Fallas de Valencia! Het mooiste feest van het jaar. Bekijk hier alle beelden gemaakt tijdens de Fallas de Valencia 2019 editie.
Ook in 2019 organiseert Zena Vuurwerk de Zena Trophy. Voor meer info klik je op de link

1973 oud en nieuwviering Nootdorp

Berichten
2.525
Leuk bevonden
856
Locatie
5201.90NB00426645OL
#1
stukje wat ik tegenkwam op een site over Nootdorp (Noitdorpsche historiën, in woord, politie door de eeuwen heen)Oud en Nieuw
In 1973 werd postcommandant Wijburg opgevolgd door Pier Jan Hettema. In december van dat jaar beleefde Nootdorp een hectische oud- en nieuwviering. Op de hoek van de Veenweg en de Delflandstraat brandde een groot vreugdevuur van kerstbomen en autobanden, dichtbij de gevel van de winkel van Boonekamp. Postcommandant Hettema en nog drie wachtmeesters waren ter plaatste en verzochten de brandweer het gevaarlijke vuur te blussen. Een groep jongeren bekogelden brandweer en politie met stenen, waarbij de brandweermensen gewond raakten. Hettema trok zijn pistool en vuurde vijf schoten in de lucht af. Het merendeel van de ongeveer 100 omstanders sloeg op de vlucht.
De postcommandanten in Nootdorp wisselden tamelijk snel: in 1978 hadden we hier Willem van den Berg en in 1980 Arie Bezemer. Groepscommandant Holtslag werd opgevolgd door Willem Vermeulen, die in Pijnacker inmiddels aan de Korteweg 5 over een nieuw bureau kon beschikken. De postleden uit Nootdorp gingen ook steeds meer vanuit dit bureau werken, dat veel meer faciliteiten had. Behalve Bezemer bestond de groep uit de wachtmeesters Willem van Prooijen, Jaap Laay en Leo v.d. Hulst. Later kwamen er vier jonge wachtmeesters bij, te weten Gerrit Bonke, Peter Geerdink, Theo Verwey en Ron Gerritsen. De post was nu een zelfstandige eenheid en er heerste een prima sfeer.
In de loop van de jaren 80 werd de post zelfs uitgebreid naar tien man en kwam opper Henk Hilbers de groep versterken. Men had veel werk aan het verkeer (Brasserskade, A 12 en drie spoorwegovergangen). Alle aandacht vroegen ook de wekelijkse dansavonden in het Witte Paard, waarbij bezoekers nogal eens op de vuist gingen. en de paardenkoersen. De oudejaarsvieringen waren berucht. Bezemer heeft eens bij de kruising Oudeweg dertien uitgebrande autowrakken geteld. Soms kwamen de auto’s al brandend aanrijden. De sfeer was vaak grimmig. Evenmin was er gebrek aan diefstallen, inbraken en vernielingen.
In 1993 werd de Nootdorpse post opgeheven en verrichtten onze agenten met uitzondering van een spreekuurfunctie hun politiewerk vanuit Pijnacker.


... 5 schoten, 13 brandende auto's anno 2019 zou daarna de staat van beleg zijn afgekondigd als dat was voorgevallen!!!!
en dat is dan nog maar 1 suf dorpje in Z-Holland.... in 1973
 

Sweet Laker

Registered User
Berichten
2.455
Leuk bevonden
262
Locatie
Den Haag
#2
in 1973 waren er nog mensen aanwezig binnen werkend Nederland die van nabij WO2 hebben meegemaakt. En ook nog de instelling hadden om vóór de burger te werken; niet tegen. Niet dat het gedrag toen ook goed te keuren was, maar denk dat men er toen nog wel meer op ingesteld was.

Ben benieuwd of de agent in kwestie ook door de mallemolen is gehaald omdat hij 5 schoten heeft durven afvuren :p
 

Onze Partners

Bovenaan