerst met een oplossing moet komen alvorens wij overgaan op uitbetalingen. Dit hebben wij ook per e-mail gecorrespondeerd richting de klanten die hebben geannuleerd. Dit betekent niet dat jullie uitbetaling afhangt van de hoogte van de compensatie. Wij houden namelijk met iedere scenario rekening en hebben hiervoor ook de nodige middelen gereserveerd.

Het is een utopie om te denken dat iedereen het met alles in de wereld eens kan zijn. Dat geldt ook voor onze keuze in dit proces. Sommige freaks zijn het hier niet mee eens en dat mag ook. Wel vragen wij je deze keuze te respecteren. Uiteraard hebben wij juridisch zaken laten checken en hebben we ook contact gehad met een advocaat, die een freak vertegenwoordigt, over onze manier van afhandelen en deze advocaat gaf aan dat onze werkwijze geaccepteerd wordt.

Doorschuiven van je bestelling

De doorschuivers zijn we nogmaals een woord van dank verschuldigd. Wij proberen mooie producten en kortingen aan te bieden en zijn erg dankbaar dat jullie doorschuiven. Gelukkig heeft het gros hiervoor gekozen. Hierdoor krijgen wij wat meer ademruimte en hebben we een zekere "omzet". Daarnaast ontvangen alle doorschuivers een tegoed van 10% aan winkelwaarde van hun doorgeschoven orders. De doorschuivers ontvangen in februari een e-mail voor de afhaaltijden en in november een kortingscode voor het verzilveren van het tegoed.

Sentiment en aannames
Vorig jaar was het merendeel van de freaks meer dan lovend over ons (zie actietopic 2019). Al meer dan 10 jaar bieden wij voor de freaks mooie kortingen, leuke extra’s zoals de freakavond of prijsvragen en op een enkel jaar na zijn de wachttijden altijd meer dan acceptabel. Ook het percentage dat wij geen vervangers hoeven mee te geven ligt enorm hoog. Toen kwam de coronacrisis, een situatie die niemand zag aankomen. Wij wisten ook niet op voorhand hoe hiermee om te gaan. Sterker nog geen een bedrijf wist dat. En ineens zagen we veel aannames, valse beschuldigingen en opruiing. Dat betreuren wij enorm en demotiveerde ons. Zeker in een tijd waar je samen ervoor moet zorgen dat we in de toekomst weer kunnen genieten van betere tijden en dat je als ondernemer creatief moet zijn om te overleven. En juist met dat laatste zijn wij druk bezig nu. Door creatief te blijven in het ondernemen lopen sommige bedrijven van ons nu erg goed. De focus lag dus daar i.p.v. het forum.

Wij zijn hier voor oplichters uitgemaakt. Men geeft aan dat het zaakje stinkt? In alle jaren hebben wij nog nooit iemand opgelicht en dat zullen wij ook nooit doen. Het voelt gewoon niet goed als klanten die je altijd goed en eerlijk hebt geholpen ineens rare dingen zeggen en doen. Bijvoorbeeld een freak die meermaals openbaar roept zijn geld direct terug te willen vanwege geld problemen maar ons privé benadert om toch vuurwerk af te halen en zelfs bij te kopen als wij een goede korting bieden. Dat alles op een dringende toon. Of freaks die roepen dat wij failliet gaan en zelfs bewust onze firma willen laten klappen en iedereen naar z’n vuurwerk kan fluiten. Waarom zouden wij dat na meer dan 25 jaar willen? Dat is niet realistisch en nergens op gebaseerd. Kun je het niet onderbouwen met feiten? Roep het dan vooral niet. Laten wij als freaks ons nou niet verlagen tot de media de wij zelf de schuld geven van foutieve informatie. En dit gebeurt nu exact ook in ons topic.

Wij vinden het niet acceptabel wat erover ons is geschreven. Uiteraard mag iedereen een mening hebben en hoeven jullie het niet altijd met ons eens te zijn. Maar het plaatsen van valse beschuldigen, incomplete e-mailconversaties zonder volledige geschiedenis en toestemming kan en mag gewoon niet. Ons verzoek is om hier dan ook mee te stoppen en waar nodig te rectificeren. Wat wij zeer opmerkelijk vinden is dat dit nog nooit is voorgekomen bij ons niet-freak-klanten (10.000den klanten), ofwel “de gewone klant”. Misschien voor sommigen stof om over na te denken.

Deze berichten hebben ons dus wel aan het denken gezet. Moeten we wel doorgaan met deze freakactie? We zagen vuurwerkcrew altijd als een leuk medium en de actietopics hebben ons ook veel leuke nieuwe klanten en mooie momenten opgeleverd. Gelukkig zijn de meeste hier realistisch, onderbouwd kritisch en dankbaar. Maar het laatste wat we willen is dat we het komende jaar al onze energie moeten steken in het ons “verantwoorden” bij een kleine groep freaks die het soms iets te hoog in hun bol hebben gekregen. Wij willen ons focussen op een positief en leuk vuurwerkjaar.

2021
Uiteraard komen wij ieder jaar met acties en andere leuke extra’s. In hoeverre we dat met eenzelfde freakactie doen is nog niet bekend. Mocht er een soortgelijke outlet of freakactie komen dan communiceren wij dat via de e-mail en uiteraard middels een actietopic op Vuurwerkcrew.

Tot slot
Tot slot willen we afsluiten met een woord van dank aan de freaks die hun orders doorschuiven, freaks die categorie-1 vuurwerk bij ons hebben gekocht en freaks die ons via telefoon, Facebook en e-mail een hart onder de riem hebben gestoken. Maar ook aan de freaks die hun order annuleren om wat voor reden dan ook. We proberen er met zijn allen het beste van te maken. We hopen dat we nog lang kunnen genieten van deze mooie traditie. Laten we elkaar respecteren, want de coronacrisis (en zeker met de zojuist aangekondigde maatregelen) vraagt enorm veel geduld van iedereen.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar info@bredavuurwerk.nl, bel ons op of kom langs zodra de winkel weer open is. Je bent altijd welkom.

Groet,

Team BredaVuurwerk
Bron: https://forum.vuurwerkcrew.nl/showt...redaVuurwerk&p=1216713&viewfull=1#post1216713
 

Koetje

Registered User
Dan vorm je in feite je mening op basis van een paar internetklagers. Een kleine drammende .minderheid.
Waren er best veel in dat topic.
Ik zie overigens dat er nu en een nette reactie is geplaatst. Kijk dat verandert de boel meteen. Je moet als winkel wel blijven communiceren en je klanten op de hoogte houden. Daar kweek je goodwill en begrip mee.
 

maasster

Registered User
Waren er best veel in dat topic.
Ik zie overigens dat er nu en een nette reactie is geplaatst. Kijk dat verandert de boel meteen. Je moet als winkel wel blijven communiceren en je klanten op de hoogte houden. Daar kweek je goodwill en begrip mee.
Ik heb er zelf ook nooit problemen mee gehad, uitstekende winkel snel verloop en goede afhandeling en altijd behulpzaam! Maar als ik een order van €welk bedrag dan ook heb staan dan wil ik ook communicatie over het verdere verloop! Als ik dan geen communicatie heb dan ga ik graag langs de winkel om het 1 op 1 op te lossen. Mocht dat niet lukken neem ik verdere stappen!
 

Arnold 010

Registered User
Vind sommige berichten op vwc echt niet kunnen, van niveau tokkie.
Daarom kom ik nog weinig op VWC.
Ontopic. De collectie van Bredavuurwerk is altijd top en in het verleden daar wel eens besteld wat goed uitgeleverd werd. Geen problemen met ze gehad. Ik hoop dat ze deze periode goed doorkomen.
 

bridge

Bronzen Member
Waren er best veel in dat topic.
Ik zie overigens dat er nu en een nette reactie is geplaatst. Kijk dat verandert de boel meteen. Je moet als winkel wel blijven communiceren en je klanten op de hoogte houden. Daar kweek je goodwill en begrip mee.
Nee t zijn er echt heel weinig en die drammers die kapen het debat met nepnieuws net als met zwarte piet en vuurwerkverbod. Triest. Ik vind dat we dat moeten bestrijden. De klagers zijn vaak niet eerlijk over hoe t zit en roepen van alles.
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Nee t zijn er echt heel weinig en die drammers die kapen het debat met nepnieuws net als met zwarte piet en vuurwerkverbod. Triest. Ik vind dat we dat moeten bestrijden. De klagers zijn vaak niet eerlijk over hoe t zit en roepen van alles.
Het aparte is dat er sinds vanochtend niet meer gereageerd is.

Hopelijk komen ze er goed uit.
Maar ik gun niemand een faillissement in deze gare tijd.
 

vonk

FPM Moderator
Medewerker
Kort op de site van de buren zitten kijken. De "freaks" zijn bang geworden omdat er te laat gecommuniceerd is, het zijn onzekere tijden en echt iedereen heeft het lastig en is gespannen (lees kort lontje). Toch geeft jou de consument niet het recht om zomaar wat te gaan lopen spuien op internet. Nu worden de Freaks bijna over 1 kam geschoren.....jammer.

Zelf ook een aantal jaar naar Breda geweest en ook bij Cees langs gegaan. Vaak wat langer wachten en soms een product niet op voorraad maar werd wel altijd goed geholpen en ook goed gecompenseerd!!

Toch zelf ook een keer de telefoon opgepakt halverwege het jaar omdat er na tig x mailen maar geen antwoord kwam. Kreeg toch een niet al te vriendelijke man aan de telefoon. Echt een leermoment denk ik voor de shop.
Zeker in deze tijd is het essentieel om snel en goed te communiceren. Ik denk dat Cees dit nu ook wel beseft. Laten we de rust bewaren en ook richting de shop laten zien dat er zat nette freaks zijn :)
 
Bovenaan