Bezoek aan Pyro-depot & Sternen Feuerwerk(trip verslag)

Baskali

Moderator
Medewerker
Eerder het jaar kwam ik bij toeval het account van Pyro-depot tegen op instagram. Deze gelijk gevolgd en mee gedaan aan een prijsvraag, en ja hoor ik had de hoofd prijs gewonnen een waarde bon van een x bedrag. A fijn sinds dien eigenlijk in contact gekomen met Patrick en na wat gepraat te hebben door het jaar heen een afspraak gemaakt om langs ze winkel te gaan.



Zaterdag 19 Oktober was het dan zo ver eindelijk naar Pyro-depot. De wekker ging al vroeg om dat het een aardig stukje rijden is. Voordat we vetrokken was het eerst tijd om even een ontbijtje te scoren, na een jus en panenkoekjes stapte we de wagen in op weg naar Duitsland. De beukende beats knalde door de speakers en het ging maar om 1 ding in de auto VUURWERK ! En door het vele gelul namen we natuurlijk de verkeerde afslag haha. Wat natuurlijk er voor zorgde dat we iets later aanwezig zouden zijn. Tijdens de auto rit zat ik weg te dromen met wat ik zou kunnen verwachten, aangezien het de eerste keer was om een duitse vuurwerk winkel te bezoeken. Zou het net als in nederland zijn ? of toch totaal iets anders ? Na 2 uurtjes in de auto te hebben gezeten kwamen we er eindelijk aan.


We werden welkom geheten door de eigenaar en kregen al een eerste indruk met welke unieke producten er stonden van El Gato, Kometa , Hoops en wat kleiner spul van Katan, Dumbum en Di blasio elio. Na dat me ogen hier op waren gevallen keek ik even rond en bedacht ik me dat het toch anderen koek is in Duitsland. Dat bleek al snel toen er werd gezegd dat de bevoorrading anders gaat dat in Nederland, indrukwekkend om te horen hoe die het dit jaar gaat aan pakken !

Na dat we het over de bevoorrading hadden gehad begon het aardig te kriebelen om toch al die dozen te zien. Waar vervolgens de vraag kwam, gaan jullie mee naar de bunkers ? Daar kan je natuurlijk geen nee tegen zeggen, we stapten snel de auto in en na een auto ritje kwamen we bij een groot hek met “ACHTUNG” er op. We zagen iets wat je normaal alleen op filmpjes en foto’s ziet. Daar kwam de security aan en deed het hek open waarna we vervolgens moesten tekenen dat we op het terrein waren. We stapte de auto weer in en reden door het dorp van bunkers. Wat een bijzonder gezicht was dit om te zien, een weg met alleen maar bunkers om de zoveel meter. De auto stopte voor een bunker daar waren we dan eindelijk. Met onze werk schoenen aan, keken we toe hoe de deur werd open gemaakt. Wanneer de bunker de eerste licht stralen zag drong er door me hoofd HALILUJAAAA. Een bunker vol top en unieke producten die je niet snel van dicht bij zou zien. We traden de bunker in en wisten niet waar we moesten kijken. Op het gemakje begonnen we maar langs alle dozen te lopen die we zagen. Wat een jongens droom was dit, die eindelijk uit kwam. Er werden dozen open gemaakt om zo bepaalde producten te laten zien, en ook de nodige informatie er over te delen. Zo stond ik met candels in me handen van El Gato. Ook lagen er shells met verschillende effecten en diameters. Na wat shells beet te hebben gehad werden ook de grotere blokken van Hoops geshowd, met een mooie strakke witten boven kant op de cakes. We liepen veder door de bunker en kwamen al gouw een pallet vol met kartonnen senora tegen, wat een prachtig gezicht was dit. Er werd nog een doos open gemaakt met daar op El Gato, nieuwschierig dat we waren kwam al gouw een touw met knallers uit de doos. Ja ja een mini mascleta, de streng werd uit gelegd op de grond. Wat alle jezus lang is die zeg, het bestuderen er van kon beginnen. Hoe alles aan elkaar verbonden zat met de kennis er bij dat het hand werk is, was dit zeer indrukwekkend om in de handen gehad te hebben. Veder op in de bunker stonden ook mortieren met daar bij ook de nodige benodigde heden. De bunker waar in we stonden daar werden de shows in voorbereid en alles klaar gemaakt voor gebruik. Inmiddels waren we alweer 2 uurtjes veder en besloten terug te gaan naar de winkel.






Bij de winkel weer aangekomen begonnen we met wat filmen en foto’s te maken van producten en de winkel. Ook werd er verteld dat er van Katan, Triplex en Kometa nog wat bakken aankomen, en van El Gato komt er nog een Crosette cake en een compound die er op de film veel belovend uit ziet. De senora,tornado 10sec en tornado 1sec gaan uit het assortiment. Wel zijn er nog anderen salute cakes verkrijgbaar zo als de Terremoto 50sh 36,10 en 1 Seconde. De tijd tikte door en het was alweer 16:00 uur tijd om weer huis waards te gaan en onderweg wat te eten scoren.












Al met al wil ik Patrick bedanken voor deze mooie ervaring die we hebben gekregen. Het was een unieke ervaring om zo ook op het bunker terrein zijn geweest. Ook vind ik het een goeie zaak dat er alleen producten worden verkocht die echt in de bunkers liggen, om te leur stelling te ver komen. En met zijn passie voor exclusief vuurwerk voor de liefhebber maakt het een speciale winkel !

De Mascleta Miniatura zal tijdens de demo geschoten worden info hier over volgt snel !
 
Bovenaan