142 Utrechters geselecteerd voor het Utrechtse burgerberaad: wel of geen vuurwerk?

The Cigarman

Moderator
Medewerker
142 Utrechters geselecteerd voor het eerste Utrechtse burgerberaad: wel of geen vuurwerk is discussie
download.jpg
142 Utrechters zijn geselecteerd om deel te nemen aan het eerste Utrechtse burgerberaad. Deze inwoners mogen Utrecht gaan adviseren over de manier waarop oud en nieuw volgend jaar in de stad moet worden gevierd. Op 9 december komt de groep voor het eerst bijeen. In maart volgend jaar presenteren zij hun advies.

De groep wordt vandaag geïnformeerd dat zij mogen deelnemen aan het beraad dat de gemeente advies geeft over een maatschappelijk onderwerp waar de politiek zelf niet uitkomt. Dit eerste beraad moet antwoord geven op de vraag hoe de jaarwisseling 2024/2025 eruit moet zien en of een vuurwerkverbod daarbij past. Het advies wordt overgenomen door de gemeente, mits het juridisch, financieel en praktisch haalbaar is.

Op 5 zaterdagen komen de deelnemers samen om kennis op te doen en zich te buigen over dit vraagstuk. Een onafhankelijk bureau begeleidt de deelnemers en zorgt dat dit gezamenlijk advies er komt. De komende dagen worden alle deelnemers persoonlijk benaderd door de gemeente om te vragen wat zij nodig hebben om aan het burgerberaad mee te kunnen doen. Zo ondersteunt de gemeente met bijvoorbeeld tolken en kinderopvang.

Loting onder toezicht van notaris
Eind september viel bij 10.500 Utrechters die geloot waren, een persoonlijke uitnodiging op de deurmat. De gemeente ontving daarna 749 aanmeldingen. Onder toezicht van een notaris heeft er een loting plaatsgevonden: het resultaat is een groep van 142 Utrechters die aan de slag gaat. Bij de samenstelling is gekeken naar variatie in vier kenmerken: leeftijd, geslacht, woonwijk en opleidingsniveau.

Bron: https://www.ad.nl/utrecht/142-utrec...d-wel-of-geen-vuurwerk-is-discussie~a60c86a4/
 

firewire

Registered User
De nadruk in deze aanpak/dit artikel ligt er veel te dik bovenop dat het proces zeer eerlijk
en correct is aangepakt.
Derhalve geloof ik er dan ook niks van dat dat ook daadwerkelijk het geval is.
Politiek gezwam voor de bühne.
 
Bovenaan