Zena Rulez

Registered User
Ook dit jaar zullen in Geel weer de Kanaalfeesten plaatsvinden. Tijdens dit 3-daagse festival zijn er vele activiteiten op het gebied van sport en vermaak. Zo zullen er onder ander een waterskirace, een kermis en een jaarmarkt te vinden zijn.

Op 27 Juli zal Original Fireworks ter gelegenheid van de Kanaalfeesten een vuurwerkshow verzorgen.

Tijdstip: 23:00
Tijdsduur: Ruim 20 minuten
Consumentenvuurwerk & Proffessioneel vuurwerk tot maximaal 6".

Entree is gratis!
Locatie: Kemeldijk in Geel.
 

NitraatFreak

Registered User
Ik ga erheen! Belooft een mooie show te worden... Nog meer mensen die gaan? Ik doe in ieder geval mn Original Fieworks vest aan:cool:
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Z@P

Registered User
Reken maar dat het goed de moeite wordt :cool:


Kan je ons een beetje vertellen wat ons te wachten staat. Ik zit zelf eraan te denken om die kant uit te gaan vrijdag.
Niet dat het straks bijna alleen consumenten is en een finale met een paar shells want heb geen zin om daarvoor een eind te rijden.

grtz
 
Laatst bewerkt:

Tony

Administrator
Medewerker
Reken maar dat het goed de moeite wordt :cool:

Ik weet nu dat het de moeite word. Wij helpen mee aan de show en heb het programm voor een gedeelte door gekregen. Ik weet niet of deze geplaats kan worden dus dat doe ik maar niet maar ik denk zelf dat het de moeite waard is om heen te rijden. Er word in ieder geval niet weinig geschoten.
 

Z@P

Registered User
Nou ja dat gaan we maar op de expertise van Tony af :blink1: , tot vrijdag.
Ik ben zeer benieuwd!
 

Bonbridge

Registered User
Niet dat het straks bijna alleen consumenten is en een finale met een paar shells want heb geen zin om daarvoor een eind te rijden.

Trust me , dat wordt het zeker niet !

Gewoon komen kijken als je de mogelijkheid hebt , anders moet je het straks met 'n filmpje doen .
 

Arjan

Registered User
Klopt,

Ik heb het schema afgelopen zaterdag al gezien (de "beelden" zoals dat genoemd word) en dat is niet misselijk. Ik ga ook niet precies neerzetten wat er allemaal komt, maar als ik zeg 600/700 bommetjes..... :cheesy:

De rest moet je zelf maar aanschouwen op vrijdagavond!

Ben er vrijdag ook weer bij, dus als je me ziet lopen met een grote camera õp de schouder wel even zwaaien en lachen heh... :nuts:
 

Arjan

Registered User
Denk dat je in Scheveningen verderaf staat op het strand ten opzichte van het Stalen Eiland ;)

In Geel sta je aan de andere kant van een kade waar tentjes/kermis is e.d. Dan heb je een breed kanaal, dan is er weer een kade aan de overkant waar de cakes e.d. staan in het gras, dan is er een treinspoor (waar trouwens rond 21.00 uur nog even een goederentrein voetstaps langsmoet van een firma) en achter het rails worden naar ik weet de shells geschoten. Ik denk in totaal rond de 90 tot 100 meter.. misschien iets meer, maar veel verder is het niet.

6" komt dan best leuk tot z'n recht ;)
 

thunderblitz

Registered User
Ik ben er morgen Ook zekersss bij is er nog een plaats waar de forumleden elkaar kunnen ontmoeten. Ik doe zowiezo mijn original vest aan.



Thunderblitz:nuts:
 

blazuhhh

Registered User
Wij zijn er ook bij morgen. Zolang het weer zich goed houdt zal het een beste show gaan worden:nuts: Had nog aan Lesley gevraagd hoelaat de leden van de LVC werden verwacht en hij had het om 20:00. Dus mensen van de LVC wees er wat vroeger:idea:

Geloof dat het een gezellige show gaat worden morgen:smile1:
 

Z@P

Registered User
Zo ben thuis,

Ik vond het absoluut de moeite deze show! Ik heb echt heel erg genoten van de show van original fireworks! De show begon ietsje later dan gepland maargoed beter iets later dan een stuk missen omdat hij 20 min eerder begint. :blink1:

Opeens vloog er een vuurpijl links van mij de lucht in en tegelijk vlogen er aan de overkant een heleboel pijlen de lucht in, en daarna meteen de shells. Een hele mooie opening.
Daarna ging de show verder met vele shells.
De afstand van het publiek tot het vuurwerk was gewoon perfect, niet te dicht, niet te ver weg.
vele peonys, chrysanthum, crossettes,ringbommen,cracklinkg, kamuro's, willows,blinkers waren te zien. Ik vond de blokken ook erg mooi en er werden er lekker veel tegelijk geschoten.
De finale was mooi en heftig maar het was niet duidelijk wanneer de show nou echt was afgelopen. Na een hele berg shells kwamen er nog een paar en iedereen dacht dat het nog verder ging maar dit was het einde. Ik had graag nog wat titanium salutes gezien maargoed je kan niet alles hebben. :blink1:

groeten!
 

sisser

Registered User
Een exellente show van Original, hierboven zie je een beschrijving daarvan. Een afsluiting met salutes zat er niet in omdat die momenteel zeer slecht verkrijgbaar zijn. Ik vond het geen echt gemis want de show was een topper.
 

Blue Lagoon

Registered User
Ook eindelijk weer thuis,

donderdag avond al naar olen gegaan voor de eerste voorbereidingen, vrijdag ochtend om 09.00 uur zijn we begonnen. Inladen van alle buizen
( en dat waren er erg veel ) Rond 11.00 uur waren we eindelijk klaar met het inladen van alle spullen en zijn we naar de locatie gegaan, en direct gaan bouwen.

er waren 3 locaties:

1) vooraan het beton pad
2) 30 meter erachter een gras pad
3) links achter de finale locatie


1) op het beton pad stonden de waaiers ( totaal 40 stuks ) die tegelijk in waaier zijn afgeschoten, een waterval van een meter of 30, discoflash rits van 50 meter, een stuk of 15 blokken, het letterbord en om niet te vergeten: een pallet waarop 300 vuurpijlen stonden )

Alles wat op locatie 1) stond is electronisch afgeschoten

2) op locatie 2 stonden alle shells van 3 tot en met 6inch ( en een aantal 80mm shells van zink ) totaal een stuk of 500 shells )

3) de finale die door de mannen van fpm in elkaar is gezet, ik dacht dat er 240 shells in geshoten werden + een aantal blokken )


Het was een erg leuke dag, hard werken maar uiteindelijk hebben we iets moois weggezet. Op het einde ging het een beetje regenen en dit ging steeds harder en harder en uiteindelijk kwam het met bakken uit de lucht vallen, uiteindelijk tot een uurtje of 02.30 op te ruimen.

Ik zelf heb ervoor gekozen om niet naar de overkant te gaan om het geheel te filmen, maar om lekker aan de kant van het vuurwerk te blijven. zo heb ik de eerste helft op locatie 1) gestaan en ben daarna doorgelopen naar locatie 2) om alles vanaf daar te filmen. Dit zijn erg gave beelden geworden :D


Ik ga er nu aan werken om de film vanaf het schietveld online te krijgen, en daarna zal ik alle foto's online plaatsen die mijn vriendin heeft gemaakt vanaf de andere kant :D

Zoals sisser hierboven vermelde, de bedoeling was wel om als afsluiting salutes te gebruiken maar dit is helaas niet gelukt.
 
Laatst bewerkt:

Z@P

Registered User
Die shells van zink pikte je er zo tussen uit, die waren echt van super kwaliteit.
Welke van Zink waren dit?
Was dit de nr 611 van Zink?
 
Bovenaan