[2008] Ricardo Caballer Schiet niet!!!

Jie

Registered User
Weet je Bridge: als ik paella wil ga ik naar Spanje een ander gaat naar de supermarkt en pakt een pak van IGLO..Kleine nuances maken vaak het verschil maar misschien is dat meer weggelegd voor de echte fijnproevers?
 

Tony

Administrator
Medewerker
Weet je Bridge: als ik paella wil ga ik naar Spanje een ander gaat naar de supermarkt en pakt een pak van IGLO..Kleine nuances maken vaak het verschil maar misschien is dat meer weggelegd voor de echte fijnproevers?

Jie, heb je Ricasa gemaild hierover ?
Ik neem aan dat het bericht wat jij plaats de mail terug is.
 

bridge

Bronzen Member
Tsjonge Jonge zeg, wat zitten jullie toch allemaal snel op de kast. Beetje kort lontje hoor. Ik probeer voor jullie alleen maar wat relativerende opmerkingen te maken naar aanleiding van het voor jullie kennelijk vervelende bericht.

Als Tony nou zijn consumentenshowtje even opstuurt naar de organisatie aldaar, dan mag hij wellicht "invallen"!
 

scania

Registered User
Ok, je bedoeld het misschien niet zo ,maar voor sommigen komt het misschien een beetje neerbuigend over!!

Die mijnheer Caballer is in vuurwerkland een grootheid, die vergeet je niet zomaar even .

Ik had gedacht om Ollie te laten invallen samen met Toon,moet ook goedkomen
 

javiktala

Registered User
Press Release in www.lasprovincias.es
i translate with google translator, sorry for errors.

Ricardo Caballer, president of the Manufacturers Association Pirotécnicos de la Comunidad Valenciana () 2008 to "give way to new generations in which is undoubtedly the main national and international showcase for the industry. " The fireworks qualified it is a "temporary break" and that the decision should not be "under no circumstances to economic issues" but "only" to a desire to "give over other firms.

Caballer explained, through a statement, that its aim is to "provide an opportunity to the large number of companies pyrotechnical of our Community to participate in the main showcase for the industry." In his view, other firms in the industry "also deserve the privilege of participating in this great feast for all Valencians."

In this regard, he said that this decision "in no case is due to economic issues, as has been discussed in recent days" and thanked the City of Valencia, and in particular the delegate councillor Festival and Popular Culture, Felix Crespo, treatment.

Ricardo Caballer, who represents the fourth generation of pyrotechnics, noted that Ricasa "will always cooperate with the Valencian consistory for any other event that takes place in the city, because Valencia is our home and this is where we feel most recognized both by the institutions and the public. "

Sources stressed that the company "originality and professionalism in the execution of their castles have enabled Ricardo Caballer placed at the top of the most prestigious international competitions." Moreover, it has been a pioneer in starring in big events like the closing of the Olympic Games in Sydney or the opening and closing ceremonies of the Pan American Games of 2007, recalled.

Ricasa, with a facility of more than 100,000 square meters in Valencia and has offices in Madrid and Ibiza, is immersed in a process of constant research focused on the creation and refinement of new product. Thus, it remains at the forefront in the design of any kind of spectacle, land, air, water, and piromusical scenario, among others.

The company is the signature pyrotechnic Valencia of Spain with higher volume of exports. Its strong presence abroad is backed by being the best provider usual theme parks in the world and major events. Some of its main markets are the United States, Japan, Australia and Canada for that country in the past year has produced three shows.

Spanish text in: http://www.lasprovincias.es/valenci...o-caballer-disparara-fallas-200801171448.html
 

Jordi

Registered User
Tsjonge Jonge zeg, wat zitten jullie toch allemaal snel op de kast. Beetje kort lontje hoor. Ik probeer voor jullie alleen maar wat relativerende opmerkingen te maken naar aanleiding van het voor jullie kennelijk vervelende bericht.

Als Tony nou zijn consumentenshowtje even opstuurt naar de organisatie aldaar, dan mag hij wellicht "invallen"!
Ik denk dat jij je nog al vergist in de status van Ricardo Caballer, en wat zoiets daar allemaal teweeg brengt en betekent voor de mensen.
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Bad news. Even een flinke bittere pil doorslikken zeg. Erg jammer en een forse teleurstelling. Zo zie je maar dat er niets zeker is in deze wereld.
We kunnen alleen maar hopen dat er spoedig betere berichten uit Valencia komen.
 

firewire

Registered User
Zonde dat deze grote naam er tijdens Fallas 2008 niet bij is, echter hij heeft wel de ballen om dit besluit te nemen, als je het allemaal zo leest is er behoorlijk wat aan de hand, ik begrijp uit deze aktie dat ze zich hard proberen te maken om andere bedrijven ook te laten deelnemen aan Fallas.
Na 1 Februari weten we meer, maar werden er voorgaande jaren nu 4 of 5 Castillos geschoten?
Ik kom nu op 4 namen die wel schieten. Vincente, Zamorano(Antonio), Turis en Europlea de Belgida, correct me if I'am wrong?
 

Kobajo

FPM Filmer
Er worden 4 Castillos geschoten, in het verleden werden deze geschoten door Turis, Antonio, Vicente en Ricardo.
Dit jaar valt dus Ricardo weg, of hier een passende vervanger voor is weten we pas op 1 februari.
Laten we het hopen!
 

engrealat

Registered User
Was de afgelopen 10 dagen de Chileense Lama´s aan het bekijken met 150 man van mijn Castell Team....

Een van die Jongens Woont in Algemesi.....en werkt regelmatig voor RICASA en die vertelde het me ook...:cry::cry::cry:

Aangezien hij part-time werkt voor RICASA kon hij me niet meer vertellen dan wat hier ookal vermeld staat....

Voor mij, ondanks ik hem nog nooit live heb mogen aanschouwen is dit toch een grote schok.... Heb alle shows (of bijna alle) en Mascletas van hem hier op FPM bekeken en hij is gewoon (voor mij althans) de beste.

Dat hij (lees Ricasa) nu juist moet ontbreken op Fallas 2008 is een klap in het gezicht voor ons allemaal, maar zeer zeker ook voor RICASA zelf, ahoewel ik zeker weet dat hij (lees Ricardo) het zelf het ergste vindt. ( Dit omdat het ook voor hem en zijn medewerkers een EER is om te mogen schieten op Fallas) Het is een beslissing die zeer overwogen is genomen, het kon gewoon echt niet anders denk ik......zal ongetwijfelt met geld te maken hebben gehad...maar er is denk ik toch wat meer aan de hand.....itot nu toe gissen geblazen en maar hopen dat RICASA ¨Dubbel zo hard¨ terug komt in 2009...

Mocht ik vanuit hier wat meer info weten te bemachtigen dan laat ik het natuurlijk weten. Zal er morgen een belletje aan wagen naar een vriend van mij in Valencia wellicht weet hij wat meer.....echter die vlucht op de 12e maart al de stad uit dus een echte freak is dat niet...

Hoe dan ook, Jammer, Jammer Jammer, soort van Formule 1 maar dan zonder Ferarri.....
Het zal hard gaan maar de meester ontbreekt.....:cry
:


Groeten,

Jeroen.
 
Laatst bewerkt:

robvuurwerk

Registered User
Uit alle reacties blijkt 1 ding overduidelijk. Ricasa is een grootheid. Ik heb helaas nooit live een show van Ricasa mogen aanschouwen maar wat ik op DVD heb gezien heeft mij echt kippevel bezorgd. Groots, werkelijk. Dus iedereen die zegt dat Ricasa wel gemist kan worden heeft geen verstand van vuurwerk en de emotie die het losmaakt. De naam Caballer is groots in Spanje laten we dat vooral niet vergeten. Voor mij is het dus absoluut een enorm gemis.
Het is een gemis maar het betekent niet dat Fallas 2008 nu een mislukking wordt. Er blijven echt nog genoeg goede 'schieters' over hoor en laten we vooral positief blijven en elkaar niet gaan afkraken.
Ik zal zeker genieten als ik voor mijn eerste keer Fallas ga aanschouwen met volle teugen!!!
En Tony dank voor je berichtgeving. Hopelijk kun je ons allen op de hoogte houden van de ontwikkelingen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit he. Wie weet komt het nog goed.... of is het toch wishfll thinking.
Leve Fallas !!! Rob
 

Tony

Administrator
Medewerker
Ik wil even terug komen op mijn stukje dat ik geschreven heb toen we te horen kregen dat Ricardo niet zou schieten in 2008 tijdens de Fallas festiviteiten.

Het stukje vind je hier: Fallas 2008 minder spectaculair?

Ik moet eerlijk zijn en kan niet anders zeggen dan dat ik Ricardo Caballer gemist hebt tijden de afgelopen Fallas editie. We hebben inplaats van Ricardo een top avondshow van Valenciana terug gekregen maar Zamorano en Vicente waren voor mijn niet helemaal top. En dan besef je nogmaals hoe goed Ricardo is. Voor mijn heeft hij nooit verzaakt tijdens de shows die ik van hem gezien heb.

Zamorano schiet heel veel lelijke bommen en zijn timing was uitermate slecht naar mijn gevoel. En in plaats dat Vicente Caballer zijn kans pakt om dit naar zijn hand te zetten wilde hij inpakken en naar huis. 14 minuten duurde zijn nit de foc en dat is eigenlijk gewoon een schande.

En wat gebeurt er nu ? Vicente gaat klagen in de krant. Dit is wat een hoop vuurwerkers al jaren vertellen en nu komt ook Vicente Caballer ermee naar buiten.

De mascleta van Ricardo is ook een gemis op het plein. Elk jaar een geweld van jewelste en altijd top. 1 keer is het mis gegaan toen was er regen en was er een hoop materiaal vochtig geworden maar voor de rest zit er altijd een top rimte in en word er met emotie geschoten zoals dit jaar Valenciana dat heeft gedaan.

Fallas de Valencia zonder Ricardo Caballer minder spectaculair ? Ja voor mijn 1000% zeker,.

interview Vicente Caballer
http://209.85.135.104/translate_c?hl=nl&langpair=es%7Cen&u=http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp%3FpRef%3D2008032000_16_422070__Valencia-perdio-brillo-final
 

OnnovdS

Registered User
Ik hoop dat hij volgend jaar weer van de partij was. Toch vond ik de slotshow verder mooi en een goede lange salutesfinale aan het eind.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan