• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

6° Palio Fuochi Pirotecnici [A.Borelli]

Tony

Administrator
Medewerker
De laatste show van de grote avond werd geschoten door A.Borelli. Dit bedrijf is een jong bedrijf. Borelli bestaat al langer maar als ik het goed begrepen heb bestond het bedrijf uit 2 broers die nu allebij hun eigen weg zijn gegaan. We waren dus erg benieuwd wat dit bedrijf ons zou laten zien.

Het begint er lekker met wat crosette bommen om daarna direct verder te gaan met 2 x een bomba a scala (2 x 8 effecten na elkaar) met precies na de 8ste boeketje 2 mooie gouden kamuros. Direct na de kamuros komt de eerste Bomba da Tiro. Ik heb het idee dat ze tegenwoordig een soort van veiligheid in bouwen om voor de grote bom wat kleine bommen te onsteken waardoor ze genoeg tijd hebben om weg te lopen van de grote klappen.

Terug naar de eerste Bomba da Tiro. Deze begint zeer mooi met gouden glitter effecten (Je hoort de sterren sissen) om daarna nog 5 grote contrabombes eruit te gooien. Ik heb ze vaak met 4 slagen gezien (Contrabomba effecten) maar met 5 eind slagen is niet veel voorkomend. Helaas heb ik van de eerste bommen geen fotos. Was waarschijnlijk op zoek naar de fles Havana Rum :embarrest: ..

De 2de bomba da tiro is ook weer een zeer mooie. Deze begint niet zoals alle andere maar toont gelijk in het begin al brute kracht. Een contrabomba met Maltees kruis effect, met daarna een combinatie van salutes en op het einde nog een groot boeket die helaas niet helemaal goed in elkaar zit.

De 3rde Bomba da Tiro begint met een mooie brede statuta met daarna een contrabombe (Maltees kruis effect). Ik vond deze wat magertjes omdat je gewend bent dat zo een bom meerdere grote boeketten bevat.

Na de 3rde Bomba da Tiro gaat de show echt van start,. Ditmaal beginnen ze met een aantal Otto di Scala bommen die ze normaal overdag schieten gecombineerd met fluit effecten. Na deze serie komen de bekende gekleurde boeketjes weer in combinatie met kleine thunders ( Bomba a spacco e lampi ). Deze zijn naar mijn mening minder goed dan bij de andere 3 shows en ik heb het idee dat ze net iets te langzaam worden geschoten.

Na de Bomba a spacco e lampi serie komen we aan bij de Bomba a spacco e botta serie. Dit zijn gekleurde boeketten gevolgd door een harde salute. Vaak zit de salute in de bom zelf wat je hier ook ziet. Ik vind de kleur geel erg mooi alleen is het effect te klein. Helaas zijn we na deze serie 2 slechte minuten. Althans ik vind ze er niet echt bij horen. Ring bommen en daarna gekleurde kometen die eindigen als serpetine, daarna zien we ook nog wat crosette bommen. Gelukkig komt er hierna weer wat vaart in de show als ze beginnen met de gekleurde kometen naar salutes effecten (Bomba con stelle a botta).

De blinkerbommen zijn in deze show ook matig, deze worden gevolgd door een serie hummers die we natuurlijk graag zien. Na de Hummers krijgen we weer een aantal Tourbellion/Farfalla effecten te zien. Deze worden gecombineerd met de kleur blauw en ook zijn deze bommen niet erg goed. Na deze serie zien we een aantal grote silver kamuro bommen gecombineerd met een aantal shells of shells (Salute effect).

De show vervolgt zich aardig met hier en daar een mooie serie bommen. De finale van deze show duurde het langst van alle 4 de shows wat ik persoonlijk wel wat vind hebben. De rest laat ik aan jullie over. Het zou leuk zijn om ook wat serieus commentaar van jullie kant te zien.

Display By A.Borelli
File: wmv
Size: 146Mb
Duration: 16:35
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Moontan

Moderator
Medewerker
Zeer boeiende show om naar te kijken.
Er zit een mooie opbouw in deze show. Er wordt rustig geschoten en in de finale gaat het lekker tekeer.
Prachtige effecten zijn er te zien vooral de grote bommen met de mooie gekleurde boeketten en de kamuro,s.
Inderdaad, de tourboullions gaan niet zoals het moet en tonen slechts de helft van het effect.
Niettemin, een goede show.
Ik heb in ieder geval weer genoten.
Bedankt voor deze bijdrage.
:cool:
 

Vavoom

Registered User
<snip>
Terug naar de eerste Bomba da Tiro. Deze begint zeer mooi met gouden glitter effecten (Je hoort de sterren sissen) om daarna nog 5 grote contrabombes eruit te gooien.
<snip>
Dit waren eigenlijk twee Bombe da Tiro. Kijk en luister maar eens goed. :)

Wat betreft de show van Borelli. Ik heb 'm vanmiddag op m'n gemakje nog eens terug zitten kijken.

Wat me opviel is dat ze toch behoorlijk langzame spolettes (vertragers) hebben. Dit werkt door in de complete show. Niet alleen in het schieten van de bommen, maar ook in het opvolgen van de breaks in de meerslagbommen en in de "Bombe a spacco e botta". Dat eerste hoeft niet per se negatief te zijn, maar het tweede is dat wel (de controcolpo komt soms (bijna) na de break van de volgende bom).

Daarnaast slaan er ook behoorlijk wat kleine bommetjes (puppatelle) door en zijn de Stutatas helaas weer te snel achter elkaar geschoten.

Maar...... al met al nog altijd stukken beter dan de show van Lieto.
 

Onze Partners

Bovenaan