[2008] Mascleta Falla99

Tony

Administrator
Medewerker
Zoals elk jaar zal er dit jaar op de 19de Maart weer een top mascleta geschoten worden bij Falla99 door Pirotecnia Zamorano Caballer. Deze mascleta word met de jaar bekender bij Engelse, Spaanse en Nederlandse liefhebbers.

Dit is natuurlijk fantastisch maar het succes brengt ook kleine maar vervelende dingen met zich mee. Zo heb ik begrepen dat ik vorig jaar nogal op een rare manier een aantal mensen heb gezegd/laten weten dat ze niet dichterbij de mascleta mochten komen.

Dit zou zomaar kunnen maar ik weet het niet meer. In ieder geval niet op een vervelende manier willen zeggen/laten blijken. Ik ben op dat moment ook erg zenuwachtig voor de mascleta en als mensen van Falla99 ons een aantal keer aanspreken dat de mensen niet dichterbij mogen komen en dit toch doen dan kan het zo zijn dat ik daar geïrriteerd op gereageerd heb.

Excuses in ieder geval voor het vervelende/geïrriteerd reageren. Toch wil ik jullie nu al vragen om op de stoep te blijven bij deze mascleta. Dit is wat de mensen van Falla99 willen en ons vragen dit met de Nederlanders te regelen.

Ook wil ik iedereen verzoeken om NIET door de hekken naar de mascleta te lopen. Ook dit gebeurde en mensen gingen op hun gemak foto's maken van de opbouw maar ze vergeten weleens dat je dit normaal moet vragen. Er staan niet voor niks hekken. Ook hierop werden wij aangesproken en zoals jullie begrijpen zitten we daar niet echt op te wachten.

Wij hebben een goede en speciale band met de mensen van Falla99 en dit willen we graag zo houden. En ik ga er eigenlijk vanuit dat iedereen dit wel kan begrijpen.

De mascleta is zoals al vaker gezegd 1 van de beste straat mascletas die je kan zien tijdens Fallas de Valencia en je vind hem op Gran Via Fernando El Catalico en hij word tussen 14.15uu en 15.00uur geschoten.

Zorg dat je op tijd bent want dan kan je deze niet missen en pak je zelfs nog 2 a 3 andere mascletas mee. Maar hou er rekening mee dat de mascleta van Falla99 geen vaste tijd heeft,. Zodra de Fallera Mayor er is gaan ze beginnen met schieten.

Fallas_2007_JP_Falla99_27_.jpg


Fallas_2007_JP_Falla99_28_.jpg


Fallas_2007_JP_Falla99_31_.jpg


Fallas_2007_Donald_1198_.jpg


Fallas_2007_19_03_falla99_114_.jpg


Fallas_2006_19_03_123_.JPG


Fallas_2006_19_03_161_.JPG
 

Jie

Registered User
Erg vervelend dat jullie daarop aan worden gesproken. Maar jullie zullen wel beter nederlands spreken dan de mensen van Falla99. Ik koop in ieder geval een zwarte zonnebril en blijf mooi op het stoepje tussen de spaanse freaks. Of is het: op het stoepje tussen de mooie spaanse freaks...euh dames voor de duidelijkheid he!!!
 

firewire

Registered User
Deze was in 2006 ook top, we zijn er toen vanaf Calle Sueca heen gelopen en hebben toen nog 3 of 4 andere mascletas gezien waarvan een hele spectaculaire in een linker zijstraat van de Gran Via, deze stond in een halve cirkel op een soort rotonde, zeer groot en met een super salute finalle.
 

Tony

Administrator
Medewerker
Mensen laten we AUB even on topic blijven.
Ik heb dit topic gemaakt om te voorkomen dat wij weer aangesproken worden omdat er mensen te dichtbij of zelfs binnen de hekken komen. In de movie database hebben wij zelf ook een film staan van deze mascleta. Daar kunnen jullie de rest kwijt.
 

USRRobiwan

Registered User
Je mag in iedergeval verwachten dat de mensen met een FPM T-shirt het respect kunnen opbrengen om zich aan de 'etiquette' te houden.

Voor de rest is het natuurlijk lastig om de Nederlander van de duitser, amerikaan, belg, fransman, etc te onderscheiden. Je kan moeilijk de hele straat aflopen en iedereen vragen om zich te legitimeren en als ze Nederlander zijn de stoep op te schoppen lol :D
 

Tony

Administrator
Medewerker
Ik denk dat de meeste mensen hier wel weten wat je bedoelt. Niet iedereen heeft een FPM shirt aan. De oproep/vraag is dus ook aan alle leden van FPM die bij die mascleta gaan kijken. RESPECT voor de regels die de falla hanteerd.
 

USRRobiwan

Registered User
Ik heb dit jaar van onze kant van de straat (de zonnige kant) geen 'respectloze' acties gezien van mensen die door de hekken gingen. Heb even rondom gefilmt en ben toen naar het plein gelopen om Vincente te zien schieten. Na de mascleta op het plein (wat overigens een topper was) snel met de rest richting falla99 terug gelopen, onderweg daarheen kwamen we de (niet te missen) Ollie tegen en zijn samen met hem opgelopen daarheen. Tijdens het schieten van de falla99 stonden de meeste mensen op de stoep of vlak voor de stoep. Ik heb niemand vlak bij het hek gezien. Dus aan de zonnige zijde van de straat alles naar wens verlopen.
 
Bovenaan