Zena Trophy (Büllingen, Belgie)

Ray.Ray

Registered User
:crying: sluit net all mijn uploads met 1 verkeerde muisklik ..... pyromusical hoefde nog maar zon 500 minuten....
zucht weer opnieuw beginnen....
 

GMP82

Zilveren Member
Vast een Raw en Uncut versie van ons showtje, gefilmd met een fotocamera vanachter het schietveld... Geen topkwaliteit, maar sfeer genoeg.

[video=vimeo;75712779]https://vimeo.com/75712779[/video]
 

tristen

Registered User
Wat een top dag! Ik heb heeeeeel veel video- en filmmateriaal maar dit is zoveel dat ik dit eerst zelf even wil ordenen en er iets moois van ga maken.

Een verslagje van het hele weekend:

Het was zo ver, de dag van de Zena Trophy was aangebroken. Al om 7:30 wakker, het leek oud en nieuw wel. Geen wekker nodig al ruim van te voren wakker. Na een tijdje maar eens naar onder gelopen en een warme douche genomen. De kleding aan natuurlijk onze enige echte eigen kleding! Het AKH Fireworks tenue, polo en vest! Opgeladen camera's in de tas statief klaar gezet. Snel nog een fotootje maken voor Facebook door de spanning nogmaals naar de wc. En we kregen te horen dat de mede teamgenoten al in de auto opweg waren naar ons. Jaja, daar is de eerste RBfirework. Hierna volgde de volgende snel, Painkiller/Samenvuurwerkkopen, Jakhal/Chrackling King en last but nog least PatrickS!

Snel alle spullen inladen en het was tijd om de rit door de heuvels en bergen naar Büllingen te maken. Na een drie kwartier was het even tijd om de benen te strekken. Even stoppen bij een tankstation wat drinken en wat te eten erbij en na een kwartiertje pauze zetten we onze rit naar Büllingen weer voort. Wow, wat een omgeving. Heuvels, bergen, een woord 'Wow'. Na een half uur weer een tussenstop. Volgens onze enige echte Chrackling King lijkt het als je recht onder een windmolen gaat liggen dat het lijkt dat die wiek recht op je af komt. Ja dit ging Painkiller natuurlijk testen! Nja bij naderinzien hadden we beter door kunnen rijden, de windmolen waar we stonden was 2x zo klein als een normale... :p
We reden nog een kwartier en we kwamen eindelijk aan bij het hotel. Hotel Schröder. Van de buitenkant een leuk ding. Praatje gemaakt moesten wel ff de vliegen in het café wegslaan maar we kregen dan de sleutels. Naar de kamer en leuke kamers. Goed verzorgd niet vies. Prima!

Nog even buiten zitten met een Cola, koffie of onze ''BIER!''man Painkiller. (Waarom bierman volgt later in deze post) bestelde zich een goed glas Erdinger. En daar kwamen dan de gasten waarmee we zouden meeliften in hun bus. Na een praatje met elkaar gingen we dan naar Büllingen. Met ik weet niet hoeveel man in een busje, propvol. Bij het eerste spandoek 'Zena Trophy' meteen gejuich! We zijn er bijna. We kwamen aan en er kwamen ik weet niet hoeveel man uit die bus. Heerlijk!

Tijdens het lopen naar het terrein al heerlijke vuurwerkpraat. Eenmaal daar bleek het nog redelijk rustig te zijn. Iedereen inleggen voor bonnen en er werd meteen getoost op de Trophy! Toen was het zoeken naar Pieter, we vonden hem niet maar dan liepen we maar naar Lesley. En daar kreeg ik me persbandje. Ik doe samen met nog iemand filmen maar hij had dus het persbandje nog niet. Maar ik zag Valerie staan dus daar even nagevraagd en het was zo opgelost. Toen kregen wij de vraag of we wouden filmen voor een Belgische tv zender. Wow, ons antwoord was volmondig 'JA!'. Het leek ons fantastisch.

We gingen meteen kijken naar de Mascleta. De opbouw hiervan was grandioos wow. Wat een Truenos. Al die mooie kleurtjes, die buizen en alles! Tony was nog aan het aansluiten. En er werden nog strengen opgehangen. Hier nog wat video's en foto's van gemaakt en toen gingen we door.
De Zena Trophy zelf ook even gefilmd natuurlijk praatjes gemaakt en gefilmd!

We zouden ook nog even op het schietterrein van de Pyromusical gaan filmen en fotograveren. Wat een buizen niet normaal, zoveel. Alles was al geladen. Maar het aansluiten was nog bezig. Smilli was bezig met het verbinden van de finalesalvo? En andere waren nog bezig met het verbinden en nog veeel meer. Ook hier natuurlijk gefilmd en daar kreeg ik toch opeens iets in beeld, HE SMILLI?:shocked:

We gingen nog eens kijken bij de opbouw van demo en dit hehraalde zich een aantal keren. Toen weer terug naar de rest en filmden we ook nog even het EK Vuurwerkwerpen, de Graffiti Artist, de expoditie van het Vuurwerkmuseum en nog meer! Heerlijk. Ook zelf meegedaan aan het EK Vuurpijlwerpen, maarja. Ik verbrak het record makkelijk, helaas gooide ik hem naar de parkeerplaats. Helaas telde dat niet mee! :p

Toen gingen we eten! En de Mascleta, twee camera's hebben we neergezet bij de kooi en de buizen. En een bij het publiek. Wow, mijn eerste Mascleta. En wat voor een wat een knallers, salutes. Tony en crew. Mijn complimenten! Heb er van genoten, de microfoon van mijn camera denk ik ook... NOT! Maarja, daar gaat het om. Wat een geweld en wat een schouwspel.

Na nog een paar pilsjes en andere dingen. Was het tijd voor de Trophy. Hele leuke shows deze et een slechtere camera gefilmd omdat deze toch al door 100 andere gefilmd werd. En vandaar dit besluit om de accu's te sparen dei al snel leeg gingen door de kou. Maar waren hele leuke shows en we waren verbaasd van de MODs Red Blink en de tail verise!

En ondertussen lekker kampvuur stoken door ons werd deze Pyromaan Pyromaan1999 genoemd! Onze Painkiller die het bier wel erg lekker vond. Zelf Pownieuws/Powned heeft een lange tijd staan filmen. EN Painkiller werd gefilmd! Jaja, maandag komt het waarschijnlijk op tv en/of internet! Allemaal kijken! Was hartstikke gezellig bij het vuur! Zo warmde het wel even op!

Toen de demo deze hebben we helemaal niet gefilmd! Maar alles voor de accu's he!
Toen de brute finale van de demo! Ik wist al wat er stond maar wat een geweld van die dingen! Heerlijk. Een voorproefje van de show.

Hierna was het tijd voor de Pyromusical. Ik en RBfirework renden snel richting het schietterrein. Even Rob van Big Smile Fireworks succes wensen. En een statief neergezet naast het schietterrein. Altijd mooi om de lifts te zien. Zelf gingen we een stukje terug staan om daar de show zelf te filmen. Zet ik mijn camera aan bleek deze nog niet zo heel veel accu meer te hebben die kou ook.... Achja, snel verwisselen. Hopend dat de show niet begon. En gelukkig optijd. De hosw begon en na een halve minuut snel een stuk naar achter gerend met het statief omdat de stars om onze oren vlogen en ik het er niet op kreeg. Misschien stond het publiek bij de hekken zelfs beter! :p Maar dit had ook wel wat speciaals, in het vervolg maar een vuurwerkbril meenemen en een helm. Want ik kreeg een stuk 6'' shell om me kop. En met de snelheid is een stuk karton redelijk pijnlijk. Achja de adrenaline deed de pijn minder laten voelen. Helaas viel toen de muziek uit, ergernis. Maar de show zelf was top!! Rob kan er niks aandoen. En zijn show was fantastisch. Geen minpunten gezien of gehoord. Ik denk dat hij blij kan zijn dat hij zoiets moois heeft neergezet. En overmacht kan je niks aandoen! Mijn complimenten voor Rob en aan alle bouwers van de show! Na de show snel de andere camera opgehaald en naar Valerie gelopen. Ondertussen nog wat vuur op de terugweg uitgetrapt. En gloeiende stukken karton.

Eenmaal bij Valerie stonden Gys, Pieter Valerie en nog iemand in de tent. Nog een praatje gemaakt en we gingen met Pieter mee. Helaas ging niet alles volgens plan maar uiteindelijk is alles nog opgelost!

Ik bedank iedereen van Zena voor dit prachtige evenement, alle vrijwillegers, de bouwers van de Mascleta, de bouwers van de Pyromusical, de mensen van de demo, iedereen die de Trophy shows zelf hebben opgebouwd. En natuurlijk iedereen die ik vergeet, niet te vergeten Pieter en Valerie voor de persbandjes. Het was fantastisch. En Rob voor de kans om te filmen op het schietveld! En alle freaks waar ik mee heb gepraat of niet, het was gezellig jongens! In ieder geval iedereen hartstikke bedankt! En tot de volgende Zena Trophy! :D

Video's en foto's volgen nog eerst editen en nog heel veel meer! Als ik een linkje heb naar het Belgische nieuws waar de beelden op zijn geweest plaats ik die meteen hier! :bye:
 
Laatst bewerkt:

GMP82

Zilveren Member
Lekker verslag Tristen, benieuwd naar al jullie beeldmateriaal.
(Ik dacht dat jullie oorspronkelijk ook een trophy team zouden vormen?)
 

KoenL

Registered User
verrast was ik zeker :) enthousiast óók, maar heb geen hummers waargenomen in de mascleta??

Bij de mascleta hoor je twee verschillende fluit mines geloof ik. Vanaf de publiekszijde gezien in het midden en rechts. Zijn de 'hummers' niet die rauwe fluiters die in het midden geschoten worden?
 

tristen

Registered User
Lekker verslag Tristen, benieuwd naar al jullie beeldmateriaal.
(Ik dacht dat jullie oorspronkelijk ook een trophy team zouden vormen?)

Dankjewel! We zijn zelf ook zeer benieuwd, Pieter (Koopjegadget en Zena) heeft nu mijn SD kaart. Daar staat bijna alles op. En dit was dus waarschijnlijk voor de Belgische tv. Hij stuurt hem me terug op en dan kunnen we beginnen met editen!

We wilden als team AKH Fireworks zeker meedoen. Maar dit leek ons gewoon leuk net als vele anderen die dit ook graag zouden willen. Dit was nog voordat bekend werd dat de fora's etc. teams zouden vormen i.p.v. gewone teams van leden etc! Wie weet tijdens de volgende Trophy! :hehe!:
 

Tony

Administrator
Medewerker
verrast was ik zeker :) enthousiast óók, maar heb geen hummers waargenomen in de mascleta??

Daarmee bent u verrast! Er waren namelijk geen hummers :)

De screamers worden in valencia/spanje Zilveren Hummers genoemd. Ze zijn ook besteld als screamers dus dat klopte helemaal.
 

GMP82

Zilveren Member
Daarmee bent u verrast! Er waren namelijk geen hummers :)

De screamers worden in valencia/spanje Zilveren Hummers genoemd. Ze zijn ook besteld als screamers dus dat klopte helemaal.

aha :) weer wat geleerd, nou dat type hummer/screamer is hier in NL meer dan welkom
 

Firecrack-R

Registered User
Ik wil iedereen even bedanken voor de geweldige dag die ik gehad heb in Bullingen. En dan met name Marco, Vincent en Laurens! 100% fire.. Ben echt een tevreden mens. Het opbouwen was echt een toffe ervaring, en vooral ook erg leerzaam.

Verder wil ik nog even kwijt: de mascleta vond ik voor een stelletje nederlanders erg goed uitgevoerd. Hij sloeg wat over maar dat zorgde wel voor wat extra tempo. Nogmaals mijn complimenten!
Wel jammer van de dempende omgeving.. De volgende keer gewoon een berg #6 en wat zwaardere salutes en je bent klaar:tounge: De smoking parachutes vielen trouwens erg goed in de smaak.

Dan de pyromusical. Eeuwig zonde natuurlijk dat het geluid uitvalt. Ik ben meestal niet zo van de pyromusicals maar vanaf het eerste nummer zat ik er gelijk diep in. Wat een boeiende show zeg. Geweldige producten gebruikt. Kwaliteit spatte er vanaf! Toen de muziek uitviel miste ik het even, maar na een minuut was ik dat alweer vergeten. Dit was echt een stukje hoogstaand vuurwerk hoor. 1 post werkte niet maar dat kan altijd gebeuren natuurlijk. Echt een fenomenale show! En big smile, koppies omhoog, jullie kunnen trots zijn.

Verder Zena nog bedankt voor alles.
 

USRRobiwan

Registered User
Super weekend gehad! Wel koude wind helaas maar de Zweedse fakkels zorgden voor een mooi sfeer op het terrein in de avond. Vuur, vuurwerk en vuurwerk liefhebbers. Wat willen we nog meer? Veel bekende gezichten gezien en ook gezellig gebabbeld met diverse bekende en ook onbekende liefhebbers.

Voor de Mascleta ene Tony zenuwachtig heen en weer zijn lopen (of was het ijsberen). Na de Mascleta wilde ik meteen via mobiel online een vlucht boeken richting Valencia maar de hoge tarieven en een roaming verbinding hielden me tegen. Als je de harde plavuizen bodem en gebouwen van playa del Ayuntamiento er bij fantaseert deed het niet onder van de Spaanse schieters. Ik miste alleen de beroemde aankondiging door de fallas mayores infantiles.

Ook leuk om de teams voor de Zena trophy met rode konen bezig te zien bij hun creaties. Jammer dat het publiek tijdens de opbouw niet wat dichterbij mocht kijken. Voor mij persoonlijk waren POW, FPM en VWM de beste van de tien. Het was niet zo verwonderlijker dat Bullingen zou winnen aangezien een groot deel van het publiek vast en zeker uit de buurt kwam en als je dan de win kans laat bepalen door gejoel van publiek is de uitkomst op één vinger te tellen.

De Finale pyro (musical) heb ik van een aardige afstand bekeken zeker ver voorbij de vliegtuigen hangar. En nog vielen de stukken shell op mijn knar. Maar hij was het wachten meer dan waard. Echt zeer mooi gedaan. En van deze afstand kon je goed zien hoe breed er geschoten werd. Mooie bommen gezien, mooie pre finale, mooie krachtige finale. Jammer dat de muziek op een gegeven moment wegviel maar om heel eerlijk te zijn heb ik het niet echt gemist. Er was eerder aangegeven dat het Geel van 2012 evenaarde maar dat vindt ik zeker niet en was ook niet de intentie van deze show. Meester Bakker kan trots zijn en ook het hele team eromheen kan trots zijn op hun werk wat ze gedaan hebben. Ik kon mij levendig voorstellen hoe ze met verkleumde vingertjes de shells lieten zakken in de mortieren en ook nog afbreken tijdens de buien op zondag zal geen pretje zijn geweest.

Volgende keer een maandje eerder aub.
 

dinant

Registered User
Denk niet dat hij jou bedoeld ... jij hebt je best gedaan . Mooie beelden , maar had voor het mooie misschien iets verder gefilmd mogen worden .
 
Bovenaan