BREAKING: Lokaal Afsteekverbod Arnhem GECANCELD!!

gizmo75

Registered User
BREAKING NEWS!!

Het eerder aangenomen voorstel om in Arnhem een Afsteekverbod in te stellen is vanavond alsnog WEGGESTEMD!

Er komt dus GEEN Lokaal Afsteekverbod in de Gemeente Arnhem, landelijk beleid en wet- en regelgeving zal van toepassing zijn en blijven!

Bij deze nogmaals dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. En laat het een motivatie en inspiratie zijn aan al die anderen die nu nog KEIHARD aan het knokken zijn. HET KAN ECHT!!!

Later meer...
 

Plum Bloom

Registered User
Toch geen lokaal afsteekverbod vuurwerk in Arnhem

ARNHEM - Er komt toch geen lokaal afsteekverbod op vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Arnhem.

Een voorstel om de regels in de stad zodanig te wijzigen dat dit bij de komende overgang van oud naar nieuw al niet meer mogelijk is, is woensdagavond door een nipte meerderheid in de gemeenteraad weggestemd. Vorig jaar drongen verschillende partijen, waaronder GroenLinks en CDA, nog juist aan op zo'n verbod.

De stem van Nico Wiggers van de Arnhemse Ouderen Partij (AOP) gaf de doorslag. Met hem erbij was er een meerderheid die er voor koos om niet vooruit te lopen op landelijke regelgeving die in aantocht is.

Handhaven moeilijk
Die keuze is onder meer gemaakt in de wetenschap dat een verbod op het afsteken moeilijk is te handhaven. Verder hebben zich in de discussie over een lokaal verbod lokale vuurwerkhandelaren gemeld, die aangeven er onevenredige schade door te lijden.

Die schade zit hem onder meer in vuurwerkvoorraden die bij een afsteekverbod onverkoopbaar zouden kunnen worden en in investeringen in opslagbunkers die dan niet meer terugverdiend kunnen worden. Ondernemers gaven eerder ook aan dat ze claims bij de gemeente niet konden uitsluiten.

Knipperlicht-gedoe
De raad heeft eerder al uren gediscussieerd over de voors en tegens van een lokaal verbod. Woensdagavond werd dat nog eens dunnetjes overgedaan, wat CDA-fractievoorzitter Klaartje van Dillen er toe bracht om van 'knipperlicht-gedoe’ te spreken.

Het voorlopige eind van het liedje is dat ook Arnhem nu wacht op hoe de landelijke politiek verder wil met de verkoop en het afsteken van siervuurwerk rond de jaarwisseling. Knalvuurwerk en vuurpijlen zijn al verboden.

 

joszie

Moderator
Medewerker
goed bezig! gefeliciteerd met dit goede resultaat. heerlijk om te horen en dank voor het vele werk namens de vuurwerkliefhebbers in NL.
 

gizmo75

Registered User
Gisteren heeft de VVD het nog maar eens haarfijn in een Persbericht verwoord:

Wel siervuurwerk, geen knallen
Door VVD Arnhem op 14 april 2021

Een aantal Arnhemse partijen wilde een lokaal afsteekverbod van vuurwerk voor consumenten. Dat betekent dat naast het landelijke verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen dat afgelopen jaar is ingegaan, binnen de gemeentegrenzen van Arnhem helemaal geen vuurwerk meer afgestoken mag worden. Het vreemde van dit plan is dat siervuurwerk wel verkocht mag worden, je mag het wel op zak hebben, maar je mag het niet afsteken. Naast het feit dat dit niet te handhaven is, zien wij de versnipperde deken van regels als een groot nadeel.

Gelukkig gelden er landelijke regels om overlast van knalvuurwerk en gevaarlijke vuurpijlen te verminderen. En omdat we een meerderheid in de raad hebben kunnen overtuigen, kunnen we in Arnhem voorlopig blijven genieten van mooi siervuurwerk.

Steffenie Pape
Raadslid

Bron: https://arnhem.vvd.nl/nieuws/43827/wel-siervuurwerk-geen-knallen
 
Bovenaan