27MC / Radio Amateur

Poziloc

FPM Hangouderen
ssssst en ook keurig met wat vermogen. .BREAKKKKK
met een beetje geluk binnenkort weer wat neerzetten hier ! Sluit jij de boel ook weer aan ;-)


Binnen nederland kon ik ook wel waarderen in zo'n ronde ofzo , maar praten met iemand aan de andere kant van straat over wat ie ging eten.... nee daar was ik wel klaar mee :p

Ze wisten jou antwoord al...Mac :ROFLMAO:
 

Hyper

Registered User
Leuke hobby kan ik me voorstellen.

Als kind vond ik het interessant om met mijn vaders wereldontvanger radio te spelen. Gewoon alle banden uitproberen en draaien aan de tuner knop om te luisteren wat ik kon ontvangen. Allemaal technische bliepjes en soms een nauwelijks hoorbaar buitenslands radiostation door de ruis.

En wat hadden een speelgoed walkie-talkie (Ergens in de 27MC band, PTT goedgekeurd stond erop). Als ik die meenam naar de Vlissingse boulevard konden we radio's van het scheepvaartverkeer horen.

Vorige week kwam ik deze video tegen op YouTube. Er bestaat blijkbaar een USB-stick waarmee je je PC in een visuele breedspectrum radiotuner kan maken voor weinig geld. Gelijk besteld. Ik heb er nog steeds de ballen verstand van maar ik kan er al van alles mee ontvangen. Natuurlijk de gewone FM-stations maar op de kortegolf heb ik ook al Frans, Russich en Chinees gehoord. Wel heel veel ruis maar het is ook maar met de meegeleverde telescoopantenne. Leuk speelgoed. En die walkietalkie kan ik ook ontvangen.
 
Laatst bewerkt:

stefantvs

Administrator
Medewerker
Wat leuk @Hyper ! Veel plezier ermee. Heb zelf ook zn sdr ontvanger gehad. Het is het voor mij toch net niet om de dingen via de computer te moeten doen. Maar zeker een leuk speledingetje.
Ben zelf pas verhuisd naar een appartementje op de 16de verdieping.... Even kijken wat de Buren vinden van een fatsoenlijke antenne aan het balkon en dan weer een 27mc radio aanschaffen! 🤩🥳
Breakkkkk
 
Bovenaan