This is a scrolling ticker line using pure CSS and HTML! This ticker system comes included as part of all Nulumia themes.
You can customize these lines in your admin panel, works purely off Style Properties!
You can even add links, and other HTML markup! Responsive and customizable.

Amsterdam: 'Niet de vuurwerkshow waarvoor ik ben gekomen'

Moontan

Moderator
Medewerker
Lezersbrieven

Verschillende Paroollezers vinden dat de gemeente zijn vuurwerkshow beter had kunnen organiseren. 'Een Frans dorp van gemiddelde grootte weet er meer van te maken dan deze wereldstad.'

Wat echt beter kan en moet in Amsterdam is de met veel bombarie aangekondigde vuurwerkshow van de gemeente. Bepakt met bubbels stonden we er klaar voor op de Jan Schaeferbrug, met vele anderen.

Wat een teleurstelling toen de show afgelopen was. Een Frans dorp van gemiddelde grootte weet er op hun nationale feestdag meer van te maken dan deze wereldstad. Het stelde niet zoveel voor hier.

Alsjeblieft gemeente, doe dit de volgende keer beter. Liefst voordat wij trotse Amsterdammers onze vuurwerkshow ergens anders moeten vieren.

John Muijs, Amsterdam
Met veel publiciteit kondigde de gemeente aan dat er vanaf de kop van het Java-eiland een prachtige vuurwerkshow te zien zou zijn. Een goed initiatief om het andere vuurwerk te ontmoedigen. "Wat de hele stad aan vuurwerk heeft, gaat op het Java-eiland in een keer de lucht in," kopte AT5. Ook Het Parool maakte er melding van.
Het vuurwerk was ook te zien vanaf de Noordwal, zo was vooraf bekend gemaakt.

Helaas, het toerismegeld bleek voor de gemeente toch belangrijker. Vanaf Noord was er voor de toeschouwers weinig te zien door de aangemeerde cruiseschepen, die wegvoeren nadat het vuurwerk was afgelopen.
Bedankt gemeente, voortaan graag iets voor alle Amsterdammers, zonder varende obstakels.


Jos Koster, Amsterdam
De gemeente Amsterdam wil er alles aan doen om het afsteken van vuurwerk in de stad te verminderen, dus pakt uit met een vuurwerkshow op Javaeiland. Ik dus met gezin, vrienden en fles champagne naar de Noordwal, de beste plaats om het spektakel te aanschouwen, zo is vooraf omschreven.

Ik verheug me er op: ik heb het vuurwerk van Sail een paar keer gezien, dus dit moet wel het summum worden: de moeder aller vuurwerkshows! Het is gezellig druk aan de noordkant van Amsterdam, maar zeker niet te druk. De show begint om exact om twaalf uur, zoals het hoort. Het begin is redelijk rustig, maar ik bewonder aandachtig en wacht af.

Mijn aandacht wordt wel enigszins afgeleid door een vuurwerkshow rechts van me: een stuk verder weg, waarschijnlijk ergens in West, maar wel een voorstelling die groter, mooier en zeker hoger oogt dan de show die me naar deze plek heeft gelokt: die van de gemeente. Die show in West is niet van de gemeente.

Na krap 10 minuten is het gemeentevuurwerk op Java-eiland afgelopen: een aardige show, dat wel, maar meer ook niet. De vlammen en lasers zijn me niet zo opgevallen, hoewel die er wel zouden zijn.

Het publiek druipt af, enigszins teleurgesteld, vermoed ik, en na tien minuten zijn er een paar groepjes mensen over de nog blijven napraten.
Een buurtbewoner begint z'n eigen vuurwerkpakket af te steken, best wel indrukwekkend, zeker omdat ik er vlak naast sta. Dat is ook al niet de show waarvoor ik ben gekomen. Jammer.

Beste gemeente Amsterdam, als jullie echt mensen van hun eigen vuurwerk af willen krijgen en het centraal willen regelen, net als bijvoorbeeld Sydney, Londen of Dubai het aanpakken, doe het dan wel goed. Want voor nog zo'n show als deze kom ik de volgende jaarwisseling mijn huis niet meer uit.

https://www.parool.nl/opinie/-niet-de-vuurwerkshow-waarvoor-ik-ben-gekomen~a4618788/
 

AWG

Registered User
yup referendums komen er alleen wanneer er iets ''positiefs'' voor hun uit kan komen. (qua kansberekening)

en we zien het beste mensen wat er gebeurd als een gemeente een vuurwerkshow op touw moet zetten.
dat hebben we al gezien met de koninginne/koningsdag vuurwerken van de afgelopen jaren.
het is er een paar jaar en dan??? HET IS INEENS TE DUUR.

maargoed het gaat zoals het gaat.ik woon niet in 020 en maar ik heb niet het idee dat het ergens anders anders zal zijn.
het gaat zoals het gaat.
ik ga in ieder geval niet tussen anderhalf miljoen andere mensen staan op oudjaarsavond, dan steek ik wel gewoon een paar (inmiddels illegale) fonteintjes af en ga daarna wat leuks maken qua modelbouw ofzo..
 

Schuim

Registered User
Prutsers, ik lach me helemaal mesjogge als ik dit zo lees, naai je bevolking maar goed op met je typische "beloftes", dan staat over een paar jaar de stad in de fik met de jaarwisseling..
 

stefantvs

FPM Fotograaf & Filmer
Medewerker
Snapte , zag net een film van @RedBaron voorbij komen en het is zeker geen verkeerde show ! maar voor een oud en nieuw show mag je toch wel iets groters verwachten ! Bedankt Gemeente amsterdam :p
 

hardcore0438

Registered User
Heron Fireworks.

Ik vind de show opzich keurig. Als dit op een willekeurige kermis op Bevrijdingsdag verschoten zou worden dan zou het topic volstaan met lovende reacties. Alleen als je kijkt naar de locatie, en de status van 'Hoofdstad' is het wel een treurige aanblik (hier kan Heron uiteraard niets verweten worden). Met een stadsbestuur als deze is dit denk ik het best wat je kunt krijgen...
 

joszie

Moderator
Medewerker
Met het showtje an sich is niets mis. Alleen die vuurspuwers zijn compleet zinloos.

Maar men staat zo enorm ver weg van het vuurwerk, waar je in de eigen straat hetzelfde vuurwerk van dichter bij kunt bekijken (en dus grootser overkomt).

Bij deze locatie horen gewoon goede shells.

ALs hoofdstad zijnde zou je je gewoon diep moeten schamen als dit de beste truc is uit je toverhoed om je zin te krijgen (vuurwerkverbod)
 

Schuim

Registered User
Die locatie is ook het terrein waar daar regelmatig middelgrote festivals worden gehouden (5k mensen).
Volgens mij hebben ze daar met gemak 200m rond vrij veld. Ook mogelijkheden zat om hier een paar pontons in het water te gooien zodat je zeker aan je 250m komt.
Dus ik snap niet wat ze zich hier in hun hoofd hebben gehaald.

Kop van Java kun je maar beperkt mensen kwijt, en het is niet voor iedereen even goed bereikbaar. Zorg er dan tenminste voor dat de mensen er rondom ook nog wat aan hebben.. Dit is leuk als je met je neusje op 100m afstand staat, niet de +400m waar dit van gefilmd is.


EDIT: Ik bedenk me net dat dan die cruisschepen niet vlot hadden kunnen vertrekken, want dan moet de boel eerst worden vrijgegeven.
 

Onze Partners

Bovenaan